Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdravim vsechny :) predevsim pak vlastniky 306 cabrio :)

potreboval bych trosku poradit, nejede mi elektrika u strechy takze musim stahovat manualne coz by mne zas tak netrapilo kdyby s tim nebyl spojenej problem zamykani vika kdyz je strecha stazena.

Nevite nekdo co se s tim da delat ? elektriku ozelim protoze do toho nechci sypat zas randal penez ale to zamykani bych nejak poresit potreboval, neni na to nakej figl ?

Je to uz druha 306tka co znam co mam tenhle problem a zatim to majitel v obou pripadech resil tim ze pod to viko strcil nejakou zarazku coz se mi ale moc nelibi :)

• O 5 měsíců později...
Odesláno
Původně zaslal: fantOnin

zdravim vsechny :) predevsim pak vlastniky 306 cabrio :)

potreboval bych trosku poradit, nejede mi elektrika u strechy takze musim stahovat manualne coz by mne zas tak netrapilo kdyby s tim nebyl spojenej problem zamykani vika kdyz je strecha stazena.

Nevite nekdo co se s tim da delat ? elektriku ozelim protoze do toho nechci sypat zas randal penez ale to zamykani bych nejak poresit potreboval, neni na to nakej figl ?

Je to uz druha 306tka co znam co mam tenhle problem a zatim to majitel v obou pripadech resil tim ze pod to viko strcil nejakou zarazku coz se mi ale moc nelibi :)

vzadu v kufri mas taky srob. ked ho potocis vlavo odomkne kufor pre strechu a vpravo zas zamkne. otocis ho klucom ktory je na lavej strane v kufri.

Odesláno

Mno ja sem to taky resil v peugeotu mi rekli RJ strechy ale me to nedalo tak sem se na to koukl sam kdyz uz prej byla RJ v cudu tak sem nic skazit nemohl a zjistil sem ze to byl koncak na pistnici skus kouknout.A jeste sem si vspomel u motorku hydrauliky je rele skus kouknout jestli neni spatny a kdyz uz budes u nej tak koukni jestli proposti stavu na motorek.Popripade skontroluj kostru

[upravil dne 30/8/09 tommas11]

Odesláno
Původně zaslal: tommas11

Mno ja sem to taky resil v peugeotu mi rekli RJ strechy ale me to nedalo tak sem se na to koukl sam kdyz uz prej byla RJ v cudu tak sem nic skazit nemohl a zjistil sem ze to byl koncak na pistnici skus kouknout.A jeste sem si vspomel u motorku hydrauliky je rele skus kouknout jestli neni spatny a kdyz uz budes u nej tak koukni jestli proposti stavu na motorek.Popripade skontroluj kostru

do ktorej piestnice ti nesiel olej? mne nesiel na spolujazdcovej strane. vystrelila mi hadica z piestnice. ked som ju vymenil za inu tak ta nevydrzala tlak a strelila mi cca v strede tej hadice.

Odesláno

Mno me to neslo vubec bo to byl ten koncak co otevira strechu hned od zacatku.Takze nesel motorek hydrauliky.Jo a myslim EL.koncak ten drat co vede do pistnice.Ume byl ulomenej ,stacilo to naletovat na z5.A hned to slapalo jak ma :D Jinak kdyby borec nebyl z prahy tak se mu na to kouknu uz to mam hodne dobre nastudovany jak a co to ma delat :D Jo a tet sem si vspomel jeste je tam jeden koncak co ti spina pipak kdyz nazacatku otevres rucne strechu.Kdyz se ti urve coz se nekdy stane tak strecha nejde vubec :( tam je zavada v dratku taky oprava za 10kc

Odesláno
Původně zaslal: tommas11

je tam jeden koncak co ti spina pipak kdyz nazacatku otevres rucne strechu.Kdyz se ti urve coz se nekdy stane tak strecha nejde vubec :( tam je zavada v dratku taky oprava za 10kc

tak to si zapamatam. otazka casu kedy sa to mne pos..e inac praskla mi znova hadica.posielam foto. uz fakt neviem co mam robit resp.aku hadicu tam mam dat. tato mala vydrzat 6 atmosfer. a hydraolika tlaci 3 a aj tak to nevydrzala.

