straki007 Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 No tak to jo.Ale to znamena neco jine.Normalne zavren je jakoze pri volnobehu je klapka volna.A normalne otevren znamena ze na volnobeh je klapka zatazena. Nevim jestli jsem to napsal spravne. Ale asi o to ani nejde:xvul mozna. Citovat
PanKuko Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 Ahoj, u mě ta klapka swirlu maká. Na volnoběh je ve vertikální poloze a když přidám tak se překlopí do horizontální, jak se ubere tak se zase překlopí zpět. Počítám že membrána bude dobrá když se to hejbe?! Směšovací klapky těsně před sáním motoru jsou pouze v provozu když se regeneruje FAP nebo i při normálnim provozu? Přehazoval sem habičky od ventilů k nim a motor pracuje pořád uplně stejně, i když je odpojim tak to nic nezmění. Když sme s HonzaZ jezdili s napojenou diag. tak jediný co se zdálo divný byly % na elmag. ventilu turba. Po přidání plynu to skočilo na okamžik k 75% a pak to slezlo na 40-50% a tam se to drželo i při plnym plynu. Jen nevíme jak to má chodit?! Auto se na 4ku rozjede někam k 4000otáček a konečná, i z kopce se to prostě už víc nerozjede. Tlak turba se pořád pohybuje v požadovanejch hodnotách, EGR ventily taky pracujou jak maj podle plynu od 5% do 95%. Jediný že tlak turba při těch 4000otáčkách skáče až k 2500 bar a zas k 1800bar a předepsanejch je pořád někde 2280bar. Poloha plyn. pedálu 99%. Nikde se mi nepodařilo zjistit jak má chodit ten ventil turba? A ani schéma zapojení podtlaků sem nenašel abych i to zkontroloval. Jinak váha vzduchu je nová, ventil turba taky. A můj postřeh, 6x sešlápnutí brzdy a pedál zvtrdne jako šutr, pak po chvilce opět změkne. Nevim jestli to je tak normální nebo mi někde mizí podtlak? Díky za rady. Citovat
straki007 Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 Nesviti kontrolka ABS+ESP ?????????? A druha vec.Nevyhazoval jsi nahodou FAP nebo nejaky zasah na nem??? Vypada to na nouzovy rezim ktery udava bud ABS+ESP nebo chyba FAP. Citovat
straki007 Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 A jakym zpusobem ma FAP vyndany?? Je udelany korektne v ECU?? Citovat
HonzaZ Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 To nevím, to už ti musí říct PanKuko. Jenom si matně vzpomínám, že mu tam něco psalo, myslím že málo aditiva. [upravil dne 15/10/10 od HonzaZ] Citovat
PanKuko Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 Jo přesně tak, psal sem to tady už někdy dýl. FAP mám vykuchaný a je to ošetřeno v ŘJ. Dělal to fapoff.cz V nouzovym režimu to jezdilo dřív, FAP byl zanešenej a nefunguje mi aditivování tak se to často házelo do nouzáku. A to to nejelo vůbec, teď se dá říct, že to jede líp ale neni to ono. Jediný co auto hlásí je málo aditiv, špatné množství aditivování a eště něco skrz tohle. Pak eště přechodná v motoru ohledně teplot před a za katalizátorem. Před bylo při jízdě někde 100st. a za 495st. Ale ptal sem se známýho v pežotu a nemělo by to mít vliv takovej že by to šlo do nouzáku. Krom toho se mi nic nerosvítí, dřív to vypínalo ESP, teď nic. Citovat
qmysak Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 mám stejný problém co tady píšete auo jede jako by mělo zatáhlou ručku:-( taky si už nevím rady diagnostika čistá ádná chyba,FAP mám vykuchaný odobroně tuším že v fappoff(dělal to předchozí majitel nejsu si jistý) ale štve mě to na 3500ot/min se zastavím a nic:-( na maximálce 170km/h a konec:-( jinak jezdím za 7,4l/100 dřív pod 7:-(můžete mě někdo říct nebo hodit sem foto kde je ten swirl??mrknul bych na něho Citovat
straki007 Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 Jo přesně tak, psal sem to tady už někdy dýl. FAP mám vykuchaný a je to ošetřeno v ŘJ. Dělal to fapoff.cz V nouzovym režimu to jezdilo dřív, FAP byl zanešenej a nefunguje mi aditivování tak se to často házelo do nouzáku. A to to nejelo vůbec, teď se dá říct, že to jede líp ale neni to ono. Jediný co auto hlásí je málo aditiv, špatné množství aditivování a eště něco skrz tohle. Pak eště přechodná v motoru ohledně teplot před a za katalizátorem. Před bylo při jízdě někde 100st. a za 495st. Ale ptal sem se známýho v pežotu a nemělo by to mít vliv takovej že by to šlo do nouzáku. Krom toho se mi nic nerosvítí, dřív to vypínalo ESP, teď nic. Nekorektne odstraneny FAP. Omezeny rezim motoru... EDIT: Kdyz je korektne FAPoff tak teploty se musi drzet stejne pred i za katikem. 752 stupnu Protitlak 0 atd atd... [upravil dne 19.10.2010 od straki007] Citovat
