Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Možná trochu hloupej dotaz ale chtěl bych se zeptat jak často se má dávat aditivum,jestli je na něj někde nějaká nádobka ze které se samo dávkuje nebo se lije přímo do nádrže a jaké by jste mi doporučili

Odesláno

Predpokladám, že sa bavíme o naftovom motore s filtrom FAP. V tom prípade sú dve kategórie aditív. Jeden typ si podľa uváženia prilievaš sám do nádrže priamo do nafty. Jeho účelom je zlepšiť v nejakom smere vlastnosti nafty. Je to niečo na spôsob aditívovania paliva priamo výrobcami - rôzne pŕemiové typy nafty ap. Druhý typ aditív u toho typu motorov je v samostatnej nádobke pri nádži. Toto aditívum na báze cerínu slúži na zníženie teploty horenia sadzí v FAP filtri. Jeho dávkovanie a pridávanie do nafty v nádrži riadi samotné auto, ako je to tu toho popísané v iných témach kopec. Dopĺňanie tohto aditíva sa zvyčajne robí v servise a na nutnosť doplnenia ťa upozorní palubný počítač nejakou hláškou najskôr Fuel aditiv level low alebo Antipollution fault ap.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Určitě se aditivum do nafty vyplatí pro jistotu, že někde natankuješ horší naftu, tak to přece jenom lépe maže čerpadlo a vstřiky a ještě další kladné vlastnosti. Já kupuju u Štangla VIF cca 165Kč za 650 ml a ředí se to 1:1000. Tak si spočítej o kolik se to prodraží. Myslím, že ta částka je v provozu docela zanedbatelná.

Odesláno

Ano, to jsou zcela jiné počty, než jsem předpokládal, hodlám koupit 307 a nabídky jsou vesměs v naftě, tak jsem se chr¨těl srovnat. I když bych raději benzín. Díky za informaci.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...