Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Rozhodl jsem neházet špínu adresně, čili:

V mnoha autoservisech jsem nebyl, tak se radši napřed ptám - je normální, že mi nejmenovaný autoservis odmítne vyměnit ložisko, když jsem si ho koupil jinde? Možná jo, proto se ptám... :(

Odesláno

Asi předběhnu Rebika, možná i Oddieho, ale to se tu už mockrát řešilo, takže: přinesený matroš = možné následné problémy (není to přesně to správné ložisko, ale auto už je rozvrtané na heveru a pak se shání jiný kus, zatímco au?ák blokuje dílnu) = zbytečné riziko možných dohadů s klientem v případě možné následné reklamace (když si doneseš do hospody maso, taky nečekáš, že ti z něj uvaří guláš, že jo!!!)

Odesláno

Tak to zkopíruju ještě sem, a? v tom udělám ještě větší bordel...

Ten příspěvek jsem smáznul, abych neházel špínu adresně, ale už si ho koukám někdo stačil přečíst, čili - díky za vysvětlení. Je to zcela akceptovatelné. Něco takového jsem potřeboval slyšet.

Každopádně - se zárukou bych to pochopitelně nechtěl.

ad Vašenda - příště to nechám celé na Vás, kucí :)

Pro ty, kdo si ten příspěvek nestačili přečíst - ptal jsem se Rebika, proč mi odmítl vyměnit mnou přivezené ložisko.

Vyřešeno, vysvětleno, dík moc... :papa

Odesláno

Medvěd to napsal přesně...navíc pro ten servis je to taky zisk ti prodat díl + práce, ale většinou jenom z práce by servis moc neprosperoval, max. si vydělají mechanici sobě na plat, ale na investice podniku - autoservisu to moc není

navíc Lugere jsem si všimnul v příspěvkách že taky děláš do výpočetní techniky tak to musíš chápat nejlépe...že raději přijmeš klienta, který chce koupit díl + montáž, instalace atd. a máš samozřejmě zisk na dílu + odměna za práci než za člověka, který ti přinese pc jen na instalaci svého sw případně chce vyčistit pc od prachu...jasně naúčtuješ si hodinovou mzdu ale furt je to jen pár set za hodinu zatímco takle máš ještě pár set za marži, když nemáš zákazníky tak bereš vše, ale pokud seš na tom tak dobře, že si zákazníky můžeš vybírat, porušil by si základní princip podnikání, když by si dělal činnost, která vede k menším ziskům

a krom toho všeho v autoservisu pak je těžká reklamace v takovým případě...protože záruku máš zvláš? na díl, zvláš? na servis...a pak ve finále při reklamaci to může dopadnou blbě i pro tebe, protože prodejce dílu bude svalovat vinu na montáž a servis zase na kvalitu dílu

Odesláno

2 Dress: Já to chápu, jen jsem mladej a potřebuju prostě pár věcí vysvětlit. Chápu to, teď mi to přijde naprosto logické, dík zy vysvětlení, hoši. Pro tentokrát si najdu někoho, kdo mi to tam zatlačí ložisko a příště se do toho nebudu montovat a půjdu rovnou k Vašendům... :)

ad. výpočetní technika: jediní zákazníci naší firmy jsou HP a COMPAQ, takže tam to chodí trochu jinak :D

Odesláno

nj to já nevím jak přesně pracuješ, jen sem to chtěl přirovnat k těm pc, které ti možná budou bližší než servisy...hold se mi to moc nepovedlo, špatná trefa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...