Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Scratch

jen varuji pred italii a pokud je kamarad z jihu moravy, muze to byt kradenka - tim vsak nechci kazit nikomu obchod

ja uvazuju o banditovi - jako sve prvni motorce. Ale hornet se mi taky libi, kazdopadne to musi byt nakedbike. Asi tomu ustoupi snizeni pezota, no uvidime.....

kazdopadne ceny v cr jsou nesmyslne natahle, v nemecku to vyjde daleko levneji. Kdyz mi na tu masinu da MissScratch souhlas, tak pro ni pojedu jedine do nemecka....

Jako prvou motorku aspom na par mesicu bych asi fakt zvolil neco mensiho. Napriklad 45 konovou GS 500 vku. U vas se budou urco dat koupit kolem 20 tisic. Vykon nic moc, je to nahacek, velmi jednoduchy a kdyz chces tech 180 jede. Na zacatky bych urco zacal necim takovim.

Je vela lidi ktory si zeknou, ze to je blbost kupovat nejakou slabou, a potom silnejsi, a vsetci do jedneho prohlasuji, ze si budou davat pozor. No sedet na motorke, ktora ma patricnej vykon, a jet jen do 5 tisic je nic moc. Neverim tomu, ze tomu hoc kdo nepodlahne, ono se to ani moc neda.

Pak to vyzkousi nekdo raz, dva krat a pak tak zacne jezdit skoro furt, protoze jizda do par tisic otacek se mu bude zdat nudna. Bohuzel musim konstatovat, ze 4 mi kamosi kvuli tomu dopadli velmi zle, a 2 z nich mali asi milimeter od smrti, a byli pak i nejakou tu dobu hospitalizovany. Motorka neni jen taka sranda, s autom kdyz bouchnes tak mas kolem sebe plechy, vynadas si do blbcu, zeberes pujcku, popripade nasetris, auto das do kupy a jezdis. Nebo koupis jiny. Jenze zivot nebo zdravi si nekoupis. Preto s dobre vule odporucam zacit s necim jednoduchsim, treba i s jawou 350. Neni to stroj ani zdaleka podobny, ale co to o rovnovahe a jazde se s ni naucis...

Odesláno

jen varuji pred italii a pokud je kamarad z jihu moravy, muze to byt kradenka - tim vsak nechci kazit nikomu obchod

kradeny to neni, dotahli to kluci ktere dobre zname a bydli kousek od nas.. ;)

Odesláno

Y2K: Gratuluju k rozhodnuti, kdybys mel nejake otazky, muzes se ptat :super

Béďo: B12 ma sice srovnatelny vykon, ale zase o dobrou polovinu vetsi kroutak. Naopak H6 vede vahou a podvozkem (B12 ma jeste trubkovy ram :roll), takze si myslim, ze by pripadny \"souboj\" dopadl vyrovnane, pokud by samozrejme neslo o sprint na rovne trati - tam je to o to, kdo ma pevnejsi krcni svaly... :D

Kazdopadne do zacatku bych B12 absolutne nedoporucoval... Nehlede na to, ze B12 te sezere na benzinu i oleji :D

Lubk0: prosimte aspon do motorek se nemotej, kdyz nevis, ktera bije. SV650 ma skoro stejny kroutak jako H6 s tim rozdilem, ze ho ma posazeny o 2000 ot niz (7500ot). Jasne, prubeh je odlisny diky rozdilne konstrukci, ale to poznas pri sprintu maximalne na jednicku a to jeste jestli vubec... Ve chvili kdy Horneta vytocis, muzes si s SV... :aut Zvuk je vec individualni, stejne jako posaz a \"pohodli\", kor jak jsou oba nahaci :ticho

SV ma vyhodu v tom, ze na delsi trase nakvaltujes treba petku, muzes nechat spadnout otacky na pulku a kdyz pridas, mas vic kroutaku, nez kdyz tohle udelas u Horneta (takze u Horneta podrazovat a vic \"vytacet\" - i kdyz tohle neni ten spravny vyraz, ty motory jsou konstrukcne odlisne...), na druhou stranu ti pak u SV muze chybet vykon...

Navic motor techto CB/CBR je takrka nesmrtelny, coz se o SV neda rict, bohuzel.

Jednodussi udrzba u SV? Jako ze vymenim dve svicky misto 4, jo? :D Na hornetu zase vice vydrzi retez diky vyrovnanejsimu chodu motoru, olej ma SV po 6tkm, H6 tusim po 12tkm...

No a dalsi vec viz Hadra... udrzet 130km helmou proti vetru... ale na pojezdeni kolem komina to bohate staci ;)

Odesláno
Původně zaslal: Hadra

Pata to napsal velice poučně....já se ještě k doplnění zeptám

Y2K - na čem jsi zatím jezdil?

