miso605 Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 zdravim,caka ma vymena silenblokov a zevraj su tam aj nejake vzduchove ktore sa daju zamenit za normalne lebo tie vzduchove vydrzia par rokov a su hrozne drahe menil to tu niekto? ako to ide a kde sa vlastne nachazaju?a este jedna vecicka ak ma niekto este origos tlmice dofukujete to niekto ten mech na tom tlmico? Citovat
bisa Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Podle mě budeš mít klasické silembloky s plnou gumou,žádné nafukovací.A na jaký motor to vůbec sháníš? Citovat
bubakkaja Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 No ja si prave myslim ze ty \"nafukovaci\" silentbloky fungujou tak ze pri propruzeni jde ten vzduch z tlumice prave do tech silentbloku a nadzvedne motor.Proto jsou v tech tlumicich ty hadicky,ale mozna se mylim videl jsem jich s timto systemem jen par.A myslim ze jen 3litr. Citovat
bisa Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 Pokud to má 2,1td tak tam budou určitě jen klasické silembloky.Díval sem se do katalogu s díly a je tam pouze obyčejný . Citovat
Kdo Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 quote]Původně zaslal: bubakkaja No ja si prave myslim ze ty \"nafukovaci\" silentbloky fungujou tak ze pri propruzeni jde ten vzduch z tlumice prave do tech silentbloku a nadzvedne motor.Proto jsou v tech tlumicich ty hadicky,ale mozna se mylim videl jsem jich s timto systemem jen par.A myslim ze jen 3litr. Zaměňujete dva systémy. Ty hydr. silentbloky (mají náplň voda+antifreeze) sice sedí na horním uložení tlumičů. ale s nimi vlastními nemají nic společné. Vlastní tlumiče vybavené funkcí sport jsou napojené na okruh servořízení a po aktivaci tlačítka \"sport\" do nich servo přes odbočku natlačí tlak a tím ztvrdne jejich charakteristika. Hydr. SB ale nejspíš taky trochu při propružení horního uložení tlumiče nadzvednou motor, ale v řádu pár mm. Na tom uložení to je spíš jen proto, aby byl dostatek objemu kapaliny a dalo se k ventilkům při \"natlakování\". Původně zaslal: bisa Pokud to má 2,1td tak tam budou určitě jen klasické silembloky.Díval sem se do katalogu s díly a je tam pouze obyčejný . Tak určitě je mají jen 2.1td, taky je mám. Ty hydr, SB jsou bez problému zaměnitelné za plnogumové. Citovat
miso605 Odesláno 6. únor 2009 Autor Odesláno 6. únor 2009 Podle mě budeš mít klasické silembloky s plnou gumou,žádné nafukovací.A na jaký motor to vůbec shaníš je to na 2.5 td r.v96 Citovat
miso605 Odesláno 6. únor 2009 Autor Odesláno 6. únor 2009 no mam 2.5td...a kde sa nachadza presne ten nafukovaci SB?a kde je ten ventilok na nafuknutie....uz sa to tu niekedy riesilo ale miesali sa tu 3 druhy motorov a mal som stoho gulas,,,budem musiet menit SB na motore a asi aj na prevodovke lebo pri starte mi dost nieco bucha na pravo a to aj pri akceleracii a tak tiez pri radeni a hlavne ked vypnem motor,a nemam prpblem tem motor rukou zatrepat ,uplna vola....dakujem za vsetky dotazy Citovat
Kdo Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 Obecně jsou SB (při pohledu do motoru) vlevo v prostoru rozvodů, vpravo u konce převodovky, tedy oba nesou celý agregát a vzadu dole je jeden reakční, který právě má tlumit pohyb agregátu při akceleraci a deceleraci. Ty \"nafukovací\", jsou ty vlevo a vpravo, na stejném místě, jako gumové. IMO ty je už v tomhle roce mít nebudeš, snad se dávaly jen do prvních ročníků. No poznáš je podle toho, že z SB jde gumová hadička nahoru, do prostoru, kde je horní uložení tlumičů. Pokud je nemáš, tak to uložení (guma uložení a matice na pístnici tlumiče je krytá takovou plastovou krytkou, nasazenou na maticích na plechu podběhu. Pokud je máš, tak místo toho plastu je kovová miska přes to horní uložení, do které vede ta hadice a z které do boku trčí ventilek. Zespodu té misky je navulkanizovaný měch, který je svým spodním dnem připevněný přes takovou podložku na pístnici tlumiče. Takže stačí bleskový pohled na uložení tlumiče a pokud k němu nevede gumová hadička, máš už celogumové SB, což už byl později standard. Citovat
miso605 Odesláno 6. únor 2009 Autor Odesláno 6. únor 2009 no nazdar no tak som sa na to lepsie pozrel a nevedie tam ziadna hadicka,ani na jednej strane nic neni,co je zaujimave,lebo som bol pozret ci maju aspon tie SB,ano mali a povedal ze su tam aj nafukovacie SB a ze stoja 4500sk,jeden.no asi sa dival na iny rok,tie hadice by mali vidiet s mo toroveho priestoru,nie?nic tam take nemam.........dakujem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.