Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caute,

mam 1,4 benzin r.v.2000.Vsetky budiky v palubke mi funguju spravne.No otackomer neukazuje.Tento rok sa mi stala zaujimava vec...Nalomil sa mi minusovy kabel z akumulatora na kostru,tak ze povodny prierez sa zmensil asi na stvrtinu.Tym sa zvacsil prechodovy odpor minus pol aku-kostra.Ked som zapol spotrebice,svetla,ventilator...tak sa otackomer rozbehol.V tej dobe som o nepolahlivom ukostreni nevedel.Casom sa kabel uplne predral,samozrejme prestalo dobijat,zavadu som nasiel,kabel vymenil za novy a od tej doby otackomer zase nejde.Takze funcknost otackomera zjednodusene povedane ovplyvnuje prechodovy odpor minus aku-kostra.Vie niekto poradit,kde zacat hladat?Palubku som vonku mal,ziadne viditelne studaky.

Odesláno

Alternator potrebuje aby byla stale zapojena baterie kvuli spickam napeti. Pokud ti upadne kabel od baterie tim se dostane do systemu prepeti a to muze udelat velkou skodu a skoro bych rekl ze ti to odpalilo otackomer. Kazdopadne kostra musi bejt (mela by bejt) bez odporu. tom

PS:Fakt je ten ze pokud ti obcas chodil tak hledej zavadu nekde v kabelazi. Popripade jak psal vyse kontrola otackomeru.

[upravil dne 9/2/09 kyzektom]

Odesláno

Zle som to napisal a preto ste ma nepochopili.Otackomer mi nefungoval od zakupenia auta.Som druhy majitel.Otackomer zacal fungovat,ked sa zacal zvacsovat prechodovy odpor.V nedelu som mal palubku znovu vonku a ziadne studaky ani viditelne poskodenie,a to som ju mal komplet rozobratu.Ked som ju pripojil na konektory,servomotorcek otackomera je pod napatim,pretoze rucicka kladie odpor proti nasilnemu pretocenie.Ked je bez napatia,chodi motorcek lahko.Otackomer je napajany priamo z hlavneho IO cez ULN2803SMD...kedze ostane veci funguju spravne,mam podozrenie na tento IO-je to riadiaci obvod

takzvane darligtonove pole.Auto nebolo nikdy burane,takze nepredpokladam problem v kabelazi...taktiez nepredpokladam problem s cidlom.Aj tak dakujem za odpovede.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...