Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Cappry

Pokud mas motor XU7JP4_FLY, tak na obrazku polozka 16

[upravil dne 19.4.2009 Cappry]

presne to mam ja.. akorat nemam tedy dirku v olejove vane a misto cidla č.16 budu mit tedy jen zatku.. nicmene to neni problem.. Jen nevim co s tim cidlem teploty protoze v olejove vane nevidim pripravu..:nevim

• O 1 rok později...
Odesláno

Jen se zeptám, zda-li někdo nemá snímač teploty oleje motoru. Mám budíky z 406 3.0 a rád bych zprovoznil teplotu motoru. Hladinu oleje mi ukazuje. Lze použít i jiný snímač teploty oleje motoru ???

Guest servisman
Odesláno

co ta sranda stojí v Peugeotu 1436 kč obj č j 113180 to už víme dávno jinak za čidlem je 14x125-155 je to podonmé jako čidlo teploty vody ale to má 14x125-115nebo125 je to závit a asi max teplota .

Odesláno

bohužel nejde použít čidlo teploty oleje ze 405, které mám navíc ještě z Mi16x4. Jinak jsem si to dodělal (čidlo nové z peugeotu), je to o jednom drátu dotáhlém do budíků, na vaně motoru 2.1TD je na to dokonce záslepka, stačí jen vyměnit. Ideálně když se mění olej. Já šel cestou nejsložitější, a to spojení dvou jednotek budíků. Původní budíky se starají o rychloměr, nájezd km, teplotu vody a stav paliva plus všechny kontrolky. O olej se stará jednotka z anglickýho auta, jen ten měřáček má vyvedený 4 drátky z původního budíku z jehož desky je měřáček odpojen, do anglických budíků (DPS je schována v kapličce za původníma budíkama)je samozřejmě přivedeno napájení, taktéž je přepojena žárovička, která svítí, když měřáček ukazuje hladinu oleje ve vaně. Anglický budíky se totiž seženou mnohem levněji než evropská verze ;)

jinak je to u starého modelu dotažený drát (někdo ho možná má) číslo 412 na pozici 9 žlutého konektoru budíku :papa

Odesláno

jo ještě jsem chtěl dodat, že čidlo má dva kontakty v modré objímce, zapojit se musí ten, co má při 20°C el. odpor asi 2100 ohm proti šroubení, ten co vykazuje nekonečný odpor, necháme nezapojený. Jinak odpor se se vzrůstající teplotou exponencielně snižuje, ale to už si přesně nepamatuji! :myslim

Odesláno
co ta sranda stojí v Peugeotu 1436 kč obj č j 113180 to už víme dávno jinak za čidlem je 14x125-155 je to podonmé jako čidlo teploty vody ale to má 14x125-115nebo125 je to závit a asi max teplota .

Jo tohle čidlo v druhovýrobě stojí asi 150kč.... :) Je to závit M14x1.25 na 155 stupnů no.... dělá to jediný výrobce od kterého nakupuji, problém je že není.... Pokud chceš, v pondělí bych ti zkusil zjistit jestli by se dalo nějak doobjednat a případně jak dlouho by to trvalo....

[upravil dne 25/9/10 od godzila.01]

Odesláno

Jo tohle čidlo v druhovýrobě stojí asi 150kč.... :) Je to závit M14x1.25 na 155 stupnů no.... dělá to jediný výrobce od kterého nakupuji, problém je že není.... Pokud chceš, v pondělí bych ti zkusil zjistit jestli by se dalo nějak doobjednat a případně jak dlouho by to trvalo....

[upravil dne 25/9/10 od godzila.01]

Pokud by měli snímač teploty oleje motoru na 406 2.0 16V r.v. 1996 motor RFV, tak bych měl zájem. Napiš mi SZ. Děkuji p.s. Honza406 zase potřebuje snímač hladiny oleje na jeho 406 1.8i.

Odesláno

To čidlo jak jsi mi posílal je podle mně nějaká chyba v katalogu, protože :

V%C3%BDst%C5%99i%C5%BEek.PNG

Stejný produkt od stejného výrobce s různým popisem, takže bud chyba, nebo se to dá použít na víc věcí... :)

Odesláno

Tyhle informace jsem bohužel nikde nenašel... :( Ani v technických specifikacích do kterých mám přístup tyhle údaje nejsou, rád bych pomohl, ale nějak už nevím čím... :(

[upravil dne 26/9/10 od godzila.01]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak už mi ukazuje budík na kontrolu teploty oleje motoru. Díky Honzovi406 ale zvláště Godzila01, který mi sehnal v druhovýrobě snímač (sice dvojpinový). Po zapojený a menších úpravách funguje:super. Zkoušel jsem jej pouze na stojícím autě a jen krátkou dobu, kdy ručička ukázala cca 70 st.C. Uvidíme za jízdy.

[upravil dne 6/10/10 od OK406]

post-7387-14109613052342_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...