Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čau lidičky. Potřeboval bych radu. Potřebuju vyměnit značky za nové. Ty moje sou už docela dodělané, odřené jsou tam ještě díry a tak. Docela mi to hyzdí auto Byl sem se ptat na evidenci vozidel jestli by nešli vyrobit a prý ne.... Ale chci plnohodnotné značky, žádné nálepky nebo tak.

Díky za případné rady.

Odesláno

No myslim si ze vyroba plechovych znaciek by mohla byt brana ako protipravna:myslim...

...neviem ako vyzeraju tie tvoje znacky, ale sikovny zamocnik (klampiar) by ti ju dal dokopy po tvarovej stranke a cierna farba by dorobila zbytok:roll

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

No myslim si ze vyroba plechovych znaciek by mohla byt brana ako protipravna:myslim...

...neviem ako vyzeraju tie tvoje znacky, ale sikovny zamocnik (klampiar) by ti ju dal dokopy po tvarovej stranke a cierna farba by dorobila zbytok:roll

no to je pravda ale to by bylo jen v případě že by si to nechal udělat někdo jiný ale když to auto vlastním a můžu to doložit tak proč ne no jinak s tím klempířem by to bylo asi hodně na draho

Odesláno

Aspoň u nás sa značky, tie ktoré vydáva DI vlastne kupujú so zárukou a všetkým čo k tomu patrí - je to v cene toho kolka. Malo by ísť teda legálne požiadať o nové značky či už s rovnakým alebo iným číslom - podobne ako sa dá požiadať o značku s vlastným číslom, u nás skratka okresu a 5 vlastných znakov. Teda ak ti to za cenu nových značiek stojí.

Pri oprave nezabúdaj, Že akýkoľvek zásah do vzhľadu môže byť postihnuteľný. Napr. aj použitie inej ako originál reflexnej farby.

Odesláno

http://www.dopravni-inspektoraty.cz/caste_dotazy.html

VÝMĚNA SPZ (ODCIZENÍ, ZTRÁTA, POŠKOZENÍ...)

Technický průkaz

ORV (malý technický průkaz)

\"Žádost o zápis změn údajů\"

SPZ (poškozené, zbylé)

Vozidla s 1 SPZ (MOTO, PŘÍVĚSY atd.) 200,-Kč, vozidla se 2 SPZ (OA, NA atd.) 400 Kč

Při ztrátě či odcizení SPZ doporučujeme nahlásit tuto skutečnost Policii ČR

V podstatě jak říká Sobol. Jednu SPZ sundej, pověs si jí doma na nástěnku a jdi nahlásit ztrátu - pak ti nový značky musejí dát.

Co to dělá v tuningu :myslim

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

http://www.dopravni-inspektoraty.cz/caste_dotazy.html

VÝMĚNA SPZ (ODCIZENÍ, ZTRÁTA, POŠKOZENÍ...)

Technický průkaz

ORV (malý technický průkaz)

\"Žádost o zápis změn údajů\"

SPZ (poškozené, zbylé)

Vozidla s 1 SPZ (MOTO, PŘÍVĚSY atd.) 200,-Kč, vozidla se 2 SPZ (OA, NA atd.) 400 Kč

Při ztrátě či odcizení SPZ doporučujeme nahlásit tuto skutečnost Policii ČR

V podstatě jak říká Sobol. Jednu SPZ sundej, pověs si jí doma na nástěnku a jdi nahlásit ztrátu - pak ti nový značky musejí dát.

Co to dělá v tuningu :myslim

jenže to dostanu sice novou značku ale s jinými čísly,já sem chtěl aby mi zůstali moje...

jinak nevěděl sem kam jinam to dát než do tuningu :nevim

Odesláno

Šoupnu to do Pokecu. Tam si to přečte i víc moudrejch hlav a třeba někdo něco vymyslí :)

Nejsem si jistej, jestli existuje legální způsob, jak se dobrat k SPZ se stejným číslem. Na stejným čísle trváš proč? Je nějaký hodně povedený, nebo jen že už ti přirostlo k srdci?

Odesláno
Původně zaslal: Qweer

čau lidičky. Potřeboval bych radu. Potřebuju vyměnit značky za nové. Ty moje sou už docela dodělané, odřené jsou tam ještě díry a tak. Docela mi to hyzdí auto Byl sem se ptat na evidenci vozidel jestli by nešli vyrobit a prý ne.... Ale chci plnohodnotné značky, žádné nálepky nebo tak.

Díky za případné rady.

Na DI ti musí vyměnit RZ za poškozené ....je to jejich povinost a zaplatíš za to......

Taky by ti mohli dát poliši pokutu za poškozenou či špatně čitelnou RZ......ale těžko docílíš aby ti nechali udělat stejné čísla to od nich nečekej.....

A jestli jsi necháš udělat někde jinde RZ tak těžko bude mít RZ ochranné znaky atd. aby potom při \"lámání chleba\" z toho neuděli falšování veřejné listiny.....

[upravil dne 19-3-09 Přema]

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Šoupnu to do Pokecu. Tam si to přečte i víc moudrejch hlav a třeba někdo něco vymyslí :)

Nejsem si jistej, jestli existuje legální způsob, jak se dobrat k SPZ se stejným číslem. Na stejným čísle trváš proč? Je nějaký hodně povedený, nebo jen že už ti přirostlo k srdci?

no tak nějak už mi přirostlo k srdci mám už druhé auto se stejnými čísly jen jsou 2 z nich prohozené. Asi osud :-)

Odesláno
Původně zaslal: Přema

Díky za případné rady.

Na DI ti musí vyměnit RZ za poškozené ....je to jejich povinost a zaplatíš za to......

Taky by ti mohli dát poliši pokutu za poškozenou či špatně čitelnou RZ......ale těžko docílíš aby ti nechali udělat stejné čísla to od nich nečekej.....

A jestli jsi necháš udělat někde jinde RZ tak těžko bude mít RZ ochranné znaky atd. aby potom při \"lámání chleba\" z toho neuděli falšování veřejné listiny.....

[upravil dne 19-3-09 Přema]

zase tak špatné to s nimi nebude bych jich musel měnit kvůli poškození, sem tam nějaká ta oděrka od kamínku a tak běžné používaní jen sou v ní díry od předchozího majitele od šroubů ale to už sem vyřešil. No a ještě mám ty staré bez toho modrého pruhu. Spíš jen me tak zajímalo jestli neznáte žádnou fintu na výměnu značky aby mi zůstali čísla. ;)

Odesláno

Původně zaslal: KoudaK

já se snažím vše dělat pro to aby byly nečitelný... :)

no jinak za to taky můžeš dostat flastra....za nečitlené spz

Já vím ale nikdy jsem to nezažil... Říkám,že se mi zašpinila cestou a že jedu právě do myčky..:D

Odesláno

vyrobit je mimo oficialni zdroje legalne nelze. sice se da udelat napodobenina, ale nebude mit patricne ochranne znaky, takze je to akorat o prusvih...

takze pokud to chces resit, zajit na DI a pozadat o vymenu (a zaplatit si ji...).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...