post-0-14109609439266_thumb.jpg

Odesláno

A zkousels jestli ti netlaci motorek hydr. do obou stran pistnice zaroven?tohle se u jednou stalo.Jinak kdyz tak na to koukam tak to neni hadice na hydrauliku ale na vzduch a tu zacne olej rozpoustet :(.A druha moznost na opravu je sehnat nekde starsi treba z nasrot kabra pres sterchu:) Tak sem to vyresil u jedne strechy ja protoze se borcovy nechtelo davat 15tis za new hadice z peugeotu :(O vykendu jedu k borcovy kouknout na jedno rozbureny a mozna nejaky hadice budu mit.Tak se pak kdyztak ozvu

A jak tak koukam na tvuj podpis ten interier mas origo bo sis to nechal calounit?

[upravil dne 2/9/09 tommas11]

Odesláno

mno musis je obe sundat a zkusit to v te poloze kde ti praskla hadice ale nedelej to sam :D jinak okolo opravy je to ruzne od par korun po par tisic.Ale podle me sis vybral jen spatny material a origo by drzela protoze v nekterych polohach je tam vetsi tlak nez tlaci cerpadlo protoze ma ta strecha nejaky odpor a vahu.

Jo a u ktere pistnice to ruplo?

Ps:nafot ty sedacky pls ja sem je osobne jeste nevidel origo v cervene barve je to docela raritka :D

Odesláno

Mno sedacky pekny to ti tise zavidim :D a v kterym miste ti to ruplo na te prave strane?A jeste napis jestli si ji uz menil za jinou popripade za jakej material.

[upravil dne 3/9/09 tommas11]

Odesláno

hey menil som tu hadicu. ale zacnem od zaciatku ako sa to zacalo kazit. v lete som bol v N.jicine. bolo teplo okolo 33 stupnov. chcel som otvorit strechu. zacala sa otvarat a pred koncom 1 kroku(zdvihnutie zadneho okna) sa mi strecha vratila spat.potom uz neisla.ked som zadaok rozrobil zistil som ze z piestiku mi vyskocila hadica. koniec hadice (tie skrutky) ostali na piestiku. skusil som to tam zastrcit ale mi ju znova vyrazilo von. potom som tam dal eska pasku a znova nevydrzala. kupil som teda dalsiu hadicu gumenu. len ta mala vnutorny priemer 6mm vonkajsi cez 1 cm. (ina sa nedala narychlo v CZ zohnat. ) to mi zas nechcelo schovat strechu do toho ulozneho priestoru. tak isla hadica prec. za tyzden som zohnal tu plastovu hadicu co je hore na obrazku.( zevraj je do hydrauliky a ma vydrzat 6 Pa. len nevydrzala. 5 krat som v pohode zavrel otrvoril strechu ale na 6 mi ju neotvorilo.len som pocul ako strieka hydraulicka kvapalina ked som chcel pokracovat v otvarani strechy. nasledne som demontoval znova piestik a tam kam idu hadice som dal teflonovu pasku.lebo som si myslel ze tadial mi striekala von. az potom pri stlaceni piestu ked som ho montoval som zbadal ze spoza tapaciru ide PRACH. citas dobre prach. som bol z toho jelen.taksom odmontoval tapacir a tam som videl prasknutu hadicu. vidiet hore na obrazku. tak som to okolo nej odstrihol cca 1cm namontoval som spojku a zalisoval som do spojky hadicu. vydrzala 3x otvorenie a zatvorenie strechy. potom mi praskla zas. odvtedy som to uz nerozoberal. zhanam teraz hadicu podobnych rozmerov. ale jedine co som nasiel je s vnutornym priemerom 2 mm a vonkajsi 5,6mm a neviem ci to nie je maly priemer. orginal hadica ma 3 mm vnutorny. vonkajsi neviem.

