Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zhaveni 306 1.9tdi HELP!!!!

Recommended Posts

Odesláno

Nazdarek,mam otazku na zhaveni.Drive jsem mel Xantii 1.9d z 93 a ta zhavila za studena tak 5-10 sec, ale pak chytla na prvni skyt....a kdyz byla tepla tak chytala bez zhaveni a to jsem s ni nalital prez 280 000 a svicky jsem nemenil...

Ted mam 306 z 95 a je to 1.9TDI a ma nalitano 95 000. Kdyz je studena, tak zhavi taky tak nejak 5-10 sec, ale skyta jako blazen....a kdyz uz se chytne musim pridat plyn,jinak chcipne....a nekdy kdyz je studena,tak naskoci a kdyz jeste po naskoceni nedrzim klicek v poloze skytani,tak chcipne a musim tocit znova, pak uz naskoci hned!!Kdyz je tepla, zhavi mene, ale skyta tak 3az 4krat a nemusim pridavat plyn..... Svicky mi kontrolovaly,jsou fajn, tlaky taky, palivovej filtr je novej a palivova soustava vycistena a jeste do toho leju aditivum a porad si to dela co chce....

Myslel jsem ze diesly naskocej po zhaveni uz na prvni skyt a vono ne....JAk to je?

A kdyz je studenej tak pri skytani,mam pridavat plyn, nebo pockat az se chytne??????

A dalsi vec je ta, ze kdyz votocim klicek a nazhavi se,kontrolka zhasne a jakmile nastartuju, kontrolka se zase na chvilku rozsviti.......Zacinam bejt z toho DIVOKEJ:o:o

Budu rad za jakoukoliv radu i s tim startovanim!!!!!

Moc Vam dekuju za pomoc:papa

[Editován dne 8/6/04 Gorgik]

[Editován dne 8/6/04 Gorgik]

Odesláno

Ted me jeste napadlo,ze by taky nemusel fungovat sytic,ze????? Treba je to tim.....hihihi:)

Odesláno

Zkontroluj si čerpadlo, jestli ti např. nepadá nafta. Každopádně kontrolka žhavení by neměla znovu probliknout. Zkontroloval bych ještě znova žhavící soustavu (to že žhavič je na pohled pěkný neznamená, že funguje správně - klidně může žhavit jen uprostřed a u špičky nee).

Odesláno

Souhlasím. Žhavky je třeba kontrolovat tak, že ji vytáhneš z motoru, znovu připojíš venku a zkusíš žhavit. Taky mě to zlobilo, musel jsem šlapat na plyn, dlouho točit motorem, ten kuckal, dusil se a dýmil jako dýmovnice. Nakonec jsem zjistil, že dvě žhavky jsou úplně v háji a vůbec nežhaví, přestože na první pohled vypadaly OK.

Odesláno

špatný žhavky poznáš mimo jiné tak,že po delším startování to chytne a parádně to zakouří.Je to tím,že chytne všechna ta nafta,co tam natekla.Jestli ti to dlouho točí,ale nezakouří asi ti padá nafta.Před prvním startováním zkus napumpovat a uvidíš jestli se to zlepší.Potom ještě čerpadlo,ale to taky poznáš na kouřivosti.

Odesláno

a jeste se snad delaly 2 typy zhavek, ale TD nemam :)

Gorgik : TDI rozhodne nemas :) Mas starou dobrou mechanickou potvoru TD a bud za ni rad.

Odesláno

Jen bych chtel dodat k tomuto tematku. Mel jsem podobne problemy se startovanim. Vse bylo v poradku a chytalo to spatne. Problem byl v tom, ze jsem tam mel zhavky do diesela a ty jsou kratsi asi o pet milimetru. Po vymene tech spravnych do TD chyta na cvrnknuti......;)

Odesláno

2 Ráďa: Nemáš bílou fixku? Černá by mi moc nevynikla... :D

2 Radek V.: Tak to já ho mám pěkně nahoře, aby byl dobře vidět... :D

[Editován dne 8/6/04 Gotrek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...