ChouLu Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 Naštěstí to jsou všechno uplně stejný.. zřejmě správce předemnou prosazoval stejnou teorii Ale ve výsledku tam stejně nezůstane kamen na kameni, akorát case, která příjde ve výsledku vyplnit odhlučňovacím materiálem, jinak vše nové Krom asi 2 PC, kde byli nedávno po bouřce měněné disky Citovat
Martin407 Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 stejnym zpusobem jsem upgradoval svuj komp zhruba pred rokem. Zustala hen case jinak vcechno novy. Vyslo mne to na par penez a efekt perfektni Citovat
ChouLu Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 Osobně bych šel i do novech case.. ale je problém v tom, že se dělal nabytek podle počítačů... tedy nad bednama nechali tak 2cm prostoru a jelikož ty bedny jsou tak atypický, tak žádná z novejch prodávanejch mi do toho stolu nevleze Nebo vleze ale nesplňuje podmínky, které musím splnit Citovat
Martin407 Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 to ja jsem neresil. Jen se mi nechtelo vyhazovat 2 tacy za plechovou bednu Citovat
ChouLu Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 Já většinou beru všem Cool Mastery hodně sem si oblíbil řadu 330 Zpracování za ty peníze užasný, hodně místa, docela pevná Cena v shopu je kolem toho litru.. já je kupuji kolem polovičky.. az 3/4 Citovat
Martin407 Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 tak potom jo. To se to pak nakupuje jinak. Nechtelo se mi do toho cpat vic penez nez bylo nutny. Stejne byl v ty dobe v planu notebook kterej jsem koupil az ted Citovat
ChouLu Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 Já osobně doma PC postavený mám cca 3 roky Dvoujádro alá AMD Black Edition (nějaká speciální řada, pouze asi 10k ks na světě ), 8GB RAM a nějakou atinu.. myslím že tam je něco z 5xxx řady a 2TB na data Ale osobně to nevyužívám Pro osobní použítí jedině notebook ten jsem kupoval před rokem vybíral jsem snad půl roku než jsem si vybral Nakonec moje oko padlo na HP v hliníkovém provedení Intel i5, 4GB (rozšířeno na 8GB), grafika od Ati z řady 6xxx s tím, že lze přepínat intergrovanou a tuhle ati (kvuli spotřebě), má to 13ku LCDčko s matným povrchem( po minulých zkušenostech byl hlavní parametr) a 640GB disk A celé tělo z hliníku Slouží jak má, jen po roce je rozsypaná baterie, ale nedá se divit.. má za sebou 600 nabíjecích cyklů a výrobce ji dává pouze 300 a Citovat
Martin407 Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 ja jsem do to kompu dal ctyrjadro od amd, 4 gb ramky, grafiku jsem nachal integrovanou ( pro my potreby staci) a vrazil jsem do to 1 tb disk. Ten notas se mi povedlo sehnat od kamose z firmy kde dela. Je to zhruba rok stary fujitsu siemens. Co se mi libi ze to ma 17ti palcovej displej coz byl hlavni pozadavek i na novej notas. Parametry ted z hlavy nevim ale urcite budu muset rozsirit ramky z 2 na 4 gb a vymenit baterku. Uz to ma za sebou. Citovat
ChouLu Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 Ona to ani tak baterka nemá za sebou jako její počítadlo.. v 75% bejvají články bez problému,ale je to softwarové řešení aby si člověk došel po cca tom roku koupit baterii novou Citovat
ChouLu Odesláno 12. říjen 2012 Odesláno 12. říjen 2012 Přímo v baterce je malá pamět (EEPROM) kam se ukládají cykly... no a to se dá vymazat,ale rozkuchat baterii, vyndat plošňák Ve výsledku si radší dojdu koupit baterii i když na ně nemám skoro žádnou slevu Na můj book vycházi na asi 950Kč, což vydělám dřív, než bych se měl v té baterii šťourat, stavět na to čtěčku a výsledek nejístý a možná stejně pro tu baterii půjdu Citovat