[upravil dne 3.9.2009 satan1984]

Odesláno

Hmm tak to se to tam urcite trochu osoupalo a hadice to nevidrzela jelikoz sou tam docela nacpany( jestli to budes skouset znova delat tak si sezen hydraulickou s opletenim je to lepsi..daji se sehnat s plast opletem bo zeleznym podle toho kolik chces do toho investovat a ta by mela vydrzet do konce zivotnosti auta :cool:

Odesláno

Mno koukni na frantikovsky forum :roker cervena kuze se davala i na prani zakaznika po prvnim faceliftu a v druhym faceliftu kterejch je u nas VELICE malo (vyznacuji se vetsinou barevnou strechou) se davali uz do vice barevnych variaci.Ale jak rikam rarita :D a pro me protoze nejsem francous se lip vyplati koupit bouchlou A4 cabrio rok 2000 o ktere tet cim dal vic premyslim nez toho druhyho facelifta ale uvidime co se kde namane .)

Jinak satane budu mi asi nejspis(mozna) nejaky hadice tak cca za 500-1000kc origo mel bys zajem?Sice nevim kolik by stal balik na slovensko rekl bych ze moc ne nic to nevazi a ani nezabere moc mista.Tak se kdyztak ozvy

Odesláno
Původně zaslal: satan1984

hey menil som tu hadicu. ale zacnem od zaciatku ako sa to zacalo kazit. v lete som bol v N.jicine. bolo teplo okolo 33 stupnov. chcel som otvorit strechu. zacala sa otvarat a pred koncom 1 kroku(zdvihnutie zadneho okna) sa mi strecha vratila spat.potom uz neisla.ked som zadaok rozrobil zistil som ze z piestiku mi vyskocila hadica. koniec hadice (tie skrutky) ostali na piestiku. skusil som to tam zastrcit ale mi ju znova vyrazilo von. potom som tam dal eska pasku a znova nevydrzala. kupil som teda dalsiu hadicu gumenu. len ta mala vnutorny priemer 6mm vonkajsi cez 1 cm. (ina sa nedala narychlo v CZ zohnat. ) to mi zas nechcelo schovat strechu do toho ulozneho priestoru. tak isla hadica prec. za tyzden som zohnal tu plastovu hadicu co je hore na obrazku.( zevraj je do hydrauliky a ma vydrzat 6 Pa. len nevydrzala. 5 krat som v pohode zavrel otrvoril strechu ale na 6 mi ju neotvorilo.len som pocul ako strieka hydraulicka kvapalina ked som chcel pokracovat v otvarani strechy. nasledne som demontoval znova piestik a tam kam idu hadice som dal teflonovu pasku.lebo som si myslel ze tadial mi striekala von. az potom pri stlaceni piestu ked som ho montoval som zbadal ze spoza tapaciru ide PRACH. citas dobre prach. som bol z toho jelen.taksom odmontoval tapacir a tam som videl prasknutu hadicu. vidiet hore na obrazku. tak som to okolo nej odstrihol cca 1cm namontoval som spojku a zalisoval som do spojky hadicu. vydrzala 3x otvorenie a zatvorenie strechy. potom mi praskla zas. odvtedy som to uz nerozoberal. zhanam teraz hadicu podobnych rozmerov. ale jedine co som nasiel je s vnutornym priemerom 2 mm a vonkajsi 5,6mm a neviem ci to nie je maly priemer. orginal hadica ma 3 mm vnutorny. vonkajsi neviem.

[upravil dne 3.9.2009 satan1984]

Ty rychlo spojky uz ani neskousej nevidrzi to ani nahodou :D To sme skouseli vselijak ale nejde to spojit butto rozdrtis hadici nebo ty vyskoci .Mno ty hadice sou proste naprd co se daji u nas sehnat.Ja osobne mam jednu opravenou ale mam ji porad original ta jedina opravena vydrzela.A tet jak se naskitla moznost koupit hadice origo tak si ji radsi koupim do zasoby kdyby neco :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...