Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Teď se mi stalo prři přejezdu nerovnosti, že se mi rozsvítila kontrolka ABS a napsalo mi to hlášku ABS FAULT. Po vypnutí motoru hláška zmizela a kontrolka zhasla. už se mi toto stalo asi 5x. A ještě sleduji od té doby, že při dobržďování v pomalé rychlosti, mi ke konci, když už skoro stojím, jakoby kopne do pedálu ABS asi 2x a slyšim takové zavrzání. Prosím pomoc?

Odesláno

Zkontroluj snímače u kol, tohle vypadá, že je někde studeňák. Kopání do pedálu a \"zavrzání\" (já bych tomu říkal spíš kňučení :D) je normální projev ABS v provozu. Nicméně při dobržďování by zasahovat neměla. Jak říkám, koukni na snímače, nebo to nech zkontrolovat v servisu. Nemělo by to být nic hroznýho.

Odesláno
Původně zaslal: Butchi

A ještě sleduji od té doby, že při dobržďování v pomalé rychlosti, mi ke konci, když už skoro stojím, jakoby kopne do pedálu ABS asi 2x a slyšim takové zavrzání. Prosím pomoc?

Kámošoj se tohle stávalo u Vectry. Nakonec se zjistilo že měl myslím upadlej snímač. Tak se mrkni jestli není třeba jen zašpiněnej, nebo něco podobnýho :super

Odesláno

Dneska jsem rozebral zadni buben a hle. Vypadla mi zdemolovana pružinka z brzdových čelistí ruční brzdy a taková ocelová tyčinka, která mi ulomila senzor ABS. A zbytky z brzdového obložení. prostě šrot. Díval jsem se na cenu nového snímače a malem jsem upad. nevíte někdo o nějaké levnější náhradě?

Odesláno

Ahoj. Ja by som mal inu otazku ohlane brzd. Menil som predne platnicky a od vymeny my to brzdi trochu horsie ( inak ked na to dupnem tak aj ABS zareaguje). To je dufam normalne, ratam ze asi si este nesadli. Ale kolko asi trva kym sa nove platnicky \"zabehnu\"

Odesláno

a zabehaval si platnicky s \"citom\" ? cize nie dupanie furt!!! lebo ako som ja pocul tak radsej zabehavat platnicky jemnejsim brzdenim a asi takych 1000 km, tak som aj tak robil a VSETKO OK u mna! ;)

a co sa tyka toho ABS tak to je OK

[upravil dne 16/4/09 Kajo]

Odesláno
Původně zaslal: JuloI

Ahoj. Ja by som mal inu otazku ohlane brzd. Menil som predne platnicky a od vymeny my to brzdi trochu horsie ( inak ked na to dupnem tak aj ABS zareaguje). To je dufam normalne, ratam ze asi si este nesadli. Ale kolko asi trva kym sa nove platnicky \"zabehnu\"

To je normalne, minuly tyzden som vynemil komplet predne brzdy, zo zaciatku nebrzdili tak dobre ako predtym, teraz sa to zlepsuje, este par kilakov a uz to bude hadam v pohode:papa:xvul

Odesláno

No hej po dni jazdenia je to dobre ako predtym, akurat tieto nove platnicky trochu suchaju o kotuce aj ked nebrzdim takze sa trochu hreju. ale to sa asi tiez casom zlepsi nie?

Odesláno

No suchat by ti nemali, ked to zmontujes a pojazdis, platnicky a komplet brzda si sadne, aspon mne to sadlo pekne...nemas nahodou skrizenu platnicku??? Krivo nasadenu alebo tak, ze jedna jej cast \"tie\" o kotuc:myslim

Odesláno
Původně zaslal: JuloI

No hej po dni jazdenia je to dobre ako predtym, akurat tieto nove platnicky trochu suchaju o kotuce aj ked nebrzdim takze sa trochu hreju. ale to sa asi tiez casom zlepsi nie?

Môžu to byť dve veci. Jednou je špina pod prachovkou ktorú si pri výmene platničiek natlačil k tesneniu a teraz to trochu viazne . Druhou môže byť že tie nové platničky si ešte nesadli na ryhy kotúča a trú sa neobrúsené okraje. V tom prípade by to malo po pár km prestať.

Odesláno

Jestli můžu dotaz ... při intentzivnějším dobržďování se začne z pravého zadního kola ozývat takové bzučení (mam bubny) podobné zvuku jako byly takovéty dětské frkačky a je to tak hlasité, že je to slyšet i do auta bez otevřených okýnek. Intenzita brždění se tím však nesnižuje. Začlo mi to dělat po výměně paken a prasátek, ale prostě v žádnym případě tam nění nic zvláštního, všechno se zdá naprosto v pořádku, dobře namontované a zcela symetrické s kolem levým...

Při brždění to nejspíš brousí o ty zoubky s ABS ... ale kontroloval sem to několikrát, rozebrat, složit, různe přeštelovat a dělá to furt a fakt je to hroznej zvuk...

Je možný, aby ty pakny byly z výroby nějaký křivý? Jinak si to už nedovedu vysvětlit...

Odesláno
Původně zaslal: Grave

Jestli můžu dotaz ... při intentzivnějším dobržďování se začne z pravého zadního kola ozývat takové bzučení (mam bubny) podobné zvuku jako byly takovéty dětské frkačky a je to tak hlasité, že je to slyšet i do auta bez otevřených okýnek. Intenzita brždění se tím však nesnižuje. Začlo mi to dělat po výměně paken a prasátek, ale prostě v žádnym případě tam nění nic zvláštního, všechno se zdá naprosto v pořádku, dobře namontované a zcela symetrické s kolem levým...

Při brždění to nejspíš brousí o ty zoubky s ABS ... ale kontroloval sem to několikrát, rozebrat, složit, různe přeštelovat a dělá to furt a fakt je to hroznej zvuk...

Je možný, aby ty pakny byly z výroby nějaký křivý? Jinak si to už nedovedu vysvětlit...

Takto sa prejavujú vybrácie na znečistených brzdných plochách. Skús to znova rozobrať. ceú brzdnú plochu bubna i pakien odmasti a prešmyrgluj. Malo by to pomôcť.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...