dodino Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 umyval som motor diesel 1868ccm r.v. 99 a dost vody som nastrieka na prevodovku a na ten biely konektor ktory dobre vidiet ked sa vyberie puzdro vzduchoveho filtra.kedze bolo teplo tak som asi polhodinu nechal vodu stiect achcel som prebehnut auto.vpohode nastartovalo,teda v pohode nie lebo som menil palivovy filter a este raz som musel natahat rucnou pumpou.ake bolo moje prekvapenie ze som nemohol zaradit ziadnu rychlost.este raz som vsetko prehliadol a zistil som ze ten konektor je mokry.tak som ho odpojil,nastartoval,na palubke ziadna vystraha nesvietila ale ani tak som nemohol nic zaradit.tak som ten konektor vysusil handrou a prestrekol kontoxom a zaradovanie rychlosti zas normalne islo.je mi teraz jasne ze je to ochrana prevodovky aby sa nejazdilo ked tam je malo oleja ale ze to ma aj moj diesel bez riadiacej jednotky tak to som nevedel.a teraz k veci:vie niekto ako to vlastne funguje? je to elektronicky alebo mechanicky system?a ako si poradit ked sa na konektor dostane voda aneni moznost to nejako vysusit? Citovat
ozzy56 Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 nic z toho,co je ti jasné nechápu--ale uvidíme co z toho bude... Citovat
Pája Rybišár Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 no je klido možne,že se ti voda dostala do náplně převodovky....třeba nalevacím(odvzdušnovacím) otvorem,ono nekdy tam ani ta zatka není(kdekdo zapomene ji tam dat atd...)nebo tím čidlem zpatečky(u těhlech převodovek ti žadne čidlo-kontrolka stav oleje nehlídá.....takže bych vypustil olej a nalil nový...2litry polosyntetikyTotal 75W90,či Shell spirax 75W90.... Myslím že to neni hlavní duvod proč to neřadilo...ale jistota je jistota.....olej je nejduležitější.... Citovat
ozzy56 Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 nic takového,co by zamezovalo elektricky zařadit tam není--to jako kdyby tam byla voda,tak nezařadí ??? počkáme,co druzí Citovat
oni Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 no ja to pochopil ze se voda nedostala do prevodovky,ale jen do toho kontaktu,ten kontakt byl bud na zpatecni svetlo nebo eletricky nahon tachometru,jiny cidlo tam snad neni a ani nebejvalo, jako nerikam,ze to neni mozny,ale prijde mi to dost nepravdepodobne,pac co vim,tak u vsech tehle pegin mechanicke razeni a zadna eletrika to ovlivnit nemuze,ale tot muj nazor. Citovat
dodino Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 voda sa do tejto prevodovky dostat nemohla.nalievaci aj kontrolny otvor je zboku.takze ked to nebol ten mokry konektor tak uz neviem.zajtra skusim odpojit konektor a dam vediet. Citovat
Pája Rybišár Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 zkontroloval bych tahla řazení,jestli jsi am nějakou manipulaci něco nezkřížil o sebe,tudíš bylo blokle řazeni...... Citovat
pastorek Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Tak to som zvedavý čo sa tu z toho vykľuje. Keby to bol automat tak sme doma ale pri manuále ... Citovat
oni Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Původně zaslal: pastorek Tak to som zvedavý čo sa tu z toho vykľuje. Keby to bol automat tak sme doma ale pri manuále ... to sem si rikal to samy, ja si myslim ze to byla proste nahoda. Citovat
pastorek Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Původně zaslal: oni Původně zaslal: pastorek Tak to som zvedavý čo sa tu z toho vykľuje. Keby to bol automat tak sme doma ale pri manuále ... to sem si rikal to samy, ja si myslim ze to byla proste nahoda. Môže sa stať že po dlhom státi alebo mastnej lamele sa trochu prilepí ale to sa stáva veľmi ojedinele. Tiež by som to pripísal blbej náhode. Citovat
oni Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 a slo hybat fofrklackem nebo neslo? se to chovalo jako porad na neutral? to bude ale kravina s prominutim Citovat
dodino Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 ked som to tlacil do jednotky tak sa auto pomaly posuvalo dopredu.najprv som myslel ze je odtrhnute spojkove lanko. pri vypnutom motore zaradovat islo. Citovat
Qcko Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 No ked mozes v pohode radit pri vypnutom motore a pri nastartovanom ta tlaci dopredu, tak nehladaj chybu v prevodovke, ale v spojke;)... Mozno si pri umyvani nieco spravil so spojkovym lankom, ale fakt nahoda:roker Citovat
OldtimerMan Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 To je úplně jasný,je tam ,,samonapínací\" lanko spojky a to se asi strhlo a proto ti nejde vymáčknout spojka,jestli se auto sunulo pomalu dopředu tak je to jenom nevymáčknutou spojkou,a můžeš být rád že ti tam ten kvalt fakt neskočil když si to zkoušel:D Citovat
dodino Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 je tam fakt samonapinacie.to som blazon.ved s lankom som nic nerobil. Citovat
Capy Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 viděl bych to na přilepenou spojkovou lamelu.Trošku k sobě přirezli a nevystaví ti spojka. Taky už se mi to stalo a čučel jsem na to jak puk. Zkus sednout do auta dej tam nákou rychlost vyšlápni spojku a zkus jestli se s autem dá hýbat. pokud ne je asi přilepená. Tak se musí tím hýbáním s autem při zařazené rychlosti a vyšláplé spojce uvolnit. Citovat
dodino Odesláno 21. duben 2009 Autor Odesláno 21. duben 2009 takze som to dnes skusal s odopnutym konektorom a vsetko v pohode fungovalo.cela spojka je nova ma asi 2000km.valeo.asi to sposobilo samonastavitelne lanko.ked som vyberal puzdro vzduchoveho filtra asi som tym pohol.zeby to bolo az take citlive?ked som dnes ten konektor pozeral--asi to je na spiatocku--tak ma napadlo preco sa kazdy trapi nalievanim oleja do prevodovky cez kontrolny otvor vselijakymi hadickami.ved jednoduchsie by bolo otvorit kontrolny otvor ,vykrutit spiatockovy konektor a naliat to tade.je tam dobry pristup. Citovat
Qcko Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 No vidis, tak si daj svoj napad patentovat:roker Citovat
ozzy56 Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 Původně zaslal: dodino takze som to dnes skusal s odopnutym konektorom a vsetko v pohode fungovalo.cela spojka je nova ma asi 2000km.valeo.asi to sposobilo samonastavitelne lanko.ked som vyberal puzdro vzduchoveho filtra asi som tym pohol.zeby to bolo az take citlive?ked som dnes ten konektor pozeral--asi to je na spiatocku--tak ma napadlo preco sa kazdy trapi nalievanim oleja do prevodovky cez kontrolny otvor vselijakymi hadickami.ved jednoduchsie by bolo otvorit kontrolny otvor ,vykrutit spiatockovy konektor a naliat to tade.je tam dobry pristup. taky si myslím,že to byl ten samostav...po pár sešlápnutí se seřídil a pak spojka šla... dá se olej nalít i dírou po spínači--někdo to tak dělá,ale někdy je ten spínač tak špatně přístupný,že je jednodušší to dělat hadičkou a trychtýřem... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.