Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jestli ještě mohu zasáhnout do diskuze - byl jsem osočen velmi hrubě. V nádobce jsem také neměl žádnou kapalinu a po dolití si motůrek vše obstaral. Sice to trvalo asi 15 sec než začala stříkat voda, ale vše v pohodě.

Jen by mě tedy zajímalo, zda mám jiné trysky než \"MAJSNER-VÁCLAV!!! \" nebo \"Jup48 \". Když někomu to jde a někomu nejde.:myslim

Odesláno

Trysky sa nastavovať nedajú. Jednu som rozlámal a je to len plastový výlisok bez pohyblivých častí. Teda hovoríme o orginálnych tryskách na P 307-ku.

Mne pomohlo toto:

Ostrekovacie trysky som demontoval a vyvaril v octovej vode. (1 diel vody , 1 diel octu) Tým som povolil všetky vnútorné mikrousadeniny a potom následne som trysky vyfúkal vysokým tlakom (vzduchovým kompresorom) .

A fungujú :D

Odesláno

Kolega má na C5ce prakticky to samé. Uvnitř nejsou pohyblivé části. Jedna tryska se mu ucpala, chtěl ji sundat a akorát ji ulomil. Nové ho přišly snad na stovku nebo dvě.

Mně to na 307 taktéž práší mlhu (spíš kapky), při nižších rychlostech po celém okně, při 80+ samozřejmě jen tu spodní polovinu. IMO to je normální. Na Okťuli to zase v 80+ práší tak jak má, ovšem při rychlostech nižších to stříká na střechu a okno je skoro suché.

Nejhezčí způsob jsem viděl na Vitu, kde byly hadičky vedené přímo do stěračů, kde se rozdělovaly asi na 4 menší proudy a voda tekla přímo u lišt.

Odesláno

čaute chcem vedieť, že či sa dajú na P 206 vymeniť tie trysky ostrekovača, ktoré \"čúrajú\" vodu na sklo za také ktoré tú vodu rozprašujú, tým sa docieli nižšia spotreba vody, Dík

Odesláno

A ešte viete mi poradiť, mám P 206 2.0 Hdi 66 kW, chcem si domontovať tempomat, ovládač tempomatu už mám, mám aj brzdový spínač 4 pinový, v BSI funkciu tempomatu išlo povoliť ale v riadiaej jednotke počítača to nejde, viete mi poradiť, že či sa to dá nejako obísť, V Peugeote v BB mi aj prehrali najnovší soft. ale aj tak to nejde Čo s tým ? Chcel by som ten tempomat.........

Guest Bandinko
Odesláno

Mám tiež malý problem z tryskami ostrekovača. Trvá to strašne dlho než to začne striekat(čo by za to niektorý chlapi dali) tak 3-4 sek a v zadu je to ešte horšie. Nepoznam to,ale niektoré autá maju spetnu klapku,má ju aj 307 SW ? A kde?

Odesláno
Původně zaslal: Jup48

Původně zaslal: JarryC

Původně zaslal: Jup48

prosím o radu .. mám 307 SW a ostřikovače, které nedělají čůrky, ale mlhu no a ta mě stříká moc nízko ... i při jen 80 km neostříkne horní polovinu okna a nějak mi přijde, že trysky nejdou výškově naladit. Jaké je řešení?

Měl jsem stejný problém,ostřikovače opravdu naštelovat nejdou,ale jak jsem byl naštvaný,že to naprd :D stříká,tak jsem vzal mamině z šití jehlu a do těch dírek šťoural a šťoural ;) Nyní to stříká mnohem lépe,asi tam byly nějaké usazeniny. Hlavně dávej bacha,ať tam tu jehlu nezalomíš.

rozumím tomu tedy dobře, že nenastavovat výšku, ale vyš´tourat letité usazeniny v dírce?

Chvíli jsem tu nebyl,tak až nyní odpovídám.Auto mám staré 3 roky a přesto že tam dávám jen speciální směsi(letní,zimní)tak tam určitě usazeniny byly.Kupoval jsem auto jeté a nevím co tam lil předcházející majitel.Byl to Francouz,tak možná jen vodu z vodovodu.

Odesláno
Původně zaslal: Bandinko

Mám tiež malý problem z tryskami ostrekovača. Trvá to strašne dlho než to začne striekat(čo by za to niektorý chlapi dali) tak 3-4 sek a v zadu je to ešte horšie. Nepoznam to,ale niektoré autá maju spetnu klapku,má ju aj 307 SW ? A kde?

No já bych to spíš viděl na netěsnost v motorku ostřikování. Prostě voda nezůstane v hadičkách, ale postupně klesá zpátky do nádobky. Nevím jak to uvnitř vypadá přesně a zda to půjde opravit jiným způsobem než výměnou, ale myslím, že problém bude tam. O zpětné klapce někde mimo ostřikovací mechanismus (jako někde na hadičce), pochybuji. Jinak mně předek stříká hned. Zadek s malinkou prodlevou. Řekněme sekundovou.

