Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

A nevíte někdo jak je to složitý si ty ložiska vyměnit sám?Pokud by na to nebyl potřeba extra přípravek,tak bych se do toho pustil.Někde sem tu čet že nějaký borci tam dávali pouzdra aby vůbec dojeli,to by se snad vyplatilo tam šoupnout ty ložiska,ne?

Odesláno

Vymenit loziska v bubnech neni nic sloziteho.Staci ti vhodna trubka stejneho prumeru jako vnejsi prumer loziska a kladivo..Nekdo doporucuje buben nahrat horkovzdusnou pistoli a lozisko hodit do mrazaku,pak to pry jde lepe narazit..(ja robim na huti,tak mi to slo i bez toho).

Odesláno

O repadi v Klimkovicích nemluvili, náprava byla asi originál z něčeho, v daleko lepším stavu než původní, stará náprava mi zůstala kdo chce zkoušet vyměnu jehlových ložisek a čepů a? se ozve klidně přenechám, torkama vyliskaný být nemusím. Ta stará náprava vypadá unikátně je v tom asi nejhorším stavu v jakém asi může být. Leží zatím v garáži a čeká na cigána se šrotem. chtěl jsem si ji zkusmo rozebrat ale upustil jsem od toho, takže je k dispozici-zadarmo.:D:papa

Odesláno

No pravě mam na mysli ty jehlový ložiska,mam to do příbrami hooodně daleko,tak bych je skusil sám ale bojím se co potom až si nebudu vědět rady.Nebo nemáte fotky jak to vypadá rozebraný? Ta torska prej de v pohodě nastavit

Odesláno

Hele, co všechno na těch starých zadních nápravách odchází? Že vyhnívají jehlový ložiska je tutovka, ale je v tom ještě něco jiného? Nevíte někdo jak s těma ložiskama - lze to vyměnit svépomocí? - teda za předpokladu, že to budu moct z toho auta vyškubnout...

Odesláno

A je to tady zase. Oprava svépomocí pro odvážné ruské vojáky. Odchází tam i čepy, na kterých ty ložiska jsou. prohlídněte si celý servis forum už to tady popisovali dříve Oddie a další, když jsem tu nápravu svou viděl venku tak jsem měl cukání rozebrat, ale když jsem se podíval zbízka tak mě to přešlo. A? to dělají ti co se tím zabývají. ;):P:papa

Odesláno

No ja nevím, vyměnu ložisek, brzdy, rozvody, spojku a další \"kraviny\" si na pegině zvládnu udělat sám, ale do zadní nápravy bych se teda nepouštěl. Podle mě je fakt jednodušší to vyměnit kus za kus.

Odesláno

Jestli budete hodní, a já budu mít náladu, tak vám udělám obrázkový komiks o rozebírání nápravy. Doma se to dá udělat jen v případě, že to není zarezlé, a jde to rozebrat - což je ani ne 1% případů. Na zbylé případy vyplácáte půl flašky autogenu. Na přelisování čepů samotné nápravnice u 405 je potřeba přípravek a know-how, a nebo 25 tunový lis se zdvihem 2 metry. Jak se mění čepy u 205/309 teď z hlavy nevím, tak je to obráceně - čepy v ramenou. Každopádně - konstrukce té nápravy je jednoduchá, ale já se do ní vrtat nehodlám - tohle je jedna z věcí, kterou velmi rád přenechám servisu.

Odesláno

Oddie má plně pravdu- ostatně jako vždy, to vypadá jako by tomu i trošinku rozuměl a už ty Peugeoty někdy z dálky a v mlze viděl, a snad i v něm seděl?(sranda ne?). Teď vážně Radí velmi dobře a ví o čem mluví- viz matky na spojovačce. Věřte mu. ;);):o:o:papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

2 lexa: jjj... co jsem si přečetl, mě dokonale odradilo, takže jediný, do čeho se možná pustím, bude prozkoumání staré nápravy po výměně za dobrou... To by v tom byl čert abych se na to nemusel podívat, žejo :D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem byl na výměnu nápravy v Příbrami,kde je cena 5500,- pokud nejsou problémy.Já je měl,trubka nápravy byla mírně ohnutá :o a tak mě to stálo o litr víc.Jinak plná spokojenost.Prej za 3hod odjíždim(já odjel už za 2hod :P( ).To druhý ložisko už tam vůbec nebylo,ani futro :o takže bych to nepodceňoval,na první pohled to kolo nebylo zas tak vyvrácený.A k tomu všemu 2 roky záruka,takže to bude kvalitně udělaný ;)

Odesláno
Napsán autorem Pavll

Tak jsem byl na výměnu nápravy v Příbrami,kde je cena 5500,- pokud nejsou problémy.Já je měl,trubka nápravy byla mírně ohnutá :o a tak mě to stálo o litr víc.Jinak plná spokojenost.Prej za 3hod odjíždim(já odjel už za 2hod :P( ).To druhý ložisko už tam vůbec nebylo,ani futro :o takže bych to nepodceňoval,na první pohled to kolo nebylo zas tak vyvrácený.A k tomu všemu 2 roky záruka,takže to bude kvalitně udělaný ;)

nemáte někdo kontakt na toho Kačírka v Příbrami? nemá web? zavolal bych si tam o cenu výměny nápravy na 306...

--

matts

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...