Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, po niekolkych skusenostiach s inymi autami som opat kupil 406/110 hdi, rocnik 2000... zatial skvele auto, ale co ma stve, ze nejde tachometer.... ono teda ide, ale iba ked zmacknem brzdu, alebo len pribrzdim tak mi ukaze ako rychlo idem a samozrejme aj pocitac funguje, ale ked idem, tak je vsetko na nule... pozeral som poistky, kable, no takmer vsetko, ale zatial som nic nenasiel, ale stale nechapem, ako je to mozne, s tou brzdou, ako keby sa uzavrel dajaky okruh a ten tachometer dostane elektriku... pomoze niekto ? vdaka...

Odesláno

ah, vdaka.. cie myslis ze to je tym? ale co s tym ma spolocne zmacknutie brzdy? fakt sa v elektrike absolutne nevyznam.. cize rozobrat paluvku.. hmmm

Odesláno
Původně zaslal: cEvin

ah, vdaka.. cie myslis ze to je tym? ale co s tym ma spolocne zmacknutie brzdy? fakt sa v elektrike absolutne nevyznam.. cize rozobrat paluvku.. hmmm

no to nevím,jestli na to mají brzdy vliv,ale asi těžko,ale zkuš to rozebrat a koukni pod lupou na ty kontakty jestli je to tím.... a pak laborovat dál....

Odesláno

no nic, rozobral som a stale nic, to iste... dokonca to chvilu slo, ale je to opat to iste, idem - nic, pribrzdim - funguje :) heh, asi chce, aby som stale brzdil... vsimol som si jedno relatko pri poistkach pri motore ale nejde mi von.... skusim take zohnat, vytrhnut ho a dat nove, mozno to pomoze, inak diagnostika urci chybu aj v tomto probleme ??

Odesláno

Myslím, že tady v tomto případě dia spíš nic nenajde, respektive třeba najde důsledek (nefunkční tacho), ale neporadí si s příčinou (nepozná, co je konkrétně špatně).

Zkus tady na fóru pohledat schémata a prozkoumat, jestli tacho a spínač brzdových světel nemají třeba stejnou kostru, nebo stejný zdroj proudu. Tam by mohl být problém. Ostatní činnosti přístrojové desky jsou v pořádku?

Odesláno

TO KUPAK: jo, praveze v tom je ta sranda, vsetko ostatne ide ako ma, otackomer, palivomer, teplota, no jednoducho vsetko, az na ten tachometer/pocitadlo kilometrov a pocitac, co je jasne, lebo nema odkadial brat informacie, ale ked len trosku sliapnem na brzdu, hned to ide.... tiez si myslim, ze tam bude nieco s okruhom/kostrou... ono obcas sa stane, ze to ide aj bez tej brzdy, ale zpravidla to ide len s brzdou.... no schema, boze, to mi absolutne nic nevravi, musim to dat pozriet dajakemu elektrikarovi, nech to premeria... stve ma to, pokuty za rychlost su vysoke a zase neviem kolko zeriem :)))))))

Odesláno

No tak tam je tutovka někde nějakej studeňák nebo yaoxidovanej konektor a při brždění se uzavírá okruh jinudy. Neváhej a šoupni to elektrikářovi. Pokud zná peugeoty, bude to pro něj hračka.

Odesláno

tak teda neviem, uz som vymenil aj sensor, ale stale to iste.. no naozaj budem musiet poriesit asi dajakeho toho elektrikara, ktory to dokaze spravit... ach jaj.. skusim este kompletne resetnut ECU, co to urobi....

Odesláno
Původně zaslal: cEvin

tak teda neviem, uz som vymenil aj sensor, ale stale to iste.. no naozaj budem musiet poriesit asi dajakeho toho elektrikara, ktory to dokaze spravit... ach jaj.. skusim este kompletne resetnut ECU, co to urobi....

Tak ten snímač byly fakt vyhozený prachy. Podle toho, jak závadu popisuješ, je to na 90% chyba někde ve vedení.

Odesláno

no jo, kurna, este tu nasjt dajakeho sikovneho autoelektrikara a do original peugeot servisu sa mi ist nechce :( no este mam problem s ABS, ze len trosku dobrzdim a uz cvaka, ale to som tu uz nasiel co mam robit ( sonzor, kotuce atd, atd ) ale co mi je fakt divne, ako keby mi stale pumpovala pumpa, teda aspon mam taky pocit... otocim klucikom, vsetko ok, napumpuje abs, nafta a vsetko skonci, ale pocas jazdy mi zase zacne pumpovat pumpa... posilovac na abs to urcite nie je, pretoze nepocujem z neho nic, ale ci je to z pumpy na naftu, tiez som si neisty.... skor to pocujem viac v kabine, ako vonku a citim aj jemne chvenie na pedaloch... kurnik, mal som si asi nechat to TDI :))))) sakra ....

