Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 407 nebo Hyundai Santa Fe? - ani jedno ... FoFo II je už doma

Recommended Posts

Odesláno

Mnohy z Vas, vratane medveda, sem tahaji aut s dob minulych ...

Ano, v 90 tych letech nebyla mazda, ani hyundai, ani KIA, niajk zvlast spolehlivym autem (okrem toyoty, ta tu kvalita mala i vtedy)

A ted tu porovnavate prave tyhle auta. Ano, v 90 tych letech mali francouzi naozaj navrch, vtedy vyrabali dost kvalitne auto, coho vysledkom je i 406ka, ktory by som si kupil radsej, nez hocico z hore uvedenych znaciek v tom roku vyroby...

Vtedy bol peugeot naozaj niekde inde.

Ted uz ale hosi francouzsky, vsadili vic na dizajn, jak na kvalitu... O 307 ckach hovorit nebudem, kvuli nim sem autorizovany servis poznal snad odhoru dole, a jeste dnes mne tam poznaji po mene, nakolko sem tam chodil reklamovat vsechny firemny 307 cky. Toz, myslel sem, ze to ostane u jedneho modelu, bohuzel 207 cky ich zacinaji verne nasledovat, zatym ne v takovem mnozstvi ale predse.

O 407 me se moc rozkrikovat nemohu, nakolko ich servis znam hlavne s vypraveni znamych. Uz prechod byvale firmy na znacku KIA u mne neco napovedel, a novem smerovani PEUGEOTU.

Firmu totiz vlastnila rodinka fanatiku peugeotu, od zacatku kdy se kupovali masove skodovky a lady, oni jezdili v peugeotech, a jak si prvy krat poridili 305 tku, od te doby nejezdili nicim jinym, jako peugeotem, a vystridali ich fakt kopu. Pri zarizovani firmy byl vozovi park vyhradne peugeot, v podoben partneru a 307 SW...

Takisto majiteluv otec vymenil 406 za 407... Dnes sou vsetci radi, ze se zbavili tak 307 cek, tak 407 cky.

Dneska je to uz bohuzel tak, ze korejske a japonske auta vedou kvalitou nad tymi francouzskymi, kdo novodobym korejem nebo japoncem nejazdil, nevi. Takze predsudky o tehle autech nejsou na miste.

To bych ja taky mohl povedet, ze si nekupim peugeota, lebo 306 ka se mi kazila. Bohuzel , ma 306 ka nema zadnou vypovidaci hodnotu o tom, ako se dnes peugeoty delaj. Osobne sem s toho smutny, nakolko dizajn francouzu se mi liby, pohodlie taky tak, odrazi mne servis. A kdyz se zavady odstranuji v zaruce, je to zabity cas, donest auto, odjet peso, prijit si pro auto ...

Skorej ako 407 mu, kdybych si mal ist kupovat ja, by som siahol napriklad po hyundai sonata 2.2 CRDI ...

Napriklad neco takovehoto, s kuzi i automatem :D

http://hyundai-sonata.autobazar.eu/20-crdi-vgt6-id857120.html

Nebo neco s 2.0 CRDI 103 KW, to tiez staci... Ale to je moj nazor...

Odesláno

Lubko: spíš si musíme zvyknout na to, že moderní auta poruchová jsou a čím budou složitější, tak tím budou poruchovější.

A že korejci jsou za opicema, nemaj žádnou výbavu, žádnou elektroniku, tak těm se to hold pokazit nemůže. Jsem na podzim musel strávit hodinu v Hyundai, když jsem vyzvedával santu ze servisu, tak jsem tam prohlížel ty jejich plečky, z venku to docela jde, ale ten interier, palubka, no strašný. Nechápu, jak to za ty peníze může někdo koupit.

Odesláno
Původně zaslal: Ajdamek

Lubko: spíš si musíme zvyknout na to, že moderní auta poruchová jsou a čím budou složitější, tak tím budou poruchovější.