Radsej poviem ze na nicom....aj ked daco bolo ale osobne som ziadnu motorku nevlastnil.

Ano ja viem ze to co tu uz odznelo je poucne a ja som si toho plne vedomy.

Ale, ked poviem ze budem jazdit rozvazne tak to aj tak bude...

Presne takto isto to bolo s coupe, ked som povedal ze chcem 200 konove auto tak mi vsetci vraveli ze ci sa chcem zabit a bla bla bla.....a stale som tu bez ziadnej ujmy na mne ci na aute.

Pud sebazachovy mam velky, takze sa nebojim ze by som nejak prilis hazardoval. Si myslim ze viac ako 100 aj tak nepojdem :D

Ja mam tiez par kamosov co dopadli zle na motorke (teda aj na autach), ale treba povedat ze takmer vzdy to bola ich vina a ich chyba a zbytocny hazard.

Odesláno

Pata vezl sem se nekolik krat na hornetu,a nekolik krat na SV cku, a ten rozdi v akceleraci na jednicku, je citelne znat.

Sam se psal, ze pak uz se SV cko hornetu nerovna ani zdaleka... Ale to sis asi necetl...

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Původně zaslal: Hadra

Pata to napsal velice poučně....já se ještě k doplnění zeptám

Y2K - na čem jsi zatím jezdil?

Radsej poviem ze na nicom....aj ked daco bolo ale osobne som ziadnu motorku nevlastnil.

Ano ja viem ze to co tu uz odznelo je poucne a ja som si toho plne vedomy.

Ale, ked poviem ze budem jazdit rozvazne tak to aj tak bude...

Presne takto isto to bolo s coupe, ked som povedal ze chcem 200 konove auto tak mi vsetci vraveli ze ci sa chcem zabit a bla bla bla.....a stale som tu bez ziadnej ujmy na mne ci na aute.

Pud sebazachovy mam velky, takze sa nebojim ze by som nejak prilis hazardoval. Si myslim ze viac ako 100 aj tak nepojdem :D

Ja mam tiez par kamosov co dopadli zle na motorke (teda aj na autach), ale treba povedat ze takmer vzdy to bola ich vina a ich chyba a zbytocny hazard.

A stejně za to po pár set kilomterech zatáhneš, abys viděl co to dokáže. Ale ono obecně platí, že pokud budeš jezdit hlavou, tak můžeš jezdit v podstatě na čemkoli apokud jsi magor, tak rozvěsíš i 125. A on Hornet je moc hodná motorka, která odpouští začátečnické chyby a jezdí se na něm hodně příjemně. Jen si dej při koupi pozor na obecné věci, stejnak toho moc nepoznáš, ale odřenej motor, závažíčka na řidítkách, ulomené dorazy u nádrže, odřená kyvka nebo vidle, jiné páčky, neorigo budíky, stříkaná nádrž, pofidérní nálepky, nestejné vzdálenosti mezi řidítkem a nádrží při plném rejdu, tohle všechno značí o pádu. Osobně nejsem zastánce miniblinkrů, zrcátek atd....je takový nepsaný pravidlo, že když někdo prodává motorku s \" tuningem \", tak se k tomu originál věci dávají. No a pokud nemá třeba origo výfuk, tak třeba mohl být na sračku.( a nebo ho prodal ). Zvlněnej rám pod sedadlem, serviska, nářadí, doklady o atestaci doplňků - všechno takové hovadinky, ale lecos to řekne. A raděj koupím motorku, která má vše doloženo byť má vetší nájezd km, než naleštěnej průser s nejasnou historií a najetejma 10tis km.

Co jsem se díval na tipmoto, tak mám dojem, že zase šly motorky trochu nahoru. Jinak konkrétně H6 - r.v.99 má ve předu 16tku kolo a pneumatiky jsou dražší než novější model ( naprosto totožnej ale se 17tkou ). Od modelu 2003 mají jinou nádrž, jiné tacho a jinej plast pod sedlem.

Odesláno

No ja sa v tomto prilis nevyznam zatial...

Takze ak by mi niekto asistoval pri kupe by bolo fajn.

A chcel by som ten do 2003 ktory ma este gulate budiky nie digi.

Odesláno

Y2K

Pokial budes vazne kupovat, a budes chciet, tak ty dohodnem, mozno aj zadarmo, technika co sa ty na to pozre.. Poznam dobre 2 mechnikov co pracuju v BIKERSCENTRE v Trnave... Urcite vies, najvecsia predajna motoriek na slovensku. Chalani sa tomu fakt vyznaju , sidlia na nitrianskej...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Y2K

Pokial budes vazne kupovat, a budes chciet, tak ty dohodnem, mozno aj zadarmo, technika co sa ty na to pozre.. Poznam dobre 2 mechnikov co pracuju v BIKERSCENTRE v Trnave... Urcite vies, najvecsia predajna motoriek na slovensku. Chalani sa tomu fakt vyznaju , sidlia na nitrianskej...

