Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny přítomné. Mám problém s hlučným motorem. Už jsem udělal dost věcí a výsledek stále 0. Rozvody + vod. čerpadlo, hydroštely, přezkoušení trysek, 3x diagnostika (včetně Peugeot), řemenice Ok, dnes jsem sundal hlavu a taky nevidím žádnou vadu. Zvuk jde spíš shora (proto ta hlava) a víc lidí sázelo na vysoký předvstřik, ale diagnostika nic neříká. Při poslední jízdě se přida zvuk jako by něco škrtalo, ale zase to šlo spíš od hlavy a byl nepravidelný. Nevím, nemohla by to dělat vývěva? Budu rád za každou radu, protože servis by byl spíš v desítkách tisíc

P406 Break 2,2 HDi FAP

Odesláno

Nechci ti malovat čerta na zeď, dieslum moc nehovim, ale když jsem se pídil po svém autě a studoval motorizace, u 2,2 HDI (nevím jestli v coupé 406 je stejné jako máš ty) strašili dost často poruchou rozvodového řetězu vačkových hřídelů, tlumiče torzních kmitů, případně setrváku. Vše se má projevovat podivným hlukem a není to levné. Na ten řetěz snad byla i nějaká svolávací akce.

Ale ať radši radí znalci HDIček, já tohle jen tak vyloudil z hlavy, co si rok zpátky pamatuju. Za případné desinformace se hluboce omlouvám.

Odesláno

ozíval se mi od motoru takovej divnej zvuk když jsem přidal plyn nebo když to šlo víc do otáček, hoši tak jsem si během včěrejška a dneška nechal vyměnit rozvodovej řemen + kladky + čerpadlo, a byla to jedna kladka už prostě vyběhaná.

Taky se tady řešilo co s ložiskem na kompresoru klimatizace, mě se začalo ozívat taky, pětně začalo chrastit, pozná se to že když máš vyplou klimu tak chrastí a když zapneš klimu a přitlačí se ten přítlační talíř co je zboku na tý řemenici tak to přestane ale mě chrastilo i při zaplé klimě. Někdo se tu ptal jestli jde ten kompresor vyvěsit ? Tak musím říc že to jde, aniž by jste vypouštěli klimu vedou k němu dvě hadice a ještě když si povolíš ten držák co drží ty hadice tak si ten kompresor dáš až před auto na zem povolíš tu matku stahovákem to stáhneš vytlačíš ložisko a nalisuješ nové. Já to chtě od kluků udělat takhle protože mi bylo líto vypouštět klimu, kdyby to samozřejmě nešlo což se múže stát ! tak bych jí musel vypustit a udělat to na ponku aby se to líp dělalo. Mám 406 TD 1997 měl jsem za to že byl měněnej rozvoďák ? ale chyba ??vše je originál servisku mám potvrzenou do 97000 km s Francie, klínovej řemen s kladkama jsem měnil při 208000 km ato že mi začala chrastit jedna kladka, tak že mám 213000 km a měnil jsem teď poprve rozvoďák??? tady jsou fotky

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem sundal hlavu a samozřejmě nic. Válce jako sotva zajetý (160 000km) a hlava taky vpohodě. Tak jsem to dal do kupy a jediný, co jsem udělal, že jsem seřídil snímač polohy vačkovky. A motor šlape jako hodiny. Tak nevím. Teď budu čekat, jestli to nezačne znovu.

Odesláno
Původně zaslal: hallon

Tak jsem sundal hlavu a samozřejmě nic. Válce jako sotva zajetý (160 000km) a hlava taky vpohodě. Tak jsem to dal do kupy a jediný, co jsem udělal, že jsem seřídil snímač polohy vačkovky. A motor šlape jako hodiny. Tak nevím. Teď budu čekat, jestli to nezačne znovu.

Tak mám něco asi podobného. Při přidání kovovej zvonivej zvuk a auto nejede. Na volnoběh to běží normálně. To seřízení se dělá jak? U mě je problém,že asi bude čidlo vadný úplně.

Odesláno

To seřízení je celkem jednoduchý. Musí se sundat horní kryt rovodů a nastaví se válenost toho snímače od kola výfuový vačkovky na 1,2mm.

Odesláno

Nvím, jestli by ti to vůbec jelo, kdyby jsi měl snímač úplně v háji. to je, podle mě, jeden ze základních údajů pro řídící jednotku, protože bez něj ani neví, kdy a kterou trysku má otevřít.

Odesláno

Takže rezult je přidřenej řídící vstřik na prvním válci. Důsledek jízdy na nekvalitní palivo. Já auto koupil za ne moc peněz,tak se něco takového dalo čekat.:nevim

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...