PanKuko Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 Dělali to www.fapoff.cz, asi před rokem. S tim měnili i jedno čidlo protože bylo špatný, nevim jestli to před nebo za katíkem. Ale to co tady popisuju se dělo už před vyndánim FAPu s tim, že občas se to hodilo do nouzáku skrz ucpanej FAP. Včera sem jen tak na zkoušku odpojil podtlak k turbu a auto jelo snad eště líp než s nim, jen se po chvilce jízdy rozsvítilo ESP ASR off a Antipolution fault. Nějak ty podtlaky zvláštně pracujou se mi zdá. Teď sem pod půlkou nádrže a tak brzo uviidm jestli kecá PP nebo jestli mi to opravdu žere 8L. Teď sem na 8.2L/100km s najetejma 425km. Rovnoměrně město, dálnice 130, okresky. Dřív sem s tim samym složenim jezdil za 6,4L/100km, a podotýkám že po odstranění FAPu to jezdilo rok v pohodě. Až teď po alotriých s turbem to jede a žere blbě. Jinak před chipem a fapoffem to stejně nešlo za 3500 otáček a nejelo to víc jak 170km/h. Kdo tohle vyřeší a opraví je pro mě mistr! Citovat
777-Ado-777 Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 ..uz tyzden mam pre tuto vec auto v Peugeote, zatial to typovali na vahu vzduchu ale pochybujem, kazdopadne to auto si odtial nezoberiem kym to nevyriesia a konecne rozlusknem tento problem, lebo som tu videl min. 4 temy kde sa toto prebera a riesenie ziadne, no drzte chalanom palce ..este len tak na okraj, mne sa zda ze rozne rozdielne chyby sa prejavuju rovnako na aute, lebo mne auto slapalo pokým mi kamos nemenil spojku a ako keby nieco zle zapojil, ale co chcem povedat ze mne praveze klesla spotreba o pol litra, teraz chodim za 5,4 l Citovat
straki007 Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 Dělali to www.fapoff.cz, asi před rokem. S tim měnili i jedno čidlo protože bylo špatný, nevim jestli to před nebo za katíkem. Ale to co tady popisuju se dělo už před vyndánim FAPu s tim, že občas se to hodilo do nouzáku skrz ucpanej FAP. Včera sem jen tak na zkoušku odpojil podtlak k turbu a auto jelo snad eště líp než s nim, jen se po chvilce jízdy rozsvítilo ESP ASR off a Antipolution fault. Nějak ty podtlaky zvláštně pracujou se mi zdá. Teď sem pod půlkou nádrže a tak brzo uviidm jestli kecá PP nebo jestli mi to opravdu žere 8L. Teď sem na 8.2L/100km s najetejma 425km. Rovnoměrně město, dálnice 130, okresky. Dřív sem s tim samym složenim jezdil za 6,4L/100km, a podotýkám že po odstranění FAPu to jezdilo rok v pohodě. Až teď po alotriých s turbem to jede a žere blbě. Jinak před chipem a fapoffem to stejně nešlo za 3500 otáček a nejelo to víc jak 170km/h. Kdo tohle vyřeší a opraví je pro mě mistr! Tak zkus si zaridit dva - tri dny bez auta a stav se. Mozna se to povede za den mozna za dva-a mozna taky za hodku.... Citovat
PanKuko Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 Ahoj všem, tak moje 406ka už jede jak má. A za to VŠE musím poděkovat straki007!!! Díky jeho ochotě, času a vědomostem a zkušenostem mi auto jede. V mém případě se v autě sešlo hned několik závad: 1. - napůl špatně odstraněný filtr FAP, který dělala firma www.fapoff.cz 2. - špatně zapojená polovina podtlaků ( dobře pouze turbo, EGR a studená klapka vzduchu ) 3. - špatně nastavený rozvod ventilů ( část tlaku šla zpět do sacího potrubí ) 4. - chip od firmy www.deamotor.cz, který do motoru hnal neskutečné množství nafty + neskutečný tlak turba Nyní mám chip od straki007 se kterým auto téměř nezačoudí ( předtím černej kouř jak z Liazky ) a jede mnohem lépe a motor líp reaguje. O spotřebě ani nemluvě! ( Chomutov - Praha, 96Km a dle PP 5.6L/100Km Taky již korektně odstraněný filtr FAP. Tímto bych chtěl veřejně poděkovat za opravu mého vozu strakimu007 a vřele Vám jeho služby doporučuji! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.