Ferry Odesláno 9. květen 2004 Odesláno 9. květen 2004 Tak jsem se v sobotu konecne dostal k tomu abych namontoval a odzkousel automaticky zapnuti svetel po nastartovani ( a jejich vypnuti po \"chcipnuti: ) FUNGUJE TO pro zajemce dam pres tyden dohromady nejaky navod a postup, takze se muzete tesit Citovat
Sepp Odesláno 10. květen 2004 Odesláno 10. květen 2004 Hlavne se tesim, ze se dostanes na sraz a privezes mi ho sebou popripade mi ho tam muzes i namontovat Citovat
Ferry Odesláno 10. květen 2004 Autor Odesláno 10. květen 2004 Ze bych usporadal takovej malej workshop :D ? No ted uz by mi na montaz stacila mozna i tak pulhodinka ... Ovsem stale nevim jestli prijedu nebo ne, rozhodne se to az v sobotu rano Citovat
Sepp Odesláno 10. květen 2004 Odesláno 10. květen 2004 Tak zkus napsat nejaky \"podrobny\" /rozumej pro blbce/ navod Citovat
Ferry Odesláno 10. květen 2004 Autor Odesláno 10. květen 2004 neco dam dohromady, montaz neni tolik slozita, staci jen najit spravny draty podle cisel Citovat
Sepp Odesláno 10. květen 2004 Odesláno 10. květen 2004 To je to o cem mluvim - BTW: kam si to pripojil? Na nejake relatko?? /u pojistek pod pristrojovkou nebo k tem co jsou vu motoru???/ Citovat
Ferry Odesláno 10. květen 2004 Autor Odesláno 10. květen 2004 Dobra tedy, napisu kratky popis : Vychazel jsem z konstrukce, kterou vymyslel a popsal na svych strankach Petr605. Rozdil v mem zapojeni je takovy, ze bud se svetla zapinaji a vypinaji sama automaticky, nebo se ovladaji klasicky packou pod volantem. Takze nejprve nakoupime soucastky ( 2x dioda 1N4008, tranzistor BD 679, kondenzator 1000uF/50V, odpory 10k a 2k2 a nejaka autorelatka, ja nakupoval v GME - www.gme.cz na Florenci v Pze ) a postavime si obvod. Pokud je vse hotovo a odzkouseno, presuneme se do auta a zacneme s montazi: Odpojime plus kontakt autobaterie ( kvuli pripadnemu zkratu ) Demontujeme \"filc\" pod volantem a nasledne i cely spodni dil palubky pod volantem( to je ten ve kterem je klavesnice imobilizeru - klavesnici jsem neodpojoval, cely plast jsem jen odsunul na stranu, aby neprekazel ) Demontujeme cele pojistky, to se provede tak, ze na leve strane pojistkoveho panelu je vcelku nenapadna cervena packa, za kterou zatahneme nahoru a posuneme panelem smerem doleva a pote ho vyhakneme smerem k sobe.Nekde uprostred zadni strany panelu pojistek je pripojeny tlusty cerveny kabel s oznacenim AA1.Odpojime konektor, rozebereme ho a pripajime drat vhodneho prurezu (lankovy Cu nejmene 0.75mm2 ).Konektor zacvakneme a pripojime a muzemem namotovat cele pojistky zpet.Tim mame obstarane + pro obvod a relatka. Nyni si najdeme vhodny bod, ke kteremu pripojime minus kabel, ja jsem zvolil sroub (ma 10ku hlavu ) , ktery se nechazi vlevo nahore od pedalu spojky, jsou zde pripojeny dva ukostrovaci draty, takze pridame dalsi. Nyni musime privest drat, oznaceny ve schematu jako \"Dobijeni\". Zvolil jsem privest ho od vypinace vyhrivani zadniho okna.Musime tedy demontovat horni cast stredni konzole palubky, to je ta nad ovladanim topeni. Je prisroubovana 4mi TORX srouby - 2 a 2 na prave a na leve strane.Pro demontaz musime vycvaknou LED diodu imobilizeru a odkladaci policku ( nebo displej teplomeru - zalezi na vybave auta ) Jakmile se dostaneme na vypinace, najdeme drat cislo F04E ( nebo tez F03E a nebo uplne jednoduse, je to ten drat ktery je na pozici c.1 konektoru vypinace vyhrivani zadniho okna ).Pripajime sem dostatecne dlouhy drat ( opet lankovy Cu prurezu 0.75mm2), ktery protahneme pod volantem k pojistkam. Slozime zpatky stredni konzoli a muzeme se vrhnout na demontaz oplastovani pod volantem. Povolime tri srouby a sundame spodni polovinu oplastovani.Tim se dostaneme k pacce svetel.Pro lepsi pristup k dratum povolime dva TORX srouby, kterymi je pripevnena a vysuneme ji z drzaku. Najdeme si draty PC1 ( tlusty zluty, vede k zarovkam potkavacich svetel ) a VV1 ( o neco tenci modry, vede k zarovkam parkovacek a koncovych svitilen ) Rozmotame cely svazek vedouci od packy svetel az po misto kde do nej prichazi svazek od packy steracu.V mem zpusobu zapojeni jsem pote draty VV1 a PC1 prestrihl kousek za jejich oznacenim u konektoru na pacce a pripajel novy kus vedeni ( lankovy drat Cu prurez 2mm2) ( nezapomenout na oznaceni na druhem konci dratu, abysme vedeli po zamotani svazku, ktery drat vede k jakym svetlum, v pripade