Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Caute,

No ja osobne si myslím že kotúče netreba meniť,mám 307 1,6 Hdi a robí mi to to isté dokonca pri večšej rýchlosti ak pustím nohu s plynového pedálu sa mi volant roztrasie a to ani na brzdu nestupím.Toľko môj postreh.

Odesláno
Původně zaslal: Igor_xx

Caute,

No ja osobne si myslím že kotúče netreba meniť,mám 307 1,6 Hdi a robí mi to to isté dokonca pri večšej rýchlosti ak pustím nohu s plynového pedálu sa mi volant roztrasie a to ani na brzdu nestupím.Toľko môj postreh.

Presne, podla mna s brzdami to nic nema.... Zachvilu pojdem na garancku a co mam teda pozadovat na vymenu v ramci zaruky? Stabilizatory? Tlmice?

Vdaka za info

Odesláno

To je ťažko povedať čo by si mal požadovať na výmenu,najskôr im povedz aký máš problém a nenechaj sa hlavne odbiť nejakými nacvičenými rečičkami vela šťastia v značkovom servise.Daj potom vedieť ako si tam dopadol a či to vôbec pomohlo keď ti niečo aj vymenili.a hlavne nech ti najskôr povedia čo sa vzťahuje na záruku a čo nie aby si nebol potom prekvapený z ceny.V servise ti veľmi radi vymenia všetko čo si povieš.

Odesláno

Jasne, nedam sa odbit v servise sladkymi recickami....

Urcite napisem ako som dopadol....

Inak stala sa mi teraz taka vec: nad 140 a vyssie mi zacalo chvet volant (po prevazeni to nerobilo), premeral som tlaky v pneu a skontroloval momentovym klucom skrutky a zistil som o 0.2 MPa nizsi tlak na LP kolese oproti PP. Dofukal som pri 15st C na predpisany tlak a v pohode... ;)

Avsak pri zatacani a brzdeni s vytocenymi kolesami vibruje nadalej... Bavil som sa s jednym znamym mechanikom (musim ho zavolat nech sa ide previest), on tvrdil, ze je mozne, ze v momente ked zacnu dosadat platnicky na kotuc tak dosadaju nerovnomerne....a z toho tie vibracie...

Odesláno

Mna by len zaujimalo, ako ste na to prisli ze by to mohli byt kotuce ?

Pokial by boli zvlnene kotuce, tak by sa jednak chvenie prejavovali pri akomkolvek brzdeni, tj aj keby isiel rovno, a za dalsie, je to citit aj na brzdnom ucinko, tj brzdi neustalo silnejsie, slabsie, silnejsie, slabsie...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravim vsetkych,

bol som tento tyzden na garancnej prehliadke po 20tis. km.

Chvenie volantu podla vsetkeho sposobuju kotuce - ich rozdielna ovalacia - 2x som bol s autom na valcovej brzde a je to potvrdene... Budem pozadovat vymenu, pretoze po cca. 19tis to nie je normalne, aby sa tak spravali kotuce...

V zavere spravy bolo uvedene, ze dana ovalacia je sposobena nizkym pouzivanim brzd (malo brzdim :D), tak to som teda nevedel ze aj to sa da ;)) :o a podpisala sa nato tiez oxidacia materialu....

Takze tymto apelujem na majitelov 308, prosim vsimnite si to ci nemate ten isty problem....

Vdaka.

Odesláno

Ahoj. Stejný problém jsem měl na předchozím autě, ale asi daleko výraznější. Zkus jednu fintu: natoč kola tak na 80-90% plného rejdu a trochu svižněji se rozjeď. Pokud ucítíš škubnutí jak do volantu tak celého předku auta, jsou to jednoznačně sinetbloky přední nápravy. Po výměně a nastavení geometrie byl klid.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...