Qcko Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 O chvilu uplynu 3 roky, co vlastnim (resp. jazdim na:D) P306 break 1.4i, 11/97:roker Aj ked je to uz takmer 12 rocne auto, tak na nom jazdim rad a vsetko, co povazujem za dolezite postupne menim. Ked tu dost ludi ma taketo topiky, tak aj ja sa \"pochvalim\", co som s nim uz postvaral:D Takze, veci, ktore som uz vymenil: Komplet predne capy Stabilizacne tycky Rozvody (a vsetky filtre a naplne samozrejme a pravidelne) Akumulator Zadny tlmic vyfuku Komplet repas zadnej napravy + nove torzne tycky Ovladanie vzduchu a klimy v interiery Nove hodiny v interiery Tlmice + cele horne ulozenie prednych tlmicov Koberceky:D Tlakovy spinac klimatizacie Rurky klimatizacie v motorovom priestore Nova odmerka na olej, viecko chladica a viecko nadrzky na kvapalinu do ostrekovacov:D:D Skrinka zapalovania (diki OldTimerMan - dufam ze si dobre ten nick pamatam:aut) Natrel som Body 950 falce pod prahmi Deflektory:aut Zadne brzdove valceky Predne pruziny Klakson:) Tapacire dveri Laktova opierka Predne brzdove kotuce + platnicky + nater Silentbloky zadnej napravy +nejake drobnosti Tapacir sedaciek hlinikove disky, origo Peugeot, diky domikra:papa ...viac veci si teraz nespominam:roll To je asi tak vsetko, potom dufam (ak nebude necakana porucha, zatial ziadna nebola, auto je spolahlive, preto sa tak staram), ze sa konecne pustim niekedy do plecharciny, ale na to niesu este peniaze, predsa len clovek neodhadne cenu takeho niecoho:bojim A tu som dnes nafotil, ako som sa babral s tymi falcami:D Takto vyzerala jedna strana (ocistene, odmastnene, pripravene na nater:D) Takto druha (kvoli tomu som to robil, pri uhybnom manevry s jednou \"pani\" som vybehol na kanal a falc som ohol:nevim Takto to napokon dopadlo (samozrejme ze to ohnute som vyklepal:super), dolezita je ta \"struktura\":mrk A nakoniec biela zakladna farba (zajtra to prestrieknem sprejom:)) ...a nesmejte sa, ja som len taky domaci kutil:mad:, potom ked budem menit vo stvtok alebo v piatok tie kotuce, tak sa tiez hadam pochvalim:roker [upravil dne 15/2/10 Qcko] Citovat
whizz80 Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 pekne si toho už stihol...ja najblizsie planujem vymenit silentbloky a capy na prednej naprave a potom sa pustit do klimy ( deravy chladic). Kde si robil repas zadnej napravy? Citovat
Qcko Odesláno 7. duben 2009 Autor Odesláno 7. duben 2009 Jo a este taka otazka, ked som pod to lahol, tak som si vsimol toto pod nadrzou, co to je:myslim (a vsimol som si to prvykrat a to som pod tym autom uz bol Xkrat:D)... Citovat
Qcko Odesláno 7. duben 2009 Autor Odesláno 7. duben 2009 whizz80: repas mi (bohuzial) robili tu origo v Peugeot servise, pretoze som nevedel ze tie napravy mavaju take problemy a ked mi asi 4 mesiace vrzgala prava strana, tak som s tym az isiel a prava strana bola taka zahnita, ze sa to nedalo rozobrat:( Tak som kupil druhu napravu, v tej mi vymenili loziska a torzky) a komplet sa nahodila na auto:roker (a kedze to bol Peugeot servis, tak za robotu a vsetko co urobili bolo 18700 Sk s DPH a k tomu som dal 8000 Sk za celu napravu:papa...toz si vies predstavit moje pocity:blablabla)... ...a s klimou sme na tom rovnako, chladic je kaput:grr ...a inak auto ma nabehanych poctivych 242000 km, z toho ja 70000 km:D [upravil dne 7.4.2009 Qcko] Citovat