A že korejci jsou za opicema, nemaj žádnou výbavu, žádnou elektroniku, tak těm se to hold pokazit nemůže. Jsem na podzim musel strávit hodinu v Hyundai, když jsem vyzvedával santu ze servisu, tak jsem tam prohlížel ty jejich plečky, z venku to docela jde, ale ten interier, palubka, no strašný. Nechápu, jak to za ty peníze může někdo koupit.

Klasicky predsudkovy nazor...

Jak ze nemaj zadnou elektroniku ? Zcela to nechapu, asi sem blbej.

Otec koupil v 11/2007 hyundai accent za 395 000 Sk. Dostal auto s motorem 1,5 CRDI VGT 16V 81 KW / 110 PS. Ma enormne nizkou spotrebu, lepsi jak u 1.6 hDI, je tichy a 80 KW hdi cko trhne bez problemu.

Dale mnel v cene 4x airbag (v akci byli 2x airbag navyse zdarma) 4x elektricke okna tj vpredu i vzadu, elektricke zrcatka, vyhrievane, manualni klimatizaci, origo radio cd/mp3/usb/aux - vpredu stredobasove repro + zvlast vysky, vzadu velke komponentne ovaly so zvlast vyskami ... K tomu predne hmlovky + 2 zadne hmlovky. K tomu samozrejme ABS, EBD, 2x vnutorne osvetlenie, kopa odkladacich schranok, vyskovo stavitelne sedadlo, ALARM + Central na origo DO v kluci, palubny PC, teplomer, digitalne hodiny, auto v metalize, sada letnych guma na hlinikoch, sada zimakov na plechoch.

V te dobe, ani peugeot, ani VW concern, ani nic podobneho, neponukali auto v take cene, a s takovou vybavou. Takze si myslim, ze elktronickych zarizeni je v tom aute az dost. Samozrejme, neni vo fullke, tak ma polokozu, automatickou klimu, automat, handsfree, parkovaciho asistenta.

Takze hold se nema co kazit ? Trocha od veci nemyslis ?

Svagrove santafe ma vybavu nasledujici

2.2 CRDI 119 KW

Koza

4x ele okna

ele zrkadla

predne + zadne hmlovky

myslim ze 9x airbag, nepoviem na sto percent,

vyhrievane sedacky

centra + alarm na DO

pohodn 4x4

Digitalna automaticka 2 zonova klima

Predne i zadne parkovaci senzory

Komplet DVD system pioneer s navigaci, dvd prehravacem, handsfree, s velkou dotykovou obrazovkou zabudovan v palube, stresni nosice a mnoho mnoho dalsiho, vratane ABS, ESP, EBD atd ...

Takze naozaj maju korejci malo elektrickej vybavi ?

Odesláno

A jeste dodam, interier je vec vkusu, ale nekupuji si auto kvuli interieru, mozna nekdo ano, ja medzi ne nepatrim. Kupuji si auto kvuli tomu, aby mne pokud mozno bezpecne bez poruch premiestnilo s bodu A do bodu B, aby pritom nesezralo X litru paliva, a aby mi poskytlo i nejaky vhodny vykon k predjizdeni.

A k poznamke, ja zase nechapu, jak si nekdo muze koupuit napriklad 207 cku, ktora stala v te dobe s polovicny vybavou a motorem 1.4 HDI o nejaky tisice navis, nez tehdy accent. Nehovoriac o tom, ze 1.4 HDI je absolutne zabyti vuci 1.5 CRDI s dokonca vyssi spotrebou, overene u 206. Ale ano, ma krajsi interier, krajsi dizajn, a vyssiu poruchovost, takze ano, mneli sme koupit prave to...

