Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi,chtěl bych se zeptat jestli máte někdo tento mobil a jaký sou zkušenosti s opravama,jestli teda nějaký opravy jsou,předevšim by mě zajímal ten foťák,na to že snim neustále něco fotim a používám ho na přenášení obrázků do počítače, mi bohatě vyhovuje,ale nastal mi takovej problem,kde se vzalo ,tu se vzalo,dostal se mi do čočky (nevim teda kudy)nějaká nečistota,asi chlup,nebo nit,a nevim jak se tam pod to sklo dostat,z venku to 100% neni,když to dám na přiblížení,tak se to ztratí,takže to musí bejt někde pod čočkou,ale jak to vyčistit?Nebo snad rovnou do opravny?na vyfocenym obrázku je to teda dost vidět a docela mi to tam vadí.

Na ukázku jeden snímek

240120091317fi2.jpg

Odesláno

Měl sem ho, respektive pořád ještě mám, ale už nepoužívám. Kryt se dá v pohodě sundat, můžu zkusit vyfotit a dát pár fotek, když vydržíš.

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Ehm... Bych prvně ten telefon musel najít :D

Nicméně - ono bys toho na fotce asi stejně moc neviděl. Zkus tohle, video bude lepší jak fotky ;)Link

Díky,to je moc pěknej postup,jak telefon rozebrat,ale teď nevim,jestli se do toho mám pustit,na takovýdle spravování já mám docela smůlu,je to dobrej telefon a nerad bych o něj přišel,a taky nebyl zrovna levnej abych ho potom vyhodil,a taky nemám ten specialní klíč,co se snim povolujou ty šroubky ve vnitř,tam jsou mrňavý hvězdičky a takovej vercajk nemám,tak nevim,jestl bych ho radši neměl donýst k doktorovi,ještě popřemejšlim,tam to bude stát hroznejch peněz a určitě to bude na dlouho,ale jinak díky :super

Odesláno

Mišak: To bohužel nepůjde, je to služebák, hádám že ho pak budu muset vrátit.

Vendi: Jestli je tam někde nepořádek, tak bude mezi krytem a objektivem. Tzn. stačí sundat kryt, na to žádnej vercajk nepotřebuješ. Tam to sundávaj takovým plastovým bazmekem, ale dá se to nahradit čímkoliv vhodným. I když šroubovák úplně ideální není, má ostrý hrany a nejspíš to na krytu zanechá nějaký stopy. K neoriginál krytům občas dodávají takovej docela dobrej nástroj, někde ho tu taky mám.

A sundání krytu se vůbec nemusíš bát, kryt je pružnej, jen tak tam něco neulomíš. Stačí vědět kde za něj vzít a to je na tom videu vidět.

//EDIT: Aha, teď ještě koukám, že tak trochu kecám. Ale opravdu jen trochu :)

Myslel sem že to krycí sklíčko objektivu je součástí zadního krytu a ono ne.

Nicméně už sem svůj telefon našel a cvičně sem si tu udělal jeho rozborku a opravdu se tam dá dostat i bez dalšího vercajku.

[upravil dne 24/1/09 MirasCC]

post-0-14109604305412_thumb.jpg

Odesláno

Krytka objektivu je pak už jen přilepená. Dá se v pohodě odloupnout a zase přilepit zpátky.

Nicméně - jak sem to zkoumal, přijde mi dost nepravděpodobný, že by se mezi tu stříbrnou krytku a objektiv samotnej něco dostalo. Seš si jistej že je to vevnitř? Není náhodou to sklíčko poškrábaný?

post-0-14109604305667_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Tak ti děkuju za špičkovej návod ,co si mi včera poslal,dneska ráno sem se do toho pustil,šlo to na moje očekávání docela dobře,dostal sem se až na tu čočku,2x sem to ale musel rozdělat a dát dohromady,protože se mi to na poprvně nepovedlo všechno vyčistit,a teď už je to v cajku:super a díky ještě jednou

250120091320ht7.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...