Odesláno

na jednom anglickom fore, mi jeden chalan doporucil, skontrolovat brzdovy spinac, vraj to moze byt aj kvoly nemu, ze sa ten snimac pohybuje a preto to tak robi a je to vraj vyrobna chyba niektorych citroenov... vraj ten brzdovy snimac je prepojeny z cerpadlom, cize si stale mysli, ze auto brzdi a preto neukazuje rychlost ani pocet km a ked sa zosliapne brzda, tak to ma normalny efekt... no neviem, ma to nejaku logiku? moze to byt tym brzdovym spinacom?

Odesláno

no nic... kurat ze nesli brzdove svetla.. no ja a elektrika, no tragedia.. no opytam sa, ako ukostrim auto? stale sa mi zda, aj vacsina ludi mi vravy, ze mu chyba kostra, ale len na tachometer? ono fakt len trosku zosliapnem brzdu a vsetko ide, ukazuje rychlost, pocita km a ide pocitac... saaaaakra...

Odesláno

nadvihni auto v predu, nech ti visia kolesa a normalne nastaruj a hod nam 1,2,3 a co to spravi.... a vtedy skus aj tu brzdu ci ti to bude ukazovat.... ak nie, tak skus hybat kablikmi co vedu k cidlu, popripade skus po cidle pobuchavat, ci to nabehne....

Odesláno

to vdacny: no jo, to je celkom vadna rada, budem to musiet skusit, ale stala sa mi zvlastna vec, cistil som auto a tak trochu som sa hrabal so zapalovacom, lebo tam mam stale napojeny navigacny a dnes to slo celych cca 30 km, ked som siel z prace... ze by to nejak malo suvis s mojim problemom???

Odesláno

tak keby som ti ja mal povedat co som vsetko poskusal kym som zpojazdnil moj tachometer, tak to sa nedopisem :) . urcite ti radim, ak mas nejake podozrenie, chyt sa toho a ries... napr. ak si myslis ze je to skratom, tak odpoj vsetko co mozes a chvilku tak jazdi, potom to zapoj a ked sa nieco zmeni, chyt sa toho. ked to nebude skratovat v kabine, tak nadzdvihni to auto v predu ako som ti vravel (aj ja som ho mal hore) a skus to tak. mne tachometer siel len ked bola vonku zima pod nulou. tak som vybral budiky a rano som ich tam namontoval, a islo to zase 4km.... cize som zistil ze to bude cidlom....tak som ho dal na 1,5h do mraznicky a potom slo :) proste pokus omyl

Odesláno

to vdacny: no dnes som mal auto hore na zdvihaku, pozeral som dole co sa dalo, lebo som nemal moc casu, akurat co som nasiel bolo preseknute lenko od cidla na dosticky, ktore sa zrejme niekde opieralo, dal som prec konektor so senzoru na rychlost, prestrekol som ho dajakou gebuzinou na kontakty, zmena zpociatku ziadna az to nejde tusim vobec, ani ked pribrzdim... som zufaly... skusim este raz vybrat budiky, pozriem dajaky skrat ( no ja a elektrika, to je spanielska dedina pre mna ) cize uvidim co sa da, inak mi neostava nic ine, len dat auto do peugeotu, co fakt ani netusim, co ma bude stat ( oleee ) a najhorsie na tom je, ze to mozem iba v sobotu, pretoze mam \" genialnu \" pracovnu dobu, kde cez den nevybavim nic, tak sa fakt totalne tesim :) boze... ale ono fakt to bude asi totalna blbost... ono ale kostrou to asi nebude, pretoze vsetko co je spojene so \" speed senzor \" teda myslim tie poistky, tak su zdruzene co ja viem s cerpadlom na naftu atd, atd a to ostatne ide normalne... len ten debilny tachometer a veci s nim spojene ...

Odesláno

to cEvin: tak to bude asik v cidle.... treba vybrat cidlo, presne to zkadial si vytiahol konektor... vybera sa zospodu, a je tam jeden sroub. ja som ho odkrucal 11klucom... skus ho rozobrat a kukni sa na ozubene koliesko ci neni opotrebene.... to sa da kupit 170kc(pisal ferry) alebo to moze byt co som mal ja a budes to musiet prepajkovat.... bTW nove cidlo stoji cca 2500sk.

a este nieco.... nechod do peugeotu na diagnostiku.... zistia ti iba to ze ti nejde tachometer :) a bude ta to stat 800sk

[upravil dne 12.3.2009 vdacny]

Odesláno

Když mu to předtím fungovalo po dotyku s brzdou pokaždé a po projití elektriky to nejde vůbec, nebude to ozubeným kolečkem snímače. Pokud ta vazba na brzdový pedál byla dosud skutečně stoprocentní, jeď za autoelektrikářem a na nic nečekej.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...