Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny,

prisel cas na vymenu kotoucu a desek na me 306 break, 1,4 55kW. Urcite mnoho z Vas tuhle vymenu v posledni dobe resilo... Zajimaly by me zkusenosti, znacky, pripadne ceny... Je jasne, ze na brzdach by se urcite nemelo setrit, ale urcite existuje dobry pomer cena/vykon...

Na netu jsem nasel za pekne penize ATE kotouce POWER disc, kat. cislo - AT 520133; ATE desky, kat. cislo - AT 603978.

Budu Vam moc vdecny za kazdou odpoved, radu tip apod.

Pro doplneni - rocne cca. 15 tkm., standartni styl jizdy, prilezitostne tomu prislapnu, asi jako kazdy z nas :-)

JESTE JEDNOU DIKY ! ! !

Odesláno

znacky ATE se urcite nemusis bat, je to slusny pomer cena/vykon.. na 1.4 jsou mozna power disky zbytecny ale pokud jsou za zajimavou cenu tak proc ne.. ;) dalsi zajimava alternativa byva v tyhle cenovy kotouce brembo a desky ate, par lidi to tu ma a jsou spokojeni..

osobne tuto tematiku taky resim, nebo spis resil jsem a kotouce jsem nakonec vzal znacky CRN performance brakes a desky budu kupovat EBC red stuff (keramika).. to je financne a ucelove ale trosku nekde jinde..

Odesláno
Původně zaslal: Béďa

znacky ATE se urcite nemusis bat, je to slusny pomer cena/vykon.. na 1.4 jsou mozna power disky zbytecny ale pokud jsou za zajimavou cenu tak proc ne.. ;) dalsi zajimava alternativa byva v tyhle cenovy kotouce brembo a desky ate, par lidi to tu ma a jsou spokojeni..

osobne tuto tematiku taky resim, nebo spis resil jsem a kotouce jsem nakonec vzal znacky CRN performance brakes a desky budu kupovat EBC red stuff (keramika).. to je financne a ucelove ale trosku nekde jinde..

Nebyva problem v kombinaci ruznych znacek?? Piskani, rychlejsi opotrebeni, atd?!?!

Odesláno
Původně zaslal: jan.tesarcik

Nebyva problem v kombinaci ruznych znacek?? Piskani, rychlejsi opotrebeni, atd?!?!

rychlejsi opotrebeni desticek bude u tebou vybranych power disku nebo u jakykoliv drazkovanych, vrtanych kotoucu.. co se tyce pouziti jedne nebo dvou znacek tak si myslim ze to neni az takovy problem.. treba ty power disky by si zaslouzily taky lepsi desky nez seriove ATE, ty desky jsou pro seriove ATE kotouce a k rade power disk se bezne pouzivaji desticky ferodo ds2000..

Odesláno

rychlejsi opotrebeni desticek bude u tebou vybranych power disku nebo u jakykoliv drazkovanych, vrtanych kotoucu.. co se tyce pouziti jedne nebo dvou znacek tak si myslim ze to neni az takovy problem.. treba ty power disky by si zaslouzily taky lepsi desky nez seriove ATE, ty desky jsou pro seriove ATE kotouce a k rade power disk se bezne pouzivaji desticky ferodo ds2000..

Takze mozna s ohledem na zivotnost jit do kotoucu s plnou plochou, co?!

Pripadne jina znacka ktera dobre brzdi a moc nestoji? ;-)

A jak to vypada s pripadnou prasnosti desek?

Odesláno

Takze mozna s ohledem na zivotnost jit do kotoucu s plnou plochou, co?!

