Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Mám takový dotaz :myslim Strašně mi kouří auto...Myslím víc než by mělo i v takovémto počasí. Když jedu a kouknu do zpětného zrcátka tak vidím jen dým. Občas to cítím i v kabině a když otevřu kapotu tak je cítit něco jako spálená guma ale velmi slabě a nejde rozeznat odkud to de. Nevíte co by to mohlo být? Přestane to tak po 15 km. Jo a auto je celé čisté ale zadek je celý černý od kouře nebo jakoby poprskaný od oleje.

[upravil dne 13.1.09 Qweer]

post-0-14109604116334_thumb.jpg

Odesláno

ee oleje je stále stejně - žádný úbytek nejde znát, taky sem tam při posledním tankování nalil trochu víc aditiva, než bych měl, nevím jestli to má na to vliv.

[upravil dne 13.1.09 Qweer]

Odesláno

Podle spotřeby oleje by mohlo propouštět olej turbo ložiskama do sání. Podívej se do hadic od turba k motoru, zda v nich není více oleje. Vždy jsou trochu zevnitř umaštěné ale nemá v nich být olej. Mohlo by se stát, že motor může začít spalovat olej, který je usazen v sání a přetočí se. Také jsem slyšel radu jak poznat když už turbo hodně propouští oleje, a to nejlépe na dálnici přidat na plný plyn, chvíli to držet a pak prudce sundat nohu z plynu. Když nepropouští, tak hned začne ubírat. Pokud ještě chvilku drží otáčky, tak spaluje olej. Zkoušel jsem to na 405 a na 406 ale ty měly turbo v pořádku a nic takového se neprojevilo. Kolik máš najeto?

Odesláno

Skús presnejšie zistiť od čoho sú tie kvapky vzadu. Mohla by to byť nespálená nafta alebo olej.

Podľa mňa to vyzerá na vysoký prienik oleja do spaľovacieho priestoru. Čo nezhorí (dymenie) to vyprská cez výfuk. Zrejme bude nutná oprava motora.

V tomto chladnom počasí je normárne že je vidieť väčšie \"dymenie\" z výfuku. Je to spôsobené studeným výfukom a preto sa tento jav počas jazdy postupne znižuje.

Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

Podle spotřeby oleje by mohlo propouštět olej turbo ložiskama do sání. Podívej se do hadic od turba k motoru, zda v nich není více oleje. Vždy jsou trochu zevnitř umaštěné ale nemá v nich být olej. Mohlo by se stát, že motor může začít spalovat olej, který je usazen v sání a přetočí se. Také jsem slyšel radu jak poznat když už turbo hodně propouští oleje, a to nejlépe na dálnici přidat na plný plyn, chvíli to držet a pak prudce sundat nohu z plynu. Když nepropouští, tak hned začne ubírat. Pokud ještě chvilku drží otáčky, tak spaluje olej. Zkoušel jsem to na 405 a na 406 ale ty měly turbo v pořádku a nic takového se neprojevilo. Kolik máš najeto?

s tou dálnicí to skusím mám najeto 193000km. Jo a do kterých hadic se mám podívat? Kde to je?
Odesláno

Ještě jaká je barva kouře z výfuku. Motor ti jde dobře, nevynechává?

motor jede normálně výkon je pořád stejný, barva kouře je bílá, ale jak se motor zahřeje tak je to v pohodě.Už to kouří tak průměrně jak by mělo, jen to stříká olej. Ty kapky jsou mastné takže asi olej. Jo a je možné aby k takovému úniku došlo během pár dní.Do té doby sem za 10 000km od jedné výměny oleje do druhé nedolil ani kapku a teď za pár dní litr? No a ještě sem měl vyskočenou měrku na olej a kolem trochu potečené olejem. Tak je taky možné že trochu vyprskalo, ale proč byla vyskočená měrka nevím. Určitě sem ji zasunul na doraz.
Odesláno

Takže ten kouř asi nejspíš bude ze zkondenzované vody ve výfuku. Ale ten olej na zadku by mohl opravdu být z turba. Podle toho olej nejde do sání ale prosakuje do výfuku. Jinak si to nedovedu vysvětlit, odkud jinud by se nespálený olej dostal do výfuku.

Odesláno

to já nevím proto se ptám..jinak pozici 3 sem měl už kdysi sundanou tu hadici, zavazela mi když sem měnil chladič a už tehdy tam bylo docela dost mastnoty, ale olej to nežralo, aspon to tedy nebylo znát. a pozice 1 a 2 sou pod autem ne? A jak sou tam ty 4 trubky vedle sebe nevim co je to za pozice ale kolem nich mam postrikane od oleje vsechno kolem dokola ale to uz bylo jak sem to koupil a auto mam tak 3 roky

[upravil dne 15.1.09 Qweer]

Odesláno

Jestli ta měrka povylezla teď v těch mrazech, může to být od toho, jak byl hodně ztuhlý olej a trochu ti to natlakovalo.

Necháváš motor nejdřív pořádněě prohřát, nebo mu hned šlapeš na krk?

Jestli ho trápíš za studena, jsou v háji kruhy a žere to olej a tlakuje \"pod sebe\".

Co gufera ventilů? Nemůžou být v háji? To by taky mohlo dělat to hulení po startu a pak už ne. Nebo se pletu?

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Jestli ta měrka povylezla teď v těch mrazech, může to být od toho, jak byl hodně ztuhlý olej a trochu ti to natlakovalo.

Necháváš motor nejdřív pořádněě prohřát, nebo mu hned šlapeš na krk?

Jestli ho trápíš za studena, jsou v háji kruhy a žere to olej a tlakuje \"pod sebe\".

Co gufera ventilů? Nemůžou být v háji? To by taky mohlo dělat to hulení po startu a pak už ne. Nebo se pletu?

Nene nastartuju a du škrábat okna, pokud nejsou zamrzlé tak po nastartování vyjedu ale za studena nejdu nikdy víc než 2500ot./min

Odesláno

Tak by to mohlo být to turbo - asi horší varianta, nebo těsnění ventulů - lepší varianta. Ale já jsem spíš přes benzín. Měl by k tomu promluvit někdo přes naftu. Když mi kdysi na 405 benz začali odcházet gufera ventilů, vždycky po studeném startu zahulila modře, pak byl pokoj. Nebralo to moc, tak to stíhalo spalovat. Po zastavení motoru to ale asi s vrchu steklo do válce a pak za studenu začudilo, než to shořelo a očistila se svíce. Jestli něco podobného je možné na TD nevím.

Odesláno

To zahulení po startu motoru bylo typické u starých škodovek 100-120. Jelikož neměly gufera okolo ventilů a vodítka se tam opotřebovávala poměrně dost, tak olej stekl po ventilu do sacího kanálu a po nastartování se spálil. Ale to bylo jenom chvilkové , těsne po startu. Pak už olej žraly normálně. Ale toto není asi tento případ.

Odesláno

Kdyby to byly kroužky, tak by se olej spálil v motoru a neplival by ho výfuk ven nespálený.

...pokud by ho stíhal spálit...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...