Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

umyval som motor diesel 1868ccm r.v. 99 a dost vody som nastrieka na prevodovku a na ten biely konektor ktory dobre vidiet ked sa vyberie puzdro vzduchoveho filtra.kedze bolo teplo tak som asi polhodinu nechal vodu stiect achcel som prebehnut auto.vpohode nastartovalo,teda v pohode nie lebo som menil palivovy filter a este raz som musel natahat rucnou pumpou.ake bolo moje prekvapenie ze som nemohol zaradit ziadnu rychlost.este raz som vsetko prehliadol a zistil som ze ten konektor je mokry.tak som ho odpojil,nastartoval,na palubke ziadna vystraha nesvietila ale ani tak som nemohol nic zaradit.tak som ten konektor vysusil handrou a prestrekol kontoxom a zaradovanie rychlosti zas normalne islo.je mi teraz jasne ze je to ochrana prevodovky aby sa nejazdilo ked tam je malo oleja ale ze to ma aj moj diesel bez riadiacej jednotky tak to som nevedel.a teraz k veci:vie niekto ako to vlastne funguje? je to elektronicky alebo mechanicky system?a ako si poradit ked sa na konektor dostane voda aneni moznost to nejako vysusit?

Odesláno

no je klido možne,že se ti voda dostala do náplně převodovky....třeba nalevacím(odvzdušnovacím)

otvorem,ono nekdy tam ani ta zatka není(kdekdo zapomene ji tam dat atd...)nebo tím čidlem zpatečky(u těhlech převodovek ti žadne čidlo-kontrolka stav oleje nehlídá.....takže bych vypustil olej a nalil nový...2litry polosyntetikyTotal 75W90,či Shell spirax 75W90....

Myslím že to neni hlavní duvod proč to neřadilo...ale jistota je jistota.....olej je nejduležitější....;)

Odesláno

no ja to pochopil ze se voda nedostala do prevodovky,ale jen do toho kontaktu,ten kontakt byl bud na zpatecni svetlo nebo eletricky nahon tachometru,jiny cidlo tam snad neni a ani nebejvalo, jako nerikam,ze to neni mozny,ale prijde mi to dost nepravdepodobne,pac co vim,tak u vsech tehle pegin mechanicke razeni a zadna eletrika to ovlivnit nemuze,ale tot muj nazor.

Odesláno

voda sa do tejto prevodovky dostat nemohla.nalievaci aj kontrolny otvor je zboku.takze ked to nebol ten mokry konektor tak uz neviem.zajtra skusim odpojit konektor a dam vediet.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Tak to som zvedavý čo sa tu z toho vykľuje. Keby to bol automat tak sme doma ale pri manuále ... :myslim

to sem si rikal to samy, ja si myslim ze to byla proste nahoda.

Odesláno
Původně zaslal: oni

Původně zaslal: pastorek

Tak to som zvedavý čo sa tu z toho vykľuje. Keby to bol automat tak sme doma ale pri manuále ... :myslim

to sem si rikal to samy, ja si myslim ze to byla proste nahoda.

Môže sa stať že po dlhom státi alebo mastnej lamele sa trochu prilepí ale to sa stáva veľmi ojedinele. Tiež by som to pripísal blbej náhode.

Odesláno

No ked mozes v pohode radit pri vypnutom motore a pri nastartovanom ta tlaci dopredu, tak nehladaj chybu v prevodovke, ale v spojke;)... Mozno si pri umyvani nieco spravil so spojkovym lankom, ale fakt nahoda:roker

Odesláno

To je úplně jasný,je tam ,,samonapínací\" lanko spojky a to se asi strhlo a proto ti nejde vymáčknout spojka,jestli se auto sunulo pomalu dopředu tak je to jenom nevymáčknutou spojkou,a můžeš být rád že ti tam ten kvalt fakt neskočil když si to zkoušel:D

Odesláno

viděl bych to na přilepenou spojkovou lamelu.Trošku k sobě přirezli a nevystaví ti spojka. Taky už se mi to stalo a čučel jsem na to jak puk.

Zkus sednout do auta dej tam nákou rychlost vyšlápni spojku a zkus jestli se s autem dá hýbat. pokud ne je asi přilepená. Tak se musí tím hýbáním s autem při zařazené rychlosti a vyšláplé spojce uvolnit.

Odesláno

takze som to dnes skusal s odopnutym konektorom a vsetko v pohode fungovalo.cela spojka je nova ma asi 2000km.valeo.asi to sposobilo samonastavitelne lanko.ked som vyberal puzdro vzduchoveho filtra asi som tym pohol.zeby to bolo az take citlive?ked som dnes ten konektor pozeral--asi to je na spiatocku--tak ma napadlo preco sa kazdy trapi nalievanim oleja do prevodovky cez kontrolny otvor vselijakymi hadickami.ved jednoduchsie by bolo otvorit kontrolny otvor ,vykrutit spiatockovy konektor a naliat to tade.je tam dobry pristup.

Odesláno
Původně zaslal: dodino

takze som to dnes skusal s odopnutym konektorom a vsetko v pohode fungovalo.cela spojka je nova ma asi 2000km.valeo.asi to sposobilo samonastavitelne lanko.ked som vyberal puzdro vzduchoveho filtra asi som tym pohol.zeby to bolo az take citlive?ked som dnes ten konektor pozeral--asi to je na spiatocku--tak ma napadlo preco sa kazdy trapi nalievanim oleja do prevodovky cez kontrolny otvor vselijakymi hadickami.ved jednoduchsie by bolo otvorit kontrolny otvor ,vykrutit spiatockovy konektor a naliat to tade.je tam dobry pristup.

taky si myslím,že to byl ten samostav...po pár sešlápnutí se seřídil a pak spojka šla...

dá se olej nalít i dírou po spínači--někdo to tak dělá,ale někdy

je ten spínač tak špatně přístupný,že je jednodušší to dělat hadičkou a trychtýřem...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...