Pripadne jina znacka ktera dobre brzdi a moc nestoji? ;-)

A jak to vypada s pripadnou prasnosti desek?

ano, byt tebou tak pujdu do plnych.. but ATE+ATE nebo BREMBO+ATE..

kotouce brembo muzes koupit treba zde http://www.mjauto.cz/brembo.htm

Odesláno

Průměr kotoučů by měl být 247mm, řešil jsem to teď i na mém autě. Podle toho co jsem se dočetl tak 266mm kotouče měly jen 306 gti6, pokud se pletu tak mě někdo opravte

Odesláno
Původně zaslal: Biker68

Průměr kotoučů by měl být 247mm, řešil jsem to teď i na mém autě. Podle toho co jsem se dočetl tak 266mm kotouče měly jen 306 gti6, pokud se pletu tak mě někdo opravte

pletes, nevim jak 1.4 a 1.6 ale 1.8, 2.0 a 2.0HDi jsou urco 266mm a GTi-6 ma 283mm predni a 247mm zadni ;)

Odesláno

Původně zaslal: Biker68

pletes, nevim jak 1.4 a 1.6 ale 1.8, 2.0 a 2.0HDi jsou urco 266mm a GTi-6 ma 283mm predni a 247mm zadni ;)

Zdarec,

tak dneska mi borec tvrdil, ze 247mm jsou pro vozitka bez ABS a 266mm pro vozitka s ABS.

No a pak si vyber, ze...

Nejlepsi bude vzit, sundat kolo a zmerit...

Odesláno

cau, opis si ten VIN nekde z auta a musime to najit v tom servis boxu kdyz to mas v TP blbe.. to je takova nejvetsi jistota, kotouce bys omeril, to problem nebude ale budes asi taky potrebovat vedet jaky brzdny system tam mas protoze se to lisi deskama.. proste sezen ten VIN a dame to nejak dohromady.. ;)

Odesláno

cau, opis si ten VIN nekde z auta a musime to najit v tom servis boxu kdyz to mas v TP blbe.. to je takova nejvetsi jistota, kotouce bys omeril, to problem nebude ale budes asi taky potrebovat vedet jaky brzdny system tam mas protoze se to lisi deskama.. proste sezen ten VIN a dame to nejak dohromady.. ;)

OK, az se dostanu k velkemu TP napisu :-)

Tak jsem se dival do velkeho TP a VIN je stejny jak ten, co jsem Ti poslal do u2u...:myslim

[upravil dne 8/1/09 jan.tesarcik]

Odesláno

tak nevim kde se stala chyba ale ted uz to naskocilo, kotouce mas 266mm ale brzdny systemy to vyhodilo dva (GIRLING,BOSCH).. coz nejak nepobiram ale v charakteristice je psano u brzd toto \"Přidružená varianta brzdového systému ABS5 PŘÍDAVNÉ BOSCH\" takze bych to videl na ten bosch ale 100% ti to bohuzel nedokazu rict.. :nevim

Odesláno

Ked uz sme pri tom bedo :D Tak kouknes i mne kdys ty poslu SZ ? Kotouce se budu resit tento rok pravdepodobne, rozmer by se my zesel, ABS nemam :(

Odesláno

kombinaci dvou značek bych moc nedělal pánové, jako velký problémy s tim nejsou, ale většinou si ty výrobci daj tu práci aby obě sestavy, jak desky tak kotouče byly spolu sladěný, jak tvrdostí, účinností tak i třencí poměr atd... snaží se taky zachovat to aby se kotouče měnily obvýměnou s destičkama.... když je zkombinujete můžou vám odcházet klidně kotouče rychlejc nebo kotouče budou držáci a destičky vám to bude žrát, prostě kombinace dvou různých značek moc vhodná neni

aspoň to řiká můj nejlepší kamarád, technolog v TRW tady u nás kde ty brzdy konstruují a vyrábí a právě si hrajou s tim poměrem.... :o)

Odesláno

Lubk0: jasny, klidne mi to posli v u2u ;)

JohnyLBC: nikde tady neni psano ze tam ma dat libovolny dve znacky ktery ho napadnou ale jsou proste urcite vyzkousene kombinace kterych bych se ja osobne nebal tam dat, tot vse..:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...