Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

O víkendu jsem vymontoval z palubky tachometr za účelem změny podvícení na modrou barvu. Už předtím jsem nastudoval pár postupů (každý vůz je z fabriky jinak řešený) jak jiní upravili nebo vyměnili podsvícení. např: http://www.bluetuning.wz.cz/

406tka má budíky nastříkané červeným lakem přímo na zadní straně orig.folie budíků. Není tam žádná barevná folie. Světlo od 4 žárovek rozvedou plasty aby bylo zajištěno rovnoměrné podsvětlení. Ve dvou případech jsou podsvíceny i ručičky budíků. Ale tachometr a otáčkoměr ne. Hodiny a palubní počítač je laděn speciální světlovodnou barevnou folií. To lze změnit celkem v pohodě. Ale podsvícení budíků za modré ledky nelze asi vyřešit jinak než novým polepem(a to buď čirým nebo mléčným). Máte někdo nějaké zkušenosti, rady a nápady nebo jen odkazy na kohokoli kdo toto již řešil? Nechci zničit originál. Raději od nějaké firmy nebo jiného šikuly koupím nový polep budíků (černý jako je origoš). I když jak jsem koukal, ty mechaniky měřidel jsou dost choulostivé na špatné (neodborné) zacházení. :(

[Editován dne 6/5/Thu, 6 May 2004 21:18:19 +0000Thu, 6 May 2004 21:18:19 +0000 white]

Odesláno

...přemýšleli jste někdo o podlepení negativní masky svítící fólií (taková ta co se v GM prodává - na bázi LED efektu)? Ta by snad zaručovala rovnoměrnost podsvitu. Mrkněte sem a jukn2te na ten druhej obrázek (potřeba zvětšit) - je to snad fakt bez konkurence... profi :cool:

Odesláno

Na podsvícení budíků je tu nejlepším a nejúspěšnějším řešitelem Hics, pár příspěvků na toto téma už tu bylo. Doporučuju konzultovat s ním - osobně.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem se zbavil toho červeného laku na zadní straně orig.folie budíků. Vyměnil jsem žárovičky za vysoce svítivé modré LEDky. Ale ono to teď málo svítí. :mad: Nejhezčí jsou ručičky a z těch jsem měl nejvetší obavy. Poraďte mi nějakej tip. Přece nebudu barvit ty žárovky? Nebo to mám zkusit? A čím? :(

Tak jsem v jedné reklamní firmě sehnal modrou transparentní samolepící folii a zkouším ji nalepit na rubovou stranu ciferníků. Znamenalo to opětovné rozebrání budíků. Vůbec se mi do toho nechtělo. Ale snad teď když tam vrátím žárovky tak budu mít modré stupnice s bílejma ručičkama. Uvidíme... Pak dám vědět. :)

[Editován dne 27/5/Thu, 27 May 2004 17:58:39 +0000Thu, 27 May 2004 17:58:39 +0000 white]

[Editován dne 27/5/Thu, 27 May 2004 18:00:06 +0000Thu, 27 May 2004 18:00:06 +0000 white]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...