white Odesláno 6. květen 2004 Odesláno 6. květen 2004 O víkendu jsem vymontoval z palubky tachometr za účelem změny podvícení na modrou barvu. Už předtím jsem nastudoval pár postupů (každý vůz je z fabriky jinak řešený) jak jiní upravili nebo vyměnili podsvícení. např: http://www.bluetuning.wz.cz/ 406tka má budíky nastříkané červeným lakem přímo na zadní straně orig.folie budíků. Není tam žádná barevná folie. Světlo od 4 žárovek rozvedou plasty aby bylo zajištěno rovnoměrné podsvětlení. Ve dvou případech jsou podsvíceny i ručičky budíků. Ale tachometr a otáčkoměr ne. Hodiny a palubní počítač je laděn speciální světlovodnou barevnou folií. To lze změnit celkem v pohodě. Ale podsvícení budíků za modré ledky nelze asi vyřešit jinak než novým polepem(a to buď čirým nebo mléčným). Máte někdo nějaké zkušenosti, rady a nápady nebo jen odkazy na kohokoli kdo toto již řešil? Nechci zničit originál. Raději od nějaké firmy nebo jiného šikuly koupím nový polep budíků (černý jako je origoš). I když jak jsem koukal, ty mechaniky měřidel jsou dost choulostivé na špatné (neodborné) zacházení. [Editován dne 6/5/Thu, 6 May 2004 21:18:19 +0000Thu, 6 May 2004 21:18:19 +0000 white] Citovat
Luger Odesláno 7. květen 2004 Odesláno 7. květen 2004 ...přemýšleli jste někdo o podlepení negativní masky svítící fólií (taková ta co se v GM prodává - na bázi LED efektu)? Ta by snad zaručovala rovnoměrnost podsvitu. Mrkněte sem a jukn2te na ten druhej obrázek (potřeba zvětšit) - je to snad fakt bez konkurence... profi Citovat
Luger Odesláno 7. květen 2004 Odesláno 7. květen 2004 Pro upřesnění - v tomto případě je tedy použita zářivka... Citovat
oddie Odesláno 7. květen 2004 Odesláno 7. květen 2004 Na podsvícení budíků je tu nejlepším a nejúspěšnějším řešitelem Hics, pár příspěvků na toto téma už tu bylo. Doporučuju konzultovat s ním - osobně. Citovat
white Odesláno 22. květen 2004 Autor Odesláno 22. květen 2004 Tak jsem se zbavil toho červeného laku na zadní straně orig.folie budíků. Vyměnil jsem žárovičky za vysoce svítivé modré LEDky. Ale ono to teď málo svítí. Nejhezčí jsou ručičky a z těch jsem měl nejvetší obavy. Poraďte mi nějakej tip. Přece nebudu barvit ty žárovky? Nebo to mám zkusit? A čím? Tak jsem v jedné reklamní firmě sehnal modrou transparentní samolepící folii a zkouším ji nalepit na rubovou stranu ciferníků. Znamenalo to opětovné rozebrání budíků. Vůbec se mi do toho nechtělo. Ale snad teď když tam vrátím žárovky tak budu mít modré stupnice s bílejma ručičkama. Uvidíme... Pak dám vědět. [Editován dne 27/5/Thu, 27 May 2004 17:58:39 +0000Thu, 27 May 2004 17:58:39 +0000 white] [Editován dne 27/5/Thu, 27 May 2004 18:00:06 +0000Thu, 27 May 2004 18:00:06 +0000 white] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.