Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

v těch mrazech co byly mi přestaly jít ostřikovače skel (přední i zdadní), kapalinu dávám na -20°C tak sem myslel, že to jen zatuhlo. Ouha, nechal sem auto rozehřát v garáži a stále neostřikují.

Při stisknutí ovladače ostřikovačů by se mělo ozvat jemné zabzučení motorku čerpadla a nic. Tak jsem kouknul na pojistky, konkrétně č.14 10A v motorovém prostoru a byla spálená. Dám novou pojistku, ta se nepřepálila ale stejně nejde ani přední ani zadní motorek čerpadla ostřikovače.

Nějakej tip kde hledat dál, nebo tutovka? Díky.

Odesláno

kolko sa ohrievalo v garaži,nerataj s tým že za tri hodinky sa lad roztopí:bojim,niekedy to trva aj celý den samozrejme podla teploty v garaži,ale malo kdo ma v garaži 20°C

Odesláno

to zmrzne cele treba tam doliať čistu nemrznucu najlepšie do - 80°C a počkať kým sa to roztopí v teple,može tam byť teda podla objemu nadobky aj 4 kg ladu,ak si ju mal plnú, ten lad bude všade v nadobke, cerpadle,hadičkách...

Odesláno

něco na tom je, tedy hadičky jsou měkký protože se ohřejou od motoru (ty přední), kolik toho ledu je v tý nádobce a tam \"někde\" dole je fakt otázka, asi počkám na jaro :D

kdyby mi někdo poradil jestli se dostanu na spodní stranu nádoby a k čerpadlům tak to klidně ohřeju teplovzdušnou pistolí ale nechce se mi tam tam rvát horkej vzduch když nevím kam (abych náhodou neohřejval vejfuk :D).

Odesláno

Tak mi to nedalo, vzal manželce fén (to bylo keců) a napasoval jej pod nádržku posilovače řízení a za 2 hodinky bylo rozmraženo (horkovzdušnou pisloli raději ne, jinak si roztavíte nádržky a vypněte motor jinak vás namotá řemen). Nádržka pro ostřikovače je vlastně z vnější strany motoru hned za plastem blatníku a nádržka posilovače spolehlivě izoluje teplo od motoru takže to \"samo\" při provozu těžko rozmrzne.

Stejně mi bylo divný proč to takhle surově zamrzlo, když sem míchal nemrzku a destilovanou vodu na -20°C, u nás nebylo víc jak -15°C. :aut

Až sem vytáhl z pod sedačky nedopitou láhev čaje Aquila (výrobce promine) s ledem a jakousi medovou hmotou okolo. Celkem jednoduše jsem zjistil, že led je zmrzlá voda (fakt) a medovitá hmota je čajový substrát s velkou hustotou.

Pak mi svitlo, při tuhnutí čaje (směsi vody a substrátu) začne voda kristalizovat do ledových vloček a na nich se uchytávají další kousky ledu, až se voda ve formě ledu zcela odseparuje od čajového substrátu. A jak to souvisí s nemrzkou do auta ?

Úplně stejně, pokud si kupujete nemrzku na -30 nebo -40°C a přiředíte ji destilkou na -20°C (což by v našich podmínkách mělo stačit). Jakmile začne opravdu mrznout, tak se voda ve formě ledu odseparuje od nemrzky a spolehlivě zmrzne. Čistou nemrzku pak odstříknete na sklo. Pak stačí aby bylo trochu nad nulou, voda rozmrzne a nateče do čerpadla a samozřejmě zase zamrzne.

Takže raději neředit a kupovat si nemrzku rovnou na -20°C.

Odesláno

jj taky mi to zamrzlo ale u nás bylo nějakejch -30, ale stačila noc v garáži a dolití nemrzky do -40 a vše je OK, ještě že to nádrž vydržela, jinak sme mohli mít vyděláno

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...