Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ostřikovače světel - dají se dodělat??

Recommended Posts

Odesláno

tak je pravda ze byse to asi muselo trochu doladit treba na jiny tlacitko nekde v interieru.. aby to ostrikovalo nezavisle.. Myslim ze vymyslet se toho da hodne.. Te mi spis laka jina vec :o) Co ty vysouvaci trysky?? ;)

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: stalmik

tak je pravda ze byse to asi muselo trochu doladit treba na jiny tlacitko nekde v interieru.. aby to ostrikovalo nezavisle.. Myslim ze vymyslet se toho da hodne.. Te mi spis laka jina vec :o) Co ty vysouvaci trysky?? ;)

co tak tam dát něco takové jen otvor do nárazníku zsbudovat držák je gumový a nahoře tryska a štelovací,nevím zda.li poznáš je to z favorita tryska předního okna.Levná a účel to splní .;)

Odesláno
Původně zaslal: honza406

co tak tam dát něco takové jen otvor do nárazníku zsbudovat držák je gumový a nahoře tryska a štelovací,nevím zda.li poznáš je to z favorita tryska předního okna.Levná a účel to splní .;)

Ja bych chtel aby to vypadalo fakt dobre a pokud mozno spis profesionalne..:super Ale diky za typ.. treba to tak dopadne..

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Původně zaslal: Dave_k

2Y2K: Ty už máš multiplex? Plochý páčky? V roce 2001 se to myslím lámalo. :myslim

[upravil dne 24/2/09 Dave_k]

Nemam ploche packy...mam gulate

Takže to denní svícení máš aktivovaný přes BSI? Pokud jo tak se to chová tak jak se to chová což je pak škoda, že to ostříkne i při denním svícení.

Taky mám 2001 a pod volantem jsem měl ony propojky (modrá a žlutá) místo kterejch jsem dal relátka a chová se to tak jak jsem už výše popisoval. ;)

Jinak s rozpáleným krytem světla u kupátka nejspíš nebude problém, jelikož tam mám xenony (35W) a ještě ke všemu v čočce, takže to tolik netopí i když jsem to moc dopodrobna nezkoumal. :)

Odesláno

Nevite nekdo jak fungujou ty co vyjedou z narazniku, ostriknou a zase zajedou?? TO by me lakalo nejvic :o)

To jsou origo. Čerpadlo vyvine takovej tlak, že přetlačí protipružinu a vytlačí ostřikovač ven.

Když je člověk pro kontrolu vytahuje prstama tak docela kladou odpor.

Odesláno

Nevite nekdo jak fungujou ty co vyjedou z narazniku, ostriknou a zase zajedou?? TO by me lakalo nejvic :o)

To jsou origo. Čerpadlo vyvine takovej tlak, že přetlačí protipružinu a vytlačí ostřikovač ven.

Když je člověk pro kontrolu vytahuje prstama tak docela kladou odpor.

jenze origo budou drahy jak blazen..:nevim

Odesláno

jenze origo budou drahy jak blazen..:nevim

To budou. Zkus nějaký vrakoviště. Třeba budeš mít štěstí. ;)

No treba i jo.. ale necham to az na jaro asi.. ted se mi naraznik stejne sundavat nechce..

Guest servisman
Odesláno

koukni do servise boxu co jsem koukal u 307 je to drobet jiné ale jen narychlo jsem koukal tak u 406 mne to vyšlo asi na 220EU a u 307 na 160EU ted vezmu že to jsou jen trysky,není čerpalo a další.Pokud jsem koukal dobře

Odesláno
Původně zaslal: honza406

koukni do servise boxu co jsem koukal u 307 je to drobet jiné ale jen narychlo jsem koukal tak u 406 mne to vyšlo asi na 220EU a u 307 na 160EU ted vezmu že to jsou jen trysky,není čerpalo a další.Pokud jsem koukal dobře

Nu to je nejakych 4500.. cerpadlo uz se da z vrakouse..

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

No chlapi...ale ja mam model uz novsi...takze to bude asi v tom :myslim

A dalsia vec, ja ked nastartujem sa mi rozviesti vsetko komplet, teda stretavacky vonku a palubovka vnutri...

Modelem to nebude. Asi máš nějak jinak řešené to denní svícení. Já mám taky nový model, staré páčky a stříká to jen, když otočím páčku (na potkávačky) Jinak musím říct, že to myje pěkně. Na denní svícení jsem se ptal v Peu, řekli, že to bude tak, jak to má DaveK. Asi to nechám udělat teď na jaře s rozvodama, ať necákám vodou přes léto. :) A mám taky xenony a fakt je dost nepříjemné, když jdu od brány proti autu s neumytýma světlama. Světlo se velice nepříjemně rozptyluje. Po ostříkutí žádnej problém. A závěrem, i dokud jsem měl žárovky, přes tu čočku žádné teplo nepřejde na krycí plast světla vpředu. I na dlouho stojícím rozsvíceném autě byla (a jsou) světla studená.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Znovu oživím téma:

než se mi podařilo realizovat denní svícení a s tím spojený ostřik předních světel, přestalo to stříkat úplně. Po dnešní funkční zkoušce je jasný, že motorek je v pořádku, ale nejde elektřina do konektoru. Pokud jsem dobře lokalizoval pojistku, taky je v pořádku. Vypadá to na relé. Poradí mi někdo, kde ho najdu? S tou pojistkou si taky nejsem úplně jistý, ale snad to není ona. Předpokládám, že je ještě k jinému spotřebiči a jinak vše funguje, jak má.

Jestli mě někdo můžete navézt, kde najdu pojistku a relé, případně jestli to není něčím jiným, budu velice rád. Dík

Odesláno

Pojistka by to měla být pod číslem 25.

Podle přiloženého schéma tam žádný relátko není a jde to přes BSI.

16-BSI 183-páčka 185-čerpadlo na sklo 184-motor stěračů.

post-0-1410960976964_thumb.jpg

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak, před časem jsem zde řešil, že nestříkají ostřikovače světel. nepřišel jsem na to, kde je chyba. Teď když jsem byl na rozvodech, jsem je poprosil, jestli by na to nemrkli. Hlásili mi, že to bohužel nestihli, ale dělali též servisní prohlídku, veklou dia (bez zápisů chyb) a zřejmě byla vypojena baterka, páč jsem měl smazané rádio i PP. A světe div se, zřejmě restartem systému po připojení se to oživilo a už tři dny to stříká jak pitomý;) Tak jsem si musel oživit, jaké to je dolévat kapalinu do ostřikovačů. Když to teď 3/4 roku nefungovalo, skoro jsem nedoléval. :)

Budu muset dodělat relátka pro denní svícení. Nebo svítit přes den mlhovkama, ale to se mi nezdá moc dobrej nápad.

Nenašel by se někdo, kdo by mi byl ochoten pomoci s instalací relátek denního svícení dle návodu, který je tady na vebu? Je celkem pochopitelný i pro elektrolaika, jako jsem já, takže bych to asi \"nějak\" zrealizoval, ale problém je, že by to bylo jen \"nějak\". Byl bych moc rád, kdyby se našel někdo, kdo by mi s tím pomohl, aby to trochu vypadalo, fungovalo a vůbec mělo úroveň hodnou vozu naší značky. :) Asi bych měl problém, i koupit správná relátka. Tudíž kdyby se našel někdo, kdo by chtěl udělat dobrý skutek (když máme ty vánoce), budu moc rád.:)

Odesláno

Taky sem myslel ze bych si dodelal ostriky svetel ale jelikoz sem vubec nevedel jak sou delany origo ze 406 ky tak sem si rikal ze bych to udelal z ostriku na 306. Nechal sem s vyjet veci ze service boxu a po spocitani by me to vyslo na neccelejch 10 000. Tak sem to radsi vzdal. Alejinak je to taky moznost......

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...