Martinka.71 Odesláno 30. březen 2009 Odesláno 30. březen 2009 Zdravím, tak jsem o víkendu byla přezout a zjistila, že je prasklá manžeta u levého kola, vypadá to na delší dobu podle stavu. Levé kolo, kde je ta manžeta při rozjezdu, kdy vytáčím jakoby blbě táhne, ujíždí (nevím jak to přesně popasat), přikládala jsem to tomu, že je to gumama, byly fakt dost sjeté (auto jsem kupovala nedávno). Jak poznám, že je v háji fakt jen manžeta a ne třeba kineťák? Jak se projeví, že je problém v obojím? Díky moc. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. březen 2009 Odesláno 30. březen 2009 když bude v tahu jen manžeta--na volantě nebo na jízdních vlastnostech nepoznáš nic.Manžeta jen chrání ten kloub před vnikáním prachu a vody.Takže při zjištění vadné manžety okamžitě vyměnit. když bude manžeta prasklá nějakou dobu, tak ten vnikající prach a voda kloub celkem rychle zničí--vzniknou v kloubu vůle,které se projeví hlukem a hlavně klepáním kloubu nejdříve v zatáčce a s motorem pod plynem [upravil dne 30/3/09 ozzy1956] Citovat
autospravca Odesláno 30. březen 2009 Odesláno 30. březen 2009 Presne ako uvádza ozzy.Čaká ma tiež výmena prachovky na ´hom.kin.kĺbe(206).Vie niekto poradiť,či nie je problém so stiahnutím kĺbu z hriadele ,prípadne poradiť kvazi manuál na dem.+mont.prachovky na kĺb. Mám skúsenosť so Š-felícia ,kde to nie je problém.Vďaka za info. Citovat
kennax Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 Nedávno jsem HK musel měnit. Při plném rejdu při pomalé rychlosti (třeba parkování) bylo slyšet klepání. To je prý začátek, později to klepe i při přímém směru při přidávání a ubírání plynu. Nechci strašit, ale takové poskakování při rozjíždění a plném rejdu mi to taky dělalo: zlomené rameno. Nebylo to vůbec vidět, až když můj mechanik (cca 130 kg živé váhy) do ramene vzpříčil tyč a pověsil se na ni tak se to hlo a prasklina byla vidět. Po výměně klid. Auto jsem koupil ojeté a jak jsem zjitil později bylo po čelňáku na levou půlku a taky to zlomené rameno bylo levé. [upravil dne 15/4/09 kennax] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.