A este mi neda, k te elektricky vybavem, za opicema si mozna tak trochy ty, ked si nepostrehl, ze neslavne kazive korejske auta s 90 let, mneli vzdycky tu elektricku vybavu narvanou, kdyz jasnym dukazem su jezdici napriklad daewoo nexie, sou to uz sroty, ale maji zveca 4x ele okna, klimu, central, elektricky vysouvaci antenu atd. O tem se tehdejsi vozi mohli snit ve vyssich modelech za pomerne vyssi ceny...

Odesláno

Lubko: dyt říkám, že maj korejci málo výbavy :D koukni se na možnosti výbav u evropskejch aut. Dyt do santa fe se nedaj dát ani xenony a neumí si udělat ani svoji normal navi, tak tam cpou tu obludu od pioneru, kterou už nám z toho 3x ukradli, páčky na blinkry jsou stejný, jako v 15 let starý mazdě(uplně ty samý). Ty auta nemaj žádnou centrální řídící jednotku pro auto, všechno je pořád řešeno po staru. Z toho vyplývá, že tam chybí hodně věcí, co na to navazujou, jsou to ptákoviny ale je to příjemný. V interieru levný plasty, na omak nepříjemný a když tam daj displej navíc, tak to vypadá jak čínský digitálky.

Je jasný, že když budeš chtít srovnatelnou třídu auta od lepší značky, tak si musíš připlatit.

Ps: když jsme u těch spotřeb, tak Santa 2.2 crdi nám žere o litr víc jak Bmw X5 3.0DA

[upravil dne 23/2/09 Ajdamek]

Odesláno

Lubko: dyt říkám, že maj korejci málo výbavy :D koukni se na možnosti výbav u evropskejch aut. Dyt do santa fe se nedaj dát ani xenony a neumí si udělat ani svoji normal navi, tak tam cpou tu obludu od pioneru, kterou už nám z toho 3x ukradli, páčky na blinkry jsou stejný, jako v 15 let starý mazdě(uplně ty samý). Ty auta nemaj žádnou centrální řídící jednotku pro auto, všechno je pořád řešeno po staru. Z toho vyplývá, že tam chybí hodně věcí, co na to navazujou, jsou to ptákoviny ale je to příjemný. V interieru levný plasty, na omak nepříjemný a když tam daj displej navíc, tak to vypadá jak čínský digitálky.

[upravil dne 23/2/09 Ajdamek]

Aha takze kvuli xenonum ktere tam jdou dodelat za par tisic korun navis, a packam blinkru je to auto bez vybavy a je o nicem.

Celkem sem se zasmal. Sranda je ta, ze kdyz najdes slusny servis, ako napriklad mi v topolcanech, tak ty tam namontujou i ty nefabricky xenony, v ich autorizovanem servisu. Je to vec, za par tisic korun.

Packy blinkru mne osobne vubec netrapi, a kdyz si na nich zakladas, tak potom nevim, zachvilku si zacnu auto vybyrat podla tvaru rucni brzdy nebo neco takoveho.

To ze nemaj vlastni navi, o nicem nesvedci. Osobne si myslim ze ta ozruta, za mnoho tisic korun, je lepsi s lepsimi funkcemi, ako original navi u peugeotu. Tot moj subjektivny pocit. Taky je na netu k nemu lepsi podpora, mapy atd, protoze to navi se predava i do inych aut.

Co se tyka este toho, radsi budu mit 3x vykradene navi pioneer, ako raz ukradnutou celou BMW X5 ze ? Nakolko su to auto, o ktore je obluba, tak ako Qckove audi, ci touareg.

Osobne si mi tu dal uplne nezmyselny argumenti, nakolko kdyz kupuju auto, a naskytne se mi moznost usetrit statisice, nebudu koukat na to, ze to nema xenony, a ze packy blinkru sou rovnake :D

A BMW, tak to vam potom 3.0 D v BMW X5 zere 7 litru ze ? Protoze v spotrebe se s woodym vicemene shodneme ze se pohybuje od 8 do 8,5 litru. Tak potom BMW X5 3.0 D radim na vrchol ekologie kdyz ten sestvalec zere jenom 7 az 7,5 litru...