ze pouzijeme draty stejne barvy ) Se stavajicimi a novymi draty jsem odbocil ze svazku a ten jsem opet zamotal.Nyni nam zbyva jen zapojit vse ke kontaktum relatek pres dva prepinace. Takze draty ktere jsme pripajeli na ustrizene konce puvodniho vedeni jsou privody na prepinac.Z prepinace povedeme draty na kontakty relatek oznacene cislem 30 a zpet z kontaktu rele c. 87a povedem draty, ktere spolu s druhym koncem puvodniho vedeni pripojime na zbyvajici kontakt prepinace ( doufam ze to je jasne a ne moc zamotane) . Ted uz jen zbyva pripojit vsechny potrebne draty ( +, - , Dobijeni , + a - k relatkum ) k elektronickemu obvodu a overit funkcnost celeho zarizeni v aute. Pripojime plus pol baterie, otocime klickem ( pokud se ozyva bzucak upozornujici na rozsvicena svetla , prepneme prepinace do druhe polohy a mel by ztichnout) a startujeme.Po nastartovani by se asi po trech sekundach melo ozvat cvaknuti relatek a mely by se rozsvitit svetla.Pokud ne, je treba zacit hledat kde jsme se dopustili pri montazi chyby ( me zarizeni fungovalo hned napoprve ) Pokud je vse v poradku, nezbyva nic jineho nez nekam vhodne umistit relatka s obvodem a prepinace, prisroubovat zpet vsechny kryty a plasty a jit na pivko P.S. planoval jsem postup nafotit, nicmene fotak jsem zapomel v Pze, takze az se k tomu dostanu, vyfotim alespon vysledek moji prace. [Editován dne 10/5/04 Ferry] Citovat
Sepp Odesláno 10. květen 2004 Odesláno 10. květen 2004 Prectu - prelozim - vlozim a pockam. Sakra, to je ale roman Citovat
Ferry Odesláno 10. květen 2004 Autor Odesláno 10. květen 2004 tady je jeste schema pro nazornost Citovat
Sepp Odesláno 10. květen 2004 Odesláno 10. květen 2004 Asi su fakt troll - budu si to muset precist jeste nekolikrat BTW: Proc na konci musis zapnout svetla??? znamenato, ze je ovladani na pacce potrad zapnute??? Jak pak rozsvitis svetla, bez nastartovaní auta?? Pokud pojedes na sraz tak mi to budes muset ukazat - a ten obvod, kteremu si venoval CELOU jednu vetu mi muzes rovnou pripravit Citovat
Ferry Odesláno 10. květen 2004 Autor Odesláno 10. květen 2004 :D Obvod ti tedy zbastlim, kdyz myslis ze bys to nezvladl Jinak - v automatickem rezimu je packa stale v poloze zapnuto. Pokud nemas nastartovano, svetla rozsvitis jen tak, ze prepnes ty prepinace do druhe polohy. Mrkni se na to schema co jsem nakreslil a bude ti to hned jasnejsi Svetelna houkacka ma nezmenenou funkci, je zapojena nezavisle na tomto obvodu [Editován dne 10/5/04 Ferry] Citovat
Sepp Odesláno 10. květen 2004 Odesláno 10. květen 2004 Uz to tisknu - takze dekuji za hezky vecer, zkusim se tim nejak prokousat Citovat
Ferry Odesláno 10. květen 2004 Autor Odesláno 10. květen 2004 neni zac, ja myslim ze to pochopi nakonec kazdej Citovat
Sepp Odesláno 10. květen 2004 Odesláno 10. květen 2004 Dekuji za ujisteni, ze tu nejsem jediny nevzdelanec Citovat
Guest ZILA Odesláno 10. květen 2004 Odesláno 10. květen 2004 eletryka tot spanelska vesnice alespon pro mne Citovat
Ferry Odesláno 10. květen 2004 Autor Odesláno 10. květen 2004 Ja rikam svitit porad at je zima nebo leto, proste chci byt na ty silnici videt a uvital bych, kdyby se tim ridili vsichni, ale to je na jinou diskuzi a tusim ze by byla veeelmi dlouha a velmi ziva :D Me osobne se mockrat nestalo ze bych zapomel po nastartovani rozsvitit, ale protoze 406 je rodinne auto a jezdi s nim i muj tatka, ktery uz je na tom s tim zapominanim rozsvecet trosku hur, rozhodl jsem se pro montaz. Jinak tohle zarizeni ma taky rezim jak rikas \" leto-zima\" - proto tam jsou ty dva prepinace Citovat
Sepp Odesláno 11. květen 2004 Odesláno 11. květen 2004 tak jsem se upamatoval na sva studentska leta Uz to docela chapu - jen premyslim co znamena \"dobijeni\" a kam ho nakonec pripojis - BTW: neni nejaka alternativa, nez ten drat tahat az od vyhrivace??? Jinak ten odvod mi budes muset udelat - nemam tucha jak to \"skavrit\" k sobe Citovat
Ferry Odesláno 11. květen 2004 Autor Odesláno 11. květen 2004 no dal by se najit nekde v tom svazku co je jeste za pojistkovou skrinkou, jsou tam ruzna relatka a jedno z nich spina proud k vypinaci vyhrivani skla, ovsem jsou tak spatne dostupne, ze jsem to vzdal a udelal tak jak udelal Jinak tenhle drat \"dobijeni\" se pripoji taky k tomu obvodu, pres nej se prave nabiji ten kondenzator. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.