whizz80 Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 fuuuha...tak to ina palka:o....no moja dufam ze este nie je k.o. aj ked uz kolesa idu mierne do A ale este mi nevzga a ani neklepe...musim si zatial poklepat na drevo . Ale aj ta ma pomaly bude cakat ale tolke prachy do toho dufam nevrazim. Inac repas zadnej napravy som nasiel aj tu http://www.autobazar.eu/sk/naprava-id574433.html a cena je celkom fajn...len ktohovie co je to zac [upravil dne 7.4.2009 whizz80] Citovat
Qcko Odesláno 7. duben 2009 Autor Odesláno 7. duben 2009 No teraz je ich uz aj dost tych naprav, ja som to robil rok dozadu a zhanal som napravu na bubnove brzdy s ABS a take som nasiel asi 3 a vsetky boli kdesi na vychode Slovenska:bacha ...kazdopadne ak sa da tvoja naprava rozobrat, tak vlastne menis len tie loziska + pllllllllno zelenej vazeliny:D a moj odhad material + robota je takych 400eur:myslim Citovat
whizz80 Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 no je pravda ze aj ja mam vzadu bubon s ABS a na tej fotke je kotuc...a to tie loziska su take drahe ked spolu to vyjde az na 12 tisic? Citovat
Qcko Odesláno 7. duben 2009 Autor Odesláno 7. duben 2009 Loziska stoja 4000 (ako komplet na obe strany a tam su este take obimky tesniace a tak) myslim:myslim, uz som si neni isty + iny material + robota (a ta je najdrahsia vzdy)...ak mas znameho co by ti to spravil, tak samozrejme ze cena sa spolovicni:D ...a ja som to mal kvoli tomu v sevise 7 dni a vsetko sa vlastne robilo na 2x:(, preto to bolo take drahe, ale tak presiel rok, tak teraz neviem ako su ceny, by som kecal:roll Citovat
Ferry Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 o peugeotich napravach na modelech 106,205,206,306,405 a partner toho bylo zde napsano tolik (i s obrazky postizenych naprav ), ze stacilo pred koupi procist je to jedna z nejvetsich nemoci peugeotu, delal jsem repas napravy na 106tce rodicu loni a vyslo to na 17 000Kc i s novymi zadnimi tlumici + brzdove bubny, pakny, prasatka a hadice to na obrazku co jsi nasel je palivovy filtr, taky se doporucuje obcas vymenit, cena je cca 250-300Kc [upravil dne 7/4/09 Ferry] Citovat
Qcko Odesláno 7. duben 2009 Autor Odesláno 7. duben 2009 Ferry: aha, ja som aj rozmyslal kde ho hladat, tak aspon viem, pripisem do zoznamu na vymenenie:D ...no ja viem ze je to casta choroba (ale o tom som sa dozvedel az po tom, ako som ju dal robit, teraz viem o tej naprave vsetko, poznam kazdy diel:roker), riesil som to aj tu na fore, kazdopadne to napokon dopadlo ako dopadlo kvoli ten pravej strane:bacha Citovat
PnR Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 bol som tam zo svojou 306, spravili to za 500e +-spokojnost.. musel som ist zo ziliny do kosic s neodvzdusnenymi brzdami lebo nieco tam nevedeli spravit.. potom este 50e v kosicoch za tie brzdy. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 Tak ja mam 306 1.4 sedan nejaky rok a pol zatial - spojkove lanko - nove tesnenie pod hlavu zo vseetkym, co k tomu patri - inac len bezna vec, filtre, sviecky atd - zvaral som vyfukove potrubie - dotahoval, teda pastorek dotahoval, kable k zadnemu repro - strekol som olej k hornemu ulozeniu tlmica, a olej do tesnenia tycky stabilizatora - skracoval som hadicu od vymennika kurenia - opravoval som kabel k taznemu, ktory som si sam pokazil - ostatne som iba vybrusil, a natrel rezervne dojazdove koleso - dorobil kryt pod motor plechovy velky - dorobil som si senzor nezapatych svetiel - radio cd/mp3 + predne repro Magnat power plus ... Co ma caka ? - cidlo teploty na chladici (cca 15 ojro) - lanovody k