Martin407 Odesláno 12. říjen 2012 Odesláno 12. říjen 2012 aha takze presne jak jsem predpokladal. Sice jde ale je s tim takovy prace a nejistota vyledku ze je lepsi koupit jinou Citovat
ChouLu Odesláno 12. říjen 2012 Odesláno 12. říjen 2012 Kdyby to bylo jednoduché,tak to udělá každý a společnosti nevydělají na prodeji a servisu Nedávno jsem měl tu čest na jednom večírku mluvit s hlavním servismanem od firmy Komatsu zastoupení pro ČR a bavili jsme se o podobné věci (odcházející páčka ovládání bagru na cca 5% bagrů). Říkal jsem mu narovinu, že ta páčka je opravitelná výměnou jednoho kondenzátoru za 5Kč a vůbec, že se tomu dá předejít náhradou za lepší kondenzátor navýšením hodnoty o cca 2Kč (při milionech kusů to dělá řekněme cca halíř...) a on mi narovinu odpověděl, že je to záměrně udělané, nejde ani o cenu toho kondíku, jako o pozdější servis, kdy jen páčka výjde 25 tisíc plus práce (cca 4 hoďky po 1200... 5 tisíc), tedy ve výsledku 30 tisíc za výměnu a světe div se, oni tam daj stejnou páčku jako u výroby a pravděpodobnost, že se posere je 1:20... Ale je to bussines Citovat
Martin407 Odesláno 12. říjen 2012 Odesláno 12. říjen 2012 no tak to je teda neco. Ale popravde mne to ani nejak moc neprekvapuje. Zivim se jako nastrojar, delam na bruskach Saacke a kdyz vidim jak jsou ty masiny postaveny tak je mi spatne. Poddimenzovany pohonovy srouby a matice (mista je v tech masinach dost na to aby tam mohly bejt silnejsi), poddimenzovany loziska, linearni vedeni a dalsi mechanicky veci. Hlavne ze tam naserou zbytecnejch kravin kolem elektroniky. Nejvtipnejsi na tom vsem je to ze nam nemci oznamili ze nam na to daji jen tretinovou zarucni lhutu kvuli tomu ze to jede na 3 sichty. Prej je to staveny jen na jednu smenu. Nakonec si sef vyrval rocni garanci ale bylo kolem toho hroznyho dohadovani Citovat
ChouLu Odesláno 12. říjen 2012 Odesláno 12. říjen 2012 To je ovšem u všeho.... vidím to dnes a denně... Canon začal prodávat nove pixmy.. mmyslim že to byla nějaka 420ka? ale nejsem si teď jistej... a po 2 letech a 5 dnech přesně (v 50% případů) vyskočila na displayi chyba B200.. nikdo nevěděl co to je.. jen na stránkách canonu byl odkaz na servis s adresou kam to mají poslat... zbytku se to začalo projevovat do cca roku, jen hodně málo modelu dožilo bez problému. A jednalo se opravdu jen o nějakej jednoduchej reset toho software... protože to canon do druhého dne vracel a oprava vždy stála 1000ku... Tenkrát to byl ohromnej pruser pro Canon,ale ve výsledku co lidi přinesli na tom vydělali, zbytek lidi vyházeli a Canon si vesele obchoduje dál bez ztráty kytičky Citovat
Martin407 Odesláno 12. říjen 2012 Odesláno 12. říjen 2012 taky dobry. Mne prijde ze dneska je vsechno delany jen tak aby to tak nejak preklepalo ty dva roky zaruky a pak se tam vetsinou neco vysere tak ze uz nema smysl to opravovat Citovat
ChouLu Odesláno 12. říjen 2012 Odesláno 12. říjen 2012 Ono to tak je S technologií, která dnes je, není problém vyrobit výrobek, kterej bude sloužit 10 let a jeho poruchovost bude pod 0.0001% ale proč by to dělali? když by pak nevydělávali na servisu Já tohle udělat zákazníkovi,tak už se ke mě nevrátí a akorát mě pomluví Citovat
Martin407 Odesláno 12. říjen 2012 Odesláno 12. říjen 2012 na servisu vydelavaji nejvic. Na prodeji novejch kusu az tolik nemaji Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.