Guest Bandinko
Odesláno

Citace:

Původně zaslal: Bandinko

No já bych to spíš viděl na netěsnost v motorku ostřikování. Prostě voda nezůstane v hadičkách, ale postupně klesá zpátky do nádobky. Nevím jak to uvnitř vypadá přesně a zda to půjde opravit jiným způsobem než výměnou, ale myslím, že problém bude tam. O zpětné klapce někde mimo ostřikovací mechanismus (jako někde na hadičce), pochybuji. Jinak mně předek stříká hned. Zadek s malinkou prodlevou. Řekněme sekundovou.

To je asi ten problém. Kapalina z hadiček klesne zpátky do nádržky. Jenže bez toho zpětního ventilku by to nefungovalo.Akorát nevím jestli je přímo v motorku ostřikovače, nebo někde mimo. Být tam musí!

Odesláno

Aj mne to trva nejake tie sekundy ale idu, teda išli a už nejdu :( Po tých tuhých mrazoch som myslel, že mi to tam asi zamrzlo, keďže tam bolo asi ešte vela letnej zmesi ktora mohla zamrznuť. A teraz keď sa to roztopilo, som zase myslel,že to pôjde. No nejde :bojim Asi to bude motorček, lebo tam nepočujem žiadny zvuk a pred tým bol počuť. :myslim

• O 3 měsíce později...
Odesláno

ahoj, mám taky problém s tím, že voda začne stříkat na sklo až za dlouhou dobu.

Ještě než to dám někomu opravit tak bych zkusil odvzdušnit ostřikovač - jak se to provádí ? :)

Odesláno
Původně zaslal: fantom

Ještě než to dám někomu opravit tak bych zkusil odvzdušnit ostřikovač - jak se to provádí ? :)

nikdo neví ? :myslim

Odesláno

Ja som mal podobný problém, zadný ostrekovač striekal s oneskorením, s tým, že zároveň striekali aj oba predné. Podarilo sa mi to opraviť, chyba bola v motorčeku ostrekovača, dostala sa tam nejaká nečistota. Myslím, že by to aj u teba mohol byť podobný problém.

Oprava bola nenáročná, odmontoval som vnútorný blatník (stačí predná časť), odpojil kontakty a vytiahol motorček z nádržky ostrekovača. Motorček s čerpadlom je pevne spojený, ale čerpadlo sa dá rozobrať na jednotlivé časti. Sú to len plastové dieliky pozasúvané do jedného bloku. Ide to trochu ťažšie, ale plast, z ktorého je to vyrobené je dosť pevný (na rozdiel od väčšiny plastov v Peugeote:grr). Medzi dvoma dýzami čerpadla je vo vnútri pohyblivý piest s gumičkami na oboch koncoch. Čerpadlo a piest s gumičkami som vyčistil, potom som ich namočil do octu, aby sa rozpustili usadeniny a napokom všetko zmontoval. Prefúkol som hadičky, namontoval motorček a zase funguje ako nový.

Myslím, že nejaké odvzdušňovanie ostrekovača ani nepripadá do úvahy :):papa

[upravil dne 5/5/09 sowik]

Odesláno
Původně zaslal: fantom

No, já teda nevim, ale osobně bych to dělal tak, že bych naplnil nádobku ostřikovačů vodou a stříkal ze všech ostřikovačů nějakou dobu, než bych řekněme litr vystříkal.

Ovšem pokud se i tak voda v hadičkách neudrží a klesá zpět do nádržky, tak někde něco netěsní. Nevím, jak vypadá ten mechanismus dole, ale mohlo by to být tím.

Mně ostřikovače (po měsíční pauze) začnou stříkat zhruba sekundu po zmáčknutí páčky ostříkování.

• O 2 roky později...
Odesláno
....

Oprava bola nenáročná, odmontoval som vnútorný blatník (stačí predná časť), odpojil kontakty a vytiahol motorček z nádržky ostrekovača. Motorček s čerpadlom je pevne spojený, ale čerpadlo sa dá rozobrať na jednotlivé časti. Sú to len plastové dieliky pozasúvané do jedného bloku. Ide to trochu ťažšie, ale plast, z ktorého je to vyrobené je dosť pevný (na rozdiel od väčšiny plastov v Peugeote:grr). Medzi dvoma dýzami čerpadla je vo vnútri pohyblivý piest s gumičkami na oboch koncoch. Čerpadlo a piest s gumičkami som vyčistil, potom som ich namočil do octu, aby sa rozpustili usadeniny a napokom všetko zmontoval. Prefúkol som hadičky, namontoval motorček a zase funguje ako nový.

Myslím, že nejaké odvzdušňovanie ostrekovača ani nepripadá do úvahy :):papa

Mohol by som poprosit o presnejsi popis rozobratia toho motorceka.. ako da snazim tak sa snazim a nejde to :( - pokial by mal niekto foto -- to potesi

P.S.

Dakujem.

[upravil dne 4/11/11 19:53 od Bowroy]

Odesláno

Nazdárek ,pokud vím,tak se dají koupit na hadičky ostřikovačů zpětné ventily.Je to taková malá trubička se vstupem a výstupem vody (směr vody je namalovaný šipkou),tem se nainstaluje na hadičky kus od těch stříkátek na kapotě a zamezí to vracení vody zpátky do nádržky a tím se zkrátí čas pro čerpadlo.A není to až tak drahý:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...