Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdar všichni!

Původně jsem dotaz umístil do sekce modely, ale myslím, že podobná věc se mohla vyskytnout i u jiných modelů, tak zkouším i sekci servis.

Mám 307 break 1,6hdi 80kW a najeto cca 5tis. Prostě funglovka. Nicméně hned řeším nepříjemnost. Auto se poslední cca 2tis. km při zatížení a v určitých otáčkách (cca 1700 -1800) jakoby celé rozvibruje. Nejmarkantnější to je při přeřazení dvojky na trojku a následné akceleraci třeba do mírného kopečku. Vibrace není cítit vyslověně třeba do pedálů nebo do volantu, rozechvěje se tak nějak celé auto. Jsem schopen ten moment tímto režimem jízdy i vyvolat, tedy není to nahodilé. Jedinou podmínkou je zatížení auta (kopeček třeba). Mírněji se to projevuje na dvojce nebo čtyřce. Akorát na dvojce v trochu nižších otáčkách a na čtyřce naopak cca při 1800-1900. Výkon motoru a jeho chování je naprosto OK. Poslední dobou se objevilo při pomalém pojíždění po nerovnostech i nějaké ťukání z předku auta.

S autem jsem pochopitelně byl v servisu, kde jsem příjmacímu technikovi záležitost předvedl. Výsledkem servisu však bylo sdělení, že je vše oK a že se závada musí víc projevit, aby ji dokázali odhalit... Kladu si otázku, co když se to zásadně projeví třeba po záruce?..

Snažil jsem se probírat fórem, ale nějaký obdobný problém jsem neobjevil. Doplňuji jen, že vyvážením kol to není. Dělalo to jak na letních tak i nyní na zimních.

Byl jsme celkem ve dvou autorizovaných servisech (o kterých si myslím své) a v obou nic nenašli - jak vůle na poloose, tak vady v zavěšení motoru či cokoli jiného. V této situaci jsem bezmocný. Prý jedině jezdit a čekat. Jenže mě to děsně s.re, mít nové auto a neužívat si to. Navíc tyto vibrace určitě mohou poškozovat zase věci jiné..

Ještě jsem zapomněl dodat, že se také začal chvílema ozývat zvláštní zvuk při otáčení volantem v malé rychlosti. Takový \"šustivo-chrčivý\". Jinak ještě k těm vibracím - když po přeřazení z 2 na 3 akceleruji hodně zprudka, tak ty inkriminované otáčky přelétnu bez projevení těch vibrací. Pokud se teda po přeřazení nedostanu přesně na problematické otáčky.

Ď za radu.

Odesláno

Tipoval by som silentblok motora ale na ten by asi prišli vizuálne aj v servise. Mohol by to ale robiť dvojhmotnostný zotrvačník. Spojka ti funguje normálne - nestane sa ti, že otáčky vyletia na trojke alebo vyššom prevod. stupni pri akcelerácii?

Odesláno

Ten setrvák mne napadl taky. Jinak spojka neprokluzuje, určitě. Alespoň při normální jízdě... Jediné, co mne nutí to myšlenkově spojovat se spojkou či setrvačníkem je zvláštní věc nebo spíš zvuk bezprostředně potom co pustím spojku při přeřazení ze 2 na 3 a to když přeřazuji do většího kopce, kdy dvojku vytočím třeba na 3000 ot. Ale také ne pokaždé.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...