Je jasný, že když budeš chtít srovnatelnou třídu auta od lepší značky, tak si musíš připlatit.

Ps: když jsme u těch spotřeb, tak Santa 2.2 crdi nám žere o litr víc jak Bmw X5 3.0DA

A interier, zase je len otazkou vkusu, mne a mnohim dalsim, se interier s tamtym navi velmi paci ...

[upravil dne 23/2/09 Lubk0]

Odesláno

jednou se o tom zmínil, že neznamená že bych něco někam pořád pletl jak píšeš..;)

ty když potkáš za den 12 aut tak jich je 1/3 francouzkejch pac jenom než vyjedeš z baráku vidíš 4 francouze :aut:cool::)

12? Spíš tak 1200:D

Odesláno

Ad SantaFe: Bezpečné to auto možná je, ale když jsem viděl, jak po ťukanci ve velmi malé rychlosti (cca 20 km/h) versus BMW E36 z roku 96 (bmw mělo drblý rožek, kamarádovi to ujelo na ledu) bylo santafe nalomený ve střeše... Nevím... Škoda na rok starým autě spočítána na 750t Kč... Neříkám, že je to měřítko pro srovnání, vždy záleží i na místě, kam se to trefí, pod jakým úhlem, v jaké rychlosti, ale tímhle mě to auto nepřesvědčilo o nějaké své extra kvalitě a já osobně bych se s tím bourat bál. Kabina nemá být deformační zónou...

Odesláno

Ty xenony byl příklad, ta nabídka výbavy jen tam prostě poloviční jak u evropana.

Ty xenony dodělali i s automatickým naklápěním?

Definuj slovo polovina...

Co take jeste krom xenonu se v tom aute nenachadzi, co se nachadzi v jinych europskych autech ... Rad si to vypocuju...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

A jeste dodam, interier je vec vkusu, ale nekupuji si auto kvuli interieru, mozna nekdo ano, ja medzi ne nepatrim. Kupuji si auto kvuli tomu, aby mne pokud mozno bezpecne bez poruch premiestnilo s bodu A do bodu B, aby pritom nesezralo X litru paliva, a aby mi poskytlo i nejaky vhodny vykon k predjizdeni. ...

:D ... a proto máš dizajnově nádhernou 306 s rozežraným motorem ktrej zrovna výkonem neoplývá.

Ganz Logisch :D

Odesláno
Původně zaslal: Blizzard

A jeste dodam, interier je vec vkusu, ale nekupuji si auto kvuli interieru, mozna nekdo ano, ja medzi ne nepatrim. Kupuji si auto kvuli tomu, aby mne pokud mozno bezpecne bez poruch premiestnilo s bodu A do bodu B, aby pritom nesezralo X litru paliva, a aby mi poskytlo i nejaky vhodny vykon k predjizdeni. ...

:D ... a proto máš dizajnově nádhernou 306 s rozežraným motorem ktrej zrovna výkonem neoplývá.

Ganz Logisch :D

Ano, mne se 306 liby, to mesto co jazdim my staci, interier neni prvoradi, a ano, v meste kde je predpisana 50 tka mi vykon mojej 1.4 ky bohato postacuje, a dokazem bezpecne predbehnut auto, ktore ide 50 tkou, ked ja chcem ist rychlejsie ... A mam len 22 rokov, takze na Santa Fe bohuzel este peniaze nemam...

A nevim jako ty, ale ja si kupuju auta dle vyuziti, s autem sem mnel rocny najezd 10 000 km, ledvaj, delsi cesty jazdim inym autem, tohleto je len na mesto + nejake vyhradne okrsky. Keby sem denne najel 100 km, tak uz nejezdim v 1.4 kove 306 ... Myslim, ze to da logika. Motor nevim jak je rozezrany, alebo co si tym myslel, ma origo 63 000 km, a nic mu neni ...