zadnej brzde - teraz uz tento vykend olej a filtre - vybrusit a natret brzdice + bubny No s takych vychitaviek este ... - potiahnut volant kozou - novu kozu k riadiacej pake - zadne plato + repro ... Investicie boli zatial 7000 Sk za tesnenie hlavy motora (tesneni hlavy, tesnenia vekoventilov, gufero na vacku, tesneni sacieho a vyfukoveho potrubia, prebrus dosadacich ploch hlavy, cistenie chladiaceho systemu, nova nemrzka) 680 Sk nastavovatelne spojkove lanko Keby som tu vymenu tesnenia na zaciatku neposral, bola by lacnejsia. Auto si nic moc dalej nepyta, jazdi dobre, som spokojny Citovat
klm16 Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 hehe zaujimava tema.... pridam sa aj ja... auto kupene v maji 2006 so 103 tisic km.... opravy: -ako prve olej a brzdovka -opravene kable vo vodicovch dverach. -tesnenie pod vickom -nove zimne kola -zadne zasterky -nove elektrony DOTZ IMOLA -nater brzdicov -nove autoradio pannasonic -nove ziarovky cool blue -vymeneny dazdovy senzor -rozvody -zvarany a neskor meneny stredny vyfuk -zvarany a neskor meneny zadny vyfuk -nove pedale -subwoofer magnat -bezramienkove stierace -nove kluce vzor VW vystrelovacie, prerobene DO na vacsi dosah neskor upravovane na mensi :-) -nova podsvietena riadiaca paka :-) -nova koza kolo paky :-) -ziarovky night breaker -nove tesnenie pod hlavou a vsetko s tim spojene -remene -moj najvacsi sen peugeot cyclone R15 + 195/55/15 Pirelli P6000 ---------------- co ma caka: -repas zadnej napravy (vraj je este dobra ale skor ci neskor urcite) -planujem novu hudbu (PIONEER) -tento mesiac novy olej a filtre ... dalej nevem :-) auto ide ako hodinky (klop klop) veci menim priebezne podla financii :-) ale peug mirobi radost a dufam ze este dlho bude Citovat
PnR Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 lubk0: ten kozeny volant mam v plane aj ja lebo terajsi mam v strasnom stave.. mas to v plane niekde nechat spravit abo si to chces usit sam(maria cavallo) ? Citovat
Qcko Odesláno 7. duben 2009 Autor Odesláno 7. duben 2009 Aj ja uz dlho dumam nad volantom, predsa len je uz dost osuchany, mam na nom taky navlek, komplet cierny, vyzera to celkom dobre ale strasne sa na tom potia ruky a sem tam sa smyka po volante:bacha . . . ale zas sa mi moc nepacia kozene veci v aute (som jeden z mala:D), tak neviem co s nim, mozno kupim raz novy:mrk Citovat
306gti6 Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 Qcko :TO co nevies co je vedla tej nadrze-tak to je palivovy filter:super Citovat
Qcko Odesláno 7. duben 2009 Autor Odesláno 7. duben 2009 Ferry mi to uz pisal, kazdopadne ked uz sme to nacali, da sa v pohode vymenit? Ako myslim ze ked ho odpojim ci nebude tiect palivo alebo tak, zevraj je lacny, tak ho zajtra kupim, ale nieze ho odpojim a zacne valit benzin:D Citovat
306gti6 Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 Aha to som nevedel ze uz vies,ale ide dobre vymenit ja som ho menil pred mesiacom a benzin ti potecie z jednej aj druhej strany ale max. 4deci to co vtych trubkach vlastne je:super Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 Původně zaslal: PnR lubk0: ten kozeny volant mam v plane aj ja lebo terajsi mam v strasnom stave.. mas to v plane niekde nechat spravit abo si to chces usit sam(maria cavallo) ? Nie nie. Mala by to zvladnut kazda lepsia brasnarka, tak som zvedy, co mi na to povie. Nechcem to len tak po domacky, chcem to poriadne ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.