Jasne ze viem...ked som chodil do TT do skoly a predajna este bola \"na krizovatke\" tak som tam slintal kazdy den :D

Tak to by bolo super....

Odesláno

souhlasim s Hadrou a jen doplnim, ze vubec nehled na stav kilometru, tyhle motory prezijou bez problemu 150tkm ne-li vic (jen budes menit olej, filtr, seridis ventily, maximalne vymena rozvodaku...). Spis koukej po udrzbe a celkovem stavu stroje. Hodne taky napovi predni kotouce (tloustka, jestli nekopou pri brzdeni - casto u padanych motorek a taky musi byt oba stejne...)

Ke koupi je nejlepe vzit sebou nekoho kdo Horneta nejakou dobu jezdil a ma ho prolezleho co se tyce udrzby, vi jak se ma chovat atd.

Preju stastnou ruku pri koupi a nezapomen se pak pochlubit :super

a na zaver ... trpelivost ruze prinasi, ja cekal skoro pul roku :)

Odesláno
Původně zaslal: Pata

souhlasim s Hadrou a jen doplnim, ze vubec nehled na stav kilometru, tyhle motory prezijou bez problemu 150tkm ne-li vic (jen budes menit olej, filtr, seridis ventily, maximalne vymena rozvodaku...). Spis koukej po udrzbe a celkovem stavu stroje. Hodne taky napovi predni kotouce (tloustka, jestli nekopou pri brzdeni - casto u padanych motorek a taky musi byt oba stejne...)

Ke koupi je nejlepe vzit sebou nekoho kdo Horneta nejakou dobu jezdil a ma ho prolezleho co se tyce udrzby, vi jak se ma chovat atd.

Preju stastnou ruku pri koupi a nezapomen se pak pochlubit :super

a na zaver ... trpelivost ruze prinasi, ja cekal skoro pul roku :)

JJ...dik za rady...

Len toho cloveka este zohnat a dobru ponuku a ide sa....

A o tej tpezlivosti mi nemusis rozpravat, ja som auto kupoval rok :D:blablabla

Odesláno

No :)

Teraz je to centrum na Nitrianskej, je dvoj poschodove, velky servis. Tamto bola iba taka mala predajnicka :P

Chalani maju prelezene motorky snad vsetky, opravujou a servisujou vsechny motocykle.

Ci by sem ho s te predajni dostal, nevim. Pokud bys mnel ale masinu, a vazny zajem, mozna bych ho dostal na jednu cestu nekam obhlidnout motorku :)

Ale pokud by to bylo s TT, tak do servisu na projizdku ...

Odesláno

Béďo: B12 ma sice srovnatelny vykon, ale zase o dobrou polovinu vetsi kroutak. Naopak H6 vede vahou a podvozkem (B12 ma jeste trubkovy ram :roll), takze si myslim, ze by pripadny \"souboj\" dopadl vyrovnane, pokud by samozrejme neslo o sprint na rovne trati - tam je to o to, kdo ma pevnejsi krcni svaly... :D

Kazdopadne do zacatku bych B12 absolutne nedoporucoval... Nehlede na to, ze B12 te sezere na benzinu i oleji :D

uz mlcim a pridavam konkretni srovnani.. na ktere strane je asi b12?? :D

Guest Scratch
Odesláno
Původně zaslal: Béďa

kradeny to neni, dotahli to kluci ktere dobre zname a bydli kousek od nas.. ;)

nejde o kluky, ktery dobre znas, nemyslel jsem tim, ze jste ji ukradli, ale to, ze mohla byt kradena uz pred tim v italii :-)

Jen me pred tim motorkari z meho okoli varovali

YSK - cen v nemecku se vubec neboj, ale pravdou je, ze bez kamarada, co banditku jezdil, se tam nevypravim

Odesláno
Původně zaslal: Béďa

uz mlcim a pridavam konkretni srovnani.. na ktere strane je asi b12?? :D

B12 je vlevo ve smeru jizdy :super

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Tak stale nic...

Co poviete na toto?

http://honda-hornet.autobazar.eu/600-f-id885802.html

Na toto říkám, že to černá motorka

Jinak můj kamarád tvrdí, že motorka je jedině tohle:

http://www.sauto.cz/car_detail.php?filter_car_id=6993740

(také jí vlastní a už s ním nikdy na to nesednu - slibuju)

zatímco já, kdybych už chtěl dát svůj život všanc, bych si sám sebe uměl představit na tomhle:

http://im.sauto.cz/sauto_photos/2808/6956248/28ad0d9078f624d1775af8cc845e2f02.jpg

[upravil dne 14/3/2009 Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...