Odesláno

Dovolil som si urobit mali prehled europskeho auta VS korejskeho Santa Fe, a kedze sme na peugeot klubu, zebral sem si do merka 4007, a porovnal ich vrcholove vybavy...

U peugeotu 4007 je to Executive Pack , motor 2.2 HDI 115 KW, u Santa fe vybava Elegance, motor 2.2 CRDI 114 KW.

Cennik peugeotu http://www.peugeot.sk/media/deliacms/media//9/913-ea4a57.pdf

Cennik Hyundai http://www.hyundai.sk/zostavte-si/step2.php

A pozri me sa na to s hladiska vybavi.

Co sem nasel u peugeotu navyse

- Xenónové svetlomety s automatickou výškovou

reguláciou + ostrekova4 svetlometov

-Hliníkové disky kolies 18 (santa fe ma iba 17 ky)

-CD menič na 6 diskov

-elektrické ovládanie okien je vsade sekvencne (v santa fe je iba vpredu)

Co sem nasel u santafe navyse

-Samostmievajúce vnútorné spätné zrkadlo s kompasom

-Vyhrievanie predného okna pod stieračmi

-kontrolou kvality ovzdušia

-Chladiaci box v prednej lakťovej opierke

-predne parkovacie senzory

Inak su vybavy porovnatelne, teda az na tu bezpecne systemy, ktorym na sto percent nerozumiem.

Peugeot

ESP + ASR + ABS + EBD + EBA

Hyundai

Antiblokovací systém ABS + EBD

Elektronický stabilizačný systém ESP

Protipreklzový systém TCS

Cena peugeotu

42 952,93 € - 1 294 000 Sk

Cena Hyundaiu

33 537,12,- EUR - 1 010 339 Sk

Rozdiel - 283 661 Sk s DPH.

Prepac, ale fakt tu ziadny obrovsky pokles vybavenosti Hyundaia VS Peugeotu nevidim, a i kdyby, tak za rozdil 300 000 Sk tam dam trebars 20 tky disky, a este si dam aj palubovku potiahnut do koze...

Odesláno

A abz sem bzl ukecanej , za 42 880 Eur, thj stale levneji, muzes mit Hyundai IX 55, novinku, s motorem 3.0 V6 CRDI 176KW/240 PS, se spominanou vybavou, a uz i s tebou hledanima XENONAMA a 18 kama diskami :P ...

Odesláno

A abz sem bzl ukecanej , za 42 880 Eur, thj stale levneji, muzes mit Hyundai IX 55, novinku, s motorem 3.0 V6 CRDI 176KW/240 PS, se spominanou vybavou, a uz i s tebou hledanima XENONAMA a 18 kama diskami :P ...

JJ ix55 ( pro jine vera cruiz ) sme meli pucenou kdyz bylo santa fe v servisu........ a popravde kam se na to sere treba X5

a kdyz sme u ty vybavy a interieru tak hezci palubku nez ma nove santa fe sem jeste v zadny aute nevidel..... a uz sem vydel nekolik nabouranych santa fe, a myslim ze je to i dost bezpecny auto....... videl sem nehodu santa fe versus oktavia a to santa fe \"odjelo\" po svejch kdezto oktavku byl problem i natlacit na odtahovku......

Odesláno

teda když tady tak mluvíte o tom jaký má Santa Fe hrozný plasty v interiéru tak zrovna SUV od Peugeota (4007) na tom moc dobře taky není...

Odesláno
Původně zaslal: P.avel

teda když tady tak mluvíte o tom jaký má Santa Fe hrozný plasty v interiéru tak zrovna SUV od Peugeota (4007) na tom moc dobře taky není...

A nebude to tím, že 4007 je spíše Mišiuši (mitsubishi). Takže japonec.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...