N3R3Z Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Zdravím. Jsem čerstvým majitelem ojeté 309 a jelikož je to moje první auto takže moje zkušenosti jsou téměř nulové. Vlastním Peugeot 309 GL 1.4 (motor K1G, karbec) r.v.1991 a tady jsou otázky: 1. Jaká je zhruba spotřeba tohohle auta? Zatím jsem s ním moc nenajezdil, takže nemám moc z čeho počítat. 2. Při jízdě z delšího kopce vyřazovat, nebo nechávat zařazenej kvalt? Každý říká něco jiného, tak bych se chtěl zeptat, jak je to zrovna u tohohle auta. 3. Za kolik se dají sehnat tlumiče(vzpěry) na kufru? Už jaksi nedrží v horní poloze a není to zrovna příjemný, držet ho pořád nahoře. (plato na něm zavěšené nemám) 4. Auto při téměř každém rozjezdu (většinou při výjezdu z křižovatky) podivně škytne. Abych to lépe popsal: Auto se začne rozjíždět, pak spadnou otáčky skoro na volnoběh, v autě škubne, a až potom se teprve rozjede. Předem díky za jakoukoliv odpověď Citovat
Tomáš Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Co se tyce spