Přema Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Jestli máš turbo motor tak nedělá to třeba turbo to pískání.......nic neobvyklého na turbo motor......dej jsi popis auta s motorem do podpisu at víme o čem se tu bavíme... Citovat
Hamin Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 Jojo, už jsem to opravil. Je to tedy 1.6HDi/80kW. Myslel jsem, že pískání turba se projevuje ve vyšších otáčkách, když je motor v záběru... A značí to něco, kdyby to náhodou bylo od turba, či je to běžný \"efekt \" ?? Citovat
Hamin Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 Tak jsem to teď před chvílí zkoušel jen na volnoběh při zastaveném autě a decentní pískání se projevuje v nízkých otáčkách při lehkém sešlápnutí plynu. Když jde motor do vyšších otáček tak nic, ale jen při nízkých do cca 1200 - 1500 ot. Citovat
Přema Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Ho roztáčíš tak proto jsi myslím sem tam pískne....... Citovat
Hamin Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 Hmm, a to je u všech HDi . že jsem to u nás v práci na 1.6HDi a 2.0HDi neslyšel...??, nebo to je prostě jak kde a kdy? Asi jsem trošku posedlý hledáním a pozorováním chyb u mého nového vozu... Teď jsem se třeba koukal, že zadní kola, mi příjdou trošku vykloněná ven když se na auto dívám zezadu... Nepříjdou mi při pohledu zezadu úplně rovné s autem. Potřeboval bych to porovnat s jinou 407mou. Pneu na vnitřní hraně nejsou sjeté více než venkovní kraj. Třeba je to tak normální Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 přijed na sraz do Melnika , tam budeš mít k porovnání aut haba kuk Citovat
elton Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Původně zaslal: Pe.Tr přijed na sraz do Melnika , tam budeš mít k porovnání aut haba kuk A mohly by tam stát v řadách auta podle typu, ať se lépe porovnává. Hi:aut [upravil dne 21/3/09 elton] Citovat
AnotherOne Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 To pískanie mám aj ja. Je to zotrvačník a nič s tým neurobíš. Typická choroba. S rozvodami sa neponáhľaj máš čas. Menia sa až tušim pri 240k. Citovat
Hamin Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 A ten setrvačník, to se tedy někomu projevuje a někomu ne? A nebude se to stále zhoršovat ?? Abych pak při každém rozjezdu nedělal na parkovišti hlukové pozdvižení pískáním:nevim ? Doufám že ne. Jde tento setrvačník třeba vyměnit, nebo se stím musí člověk prostě smířit? Ty rozvody musím zvážit. Půl lidí řekne, že u každé ojetiny, se rozvody mají vyměnit preventivě a půl lidí říká, že to není nutná první větší investice do nového ojetého vozu. Ale zase je to jistota... Mám možnost sehnat rozvodové sady a vodní pumpu za slušné peníze. V servise by mi to vyměnili s mým dodaným materiálem, tak bych pak neplatil takovou pálku jako v Peugeotu Citovat
Hamin Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 Jo a můžete se prosím mrknout na své 407my, na ta zadní kola, zda je to mírné vyklonění v pořádku ? Dík. Citovat
AnotherOne Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 V servise mi bolo povedané, že výmena nepomôže, vráti sa to zas. Nie je to funkčná vada kým spojka funguje ako má. Zhoršovať by sa to nemalo, to pískanie robia vraj pružiny na zotrvačníku tým ako sa chvejú. Mne to píska rovnako odkedy auto mám - vyše rok a pol. Ak si si istým kilometrami na tachometri, rozvody nemusíš meniť. Citovat
AnotherOne Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Původně zaslal: Hamin Jo a můžete se prosím mrknout na své 407my, na ta zadní kola, zda je to mírné vyklonění v pořádku ? Dík. Veľmi mierny odklon do A mám aj ja. Je to normálne. Citovat
Hamin Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 Jj, spojka funguje v pořádku. Tak já se stím pískáním tedy asi smířím no Původně zaslal: AnotherOne V servise mi bolo povedané, že výmena nepomôže, vráti sa to zas. Nie je to funkčná vada kým spojka funguje ako má. Zhoršovať by sa to nemalo, to pískanie robia vraj pružiny na zotrvačníku tým ako sa chvejú. Mne to píska rovnako odkedy auto mám - vyše rok a pol. Ak si si istým kilometrami na tachometri, rozvody nemusíš meniť. Citovat
PeugeotHDi Odesláno 23. březen 2009 Odesláno 23. březen 2009 Původně zaslal: AnotherOne Je vidieť iný odtieň laku na 3. a 5. fotke. Keď tak na to pozerám, ani za predný by som ruku do ohňa nedal. Co sa tyka roznych odtienov naraznika, je to uplne normalne ze su \"troska ine\" je to sposobne tym, ze narazniky lakuje dodavatel naraznikov a karoseriu lakuje fy.Peugeot. Tiez ma to stvalo na mojej 308ke, ale je to jednoducho tak... Niektore farebne odtiene este viac zvyraznuju ten farebny rozdiel.... Citovat
Hamin Odesláno 23. březen 2009 Autor Odesláno 23. březen 2009 Pravda. O víkendu jsem se na to koukal a opravdu je malilinko jiný odstín zadního nárazníku. Ale na první pohled to není vůbec vidět, takže to je OK. Mají to holt blbě vymyšlené s lakem. Myslel jsem, že když je nové auto do laku, tak se karoserie a díly lakují najednou, aby bylo celé auto jak ulité z jedné dávky laku.... Měnili jste již na 407mě rozvody? Na kolik vás to přišlo i s prací ? Myslíte, že je lepší zajet na rozvody do značkového servisu Peugeot, nebo do autoservisu spadající pod Auto FRANCE, nebo to může udělat i soukromník (garážista) co má malý autoservis ? Dá se na výměně rozvodů něco pokazit při výměně samotné, že by se pak rozvody \"rozkoply\" třeba po ujetí 500km od samotné výměny ?? Nebo na tom není nic složitého a každý zručnější automechanik to zvládne ? Původně zaslal: PeugeotHDi Původně zaslal: AnotherOne Je vidieť iný odtieň laku na 3. a 5. fotke. Keď tak na to pozerám, ani za predný by som ruku do ohňa nedal. Co sa tyka roznych odtienov naraznika, je to uplne normalne ze su \"troska ine\" je to sposobne tym, ze narazniky lakuje dodavatel naraznikov a karoseriu lakuje fy.Peugeot. Tiez ma to stvalo na mojej 308ke, ale je to jednoducho tak... Niektore farebne odtiene este viac zvyraznuju ten farebny rozdiel.... Citovat
Hamin Odesláno 3. duben 2009 Autor Odesláno 3. duben 2009 Jak to máte ve vašich 407mách ? Mně se při startu nerozsvítí na palubce klasická kontrolka airbagu a ani při každém startu, když probíhá rychlá diagnostika (olej, tlak v pneu....) tak to nepíše airbag OK na středovém displeji. Jen se na moment při startu rozsvítí ta kontrolka deaktivace (jelikož vak u spolujezdce je zapnutý), tak po chvíli zhasne. Máte to doufám všichni v 407 stejné ..... Ani se vlastně na středovém displeji, když zapnu autodiagnostiku o airbgu nic nenapíše. Zkontroluje to opět tlak v pneu, ESP, olej, stěrače a světla ale airbag nic.... Asi se rozsvítí kontrolka airbagu jen v případě, že je nefunkční, nebo v poruše.... Původně zaslal: Hamin To nedělají snad v žádném autě v českém jazyce. Nevím jak teď ty nové Škody...jakým jazykem \"mluví\" Mám další dotázek Při startování motoru, se na okamžik rozsvítí nějaké kontrolky, aby bylo vidět, že fungují. Poté by měli všechny pozhasínat. Je někde dáno, že podle země určení, se rozsvicují určité kontrolky? To je asi blbost co ? Všude je to asi stejné. Teď právě přemýšlím, zda se vám při startování motoru rozsvítí klasická kontrolka airbagu, nebo to jen napíše na středovém displeji mezi budíky AIRBAG OK. Co si tak vybavuji, tak mně při startu se krom jiných rozsvítí kontrolka deaktivace airbagu na moment, ale ne ta klasická.... V manuálu ale o té klasické kontrolce není ani zmínka. Zmiňují jen kontrolku deaktivace... Tak jak to tedy je ? Citovat
AnotherOne Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Původně zaslal: Hamin Jak to máte ve vašich 407mách ? Mně se při startu nerozsvítí na palubce klasická kontrolka airbagu a ani při každém startu, když probíhá rychlá diagnostika (olej, tlak v pneu....) tak to nepíše airbag OK na středovém displeji. Jen se na moment při startu rozsvítí ta kontrolka deaktivace (jelikož vak u spolujezdce je zapnutý), tak po chvíli zhasne. Máte to doufám všichni v 407 stejné ..... Ani se vlastně na středovém displeji, když zapnu autodiagnostiku o airbgu nic nenapíše. Zkontroluje to opět tlak v pneu, ESP, olej, stěrače a světla ale airbag nic.... Asi se rozsvítí kontrolka airbagu jen v případě, že je nefunkční, nebo v poruše.... Původně zaslal: Hamin To nedělají snad v žádném autě v českém jazyce. Nevím jak teď ty nové Škody...jakým jazykem \"mluví\" Mám další dotázek Při startování motoru, se na okamžik rozsvítí nějaké kontrolky, aby bylo vidět, že fungují. Poté by měli všechny pozhasínat. Je někde dáno, že podle země určení, se rozsvicují určité kontrolky? To je asi blbost co ? Všude je to asi stejné. Teď právě přemýšlím, zda se vám při startování motoru rozsvítí klasická kontrolka airbagu, nebo to jen napíše na středovém displeji mezi budíky AIRBAG OK. Co si tak vybavuji, tak mně při startu se krom jiných rozsvítí kontrolka deaktivace airbagu na moment, ale ne ta klasická.... V manuálu ale o té klasické kontrolce není ani zmínka. Zmiňují jen kontrolku deaktivace... Tak jak to tedy je ? Mám to tiež tak. Citovat
Přema Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Mě to při startu píše jen CHECK OK(toto jsi myslím že je vlastně komplet celé auto aby to nemuselo rozepisovat),OIL OK, PRESSURION OK, ale bagy nic...zato mi svítí na palubce 2 kontrolky bagu a až nakopnu auto tak zhasnou.....,a při testu mi to projede stěrače,ESP dětský zámek zadních dveří atd. ale ani bagy ani tlak už mi to opět nezkontroluje...... Citovat
Hamin Odesláno 3. duben 2009 Autor Odesláno 3. duben 2009 2 kontrolky bagu ? To jsou jaké ikony? Vím, že třeba ve 406tce se při startu na chvíli také rozsvítí 2 kontrolky bagu. 1. je čelní a 2. jsou boční. Mně se při startu jak říkám akorát na chvíli rozsvítí kkontrolka přeškrtnutého bagu s panáčkem - deaktivace, jinak jiné kontrolky na airbag nic .. Citovat
Přema Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Původně zaslal: Hamin 2 kontrolky bagu ? To jsou jaké ikony? Vím, že třeba ve 406tce se při startu na chvíli také rozsvítí 2 kontrolky bagu. 1. je čelní a 2. jsou boční. Mně se při startu jak říkám akorát na chvíli rozsvítí kkontrolka přeškrtnutého bagu s panáčkem - deaktivace, jinak jiné kontrolky na airbag nic .. Myslím že je to přeskrknutý panáček s číslicí 1 a 2 ale mrknu večer na to přesně at tu nedávám mylné informace Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.