marekb26 Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 menil som chladic auto mi dali po vymene naplni s tym ze je v poho ale stracala sa kvapalina zistil som ze je zla hadica vymenil som ju ale po nastartovani nebola voda ani na 70c a uz ju tlacilo cez vyko von tak som ho odvzdusnil a teraz netecie a ani sa nehreje ale ked pocuvam pri cladici tak s pod vyka ako keby sical vzduch je to normalne? Citovat
marko306 Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 hej to je normalka. Voda sa zohreje a je tam tlak. A tym aj aspon vies ze mas celu sustavu ok Citovat
marekb26 Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 tak dik ja len ze s vodnou sustavou som mal uz predtim problemi a kvoli jednemu hlupakovi mi praskla hlava a vkuse sa to hrialo tak mam obavy aby to neskoncilo zase tak. Citovat
capumpor Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Já mám ten samý problém u přeplňovaného. Dělá mi přesně to jako Markovi. To že mi začne stříkat voda přetlakovym ventilem pod víčkem chladiče se mi vůbec nelíbí. Spíše mi to připadá jako když jdou tlaky z válců do vody. A co se týče hlavy tak jsem si už užil dost. Auto pak půl roku stálo než jsem sehnal jiný motor. A teď se obávám, že je to tu zase. Citovat
marekb26 Odesláno 1. březen 2009 Autor Odesláno 1. březen 2009 a nemas to zavzdusnene?mne tlacilo tiez s pod vycka a to voda bola medzi 60-70c ovzdusnil som to a teraz je v pohode.takze si v klube prasknutych hlav aj mne praskla ale zavinil to jeden hlupak ked z mojho deduska vytlacil 160km a prerazil tesnenie ale dokaz to volakomu ze to stalo vtedy. Citovat
capumpor Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 Mě se to nedaří odvzdušnit. Vyzerá to jako když mi to pořád tlačí vzduch přes hlavu nebo okolo těsnění. Když zavžu víčko chladiče tak se hrozně natlakuje. Ale když ho zacpu rukou tak vzduch netlačí. Když mám chladič otevřený, tak se z něj kouří. Nevím jestli to jsou výfukové plyny nebo jen nějaká pára. Nebo jestli je špatná vodní pumpa a nestačí odebírat když lítá hladina. Já měl prasklou hlavu loni v září a pak peugeot hodně dlouho stál než jsem sehnal jiný motor. To mě stálo nemalé peníze a po měsíci ježdění mi to zase zlobí. A to nejsem závodník. Na otáčkoměru mám po 2500 pavučiny. Otec mi poradil abych ještě zkusil propláchnout celou chladicí soustavu roztokem kyseliny solné. Je prý možné, že někde je něco ucpané. Ten motor totiž celou dobu jezdil v Anglii jen na vodu a když jsem tam po výměně nalil fridex tak to vyplavilo plno bordelu a začlo to zlobit. [upravil dne 3.3.2009 capumpor] Citovat
pastorek Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 Původně zaslal: capumpor Mě se to nedaří odvzdušnit. Vyzerá to jako když mi to pořád tlačí vzduch přes hlavu nebo okolo těsnění. Když zavžu víčko chladiče tak se hrozně natlakuje. Ale když ho zacpu rukou tak vzduch netlačí. Když mám chladič otevřený, tak se z něj kouří. Nevím jestli to jsou výfukové plyny nebo jen nějaká pára. Nebo jestli je špatná vodní pumpa a nestačí odebírat když lítá hladina. Já měl prasklou hlavu loni v září a pak peugeot hodně dlouho stál než jsem sehnal jiný motor. To mě stálo nemalé peníze a po měsíci ježdění mi to zase zlobí. A to nejsem závodník. Na otáčkoměru mám po 2500 pavučiny. Otec mi poradil abych ještě zkusil propláchnout celou chladicí soustavu roztokem kyseliny solné. Je prý možné, že někde je něco ucpané. Ten motor totiž celou dobu jezdil v Anglii jen na vodu a když jsem tam po výměně nalil fridex tak to vyplavilo plno bordelu a začlo to zlobit. Asi ťa nepoteším ale vyzerá to na vadné tesnenie pod hlavou. Citovat
capumpor Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 Myslím si to také nebo spíše zkroucená nebo děravá hlava. Citovat
marekb26 Odesláno 4. březen 2009 Autor Odesláno 4. březen 2009 aj ja mam ten pocit. a ked mas natlakovanu hadicu co ide od motora ku chladicu tak to nieje dobre ja som to mal a hlava bola prasknuta. a ked si ju mal dole daval si ju niekomu pozerat ci nieje skrutena? ja som mal stastie a nebola tak som ju dal zvarit a mozem povedat ze zatial je to o.k. aj ked to uz nikdy nebude tak ako ma byt. Citovat
dýzl Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Podle příznaků je špatná hlava nebo těsnění pod.Po odvzdušnění , při volnoběhu koukej do chladiče, pokud půjdou bublinky je to jasné.hlava nebo těsnění.Nebo je ještě možné zkontrolovat trochu jinak.Korkový špunt s ventilkem,na tlakovat chladič a přes noc nechat stát-druhý den vyšroubovat žhavíky a protáčet motorem-pokud je prasklá,tak by mělo z jednoho válce jít voda (bez záruky-takovou radu jsem dostal,ale nezkoušel.Rovnou jsem nechal udělat tesnění,orovnat hlavu,ventilya rozvody-a pak praskl blok,takže mám jiný motor /A8A-162 or DJZ-D9B/ s fouklým těsněním bez problému jezdil rok.) Citovat
capumpor Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 Když dám na chladič víčko, které nemá tu pružinu na přetlak tak se to chová úplně normálně. Mě to poprvé ještě na tom původním motoru najednou začalo klepat a chladič se tak natlakoval, že prasknul. Už předtím to občas šlo na tři válce ale to jsem myslel, že je tryskou, tak jsem koupil novou a opravdu to přestalo. Sehnal jsem jiný motor tak jsem to jen přehodil. A o ten neštastnej už jsem se nestaral a ani jsem ho nerozebíral. Včera mi to ale nějak začlo vrtat palicí a byl jsem hlavně zvědavej co se tam stalo tak jsem hlavu shodil. Vytavila se předkomůrka na jednom válci a pootočila se takže píst do ní narážel. Žhavící svíčku to tak zvohybalo že to nejde ani rozebrat. Píst i blok je rozklepanej. Navíc ta předkomůrka je jiná než ostatní takže už se v tom asi někdo hrabal. Jak to chodilo občas na tři válce tak to nebylo tryskou ale kvůli té předkomůrce. Ta se tam volně klepala a držela jí jen žhavička tak válec špatně pálil. Bojím se aby něco podobného nebylo i na tom motoru co je deď v autě. Třeba je to už načatý a když s tim budu jezdit tak to dopadne jako předtím. Voda je klidná. Po přidání je vidět jak se přelévá, ale to je normálka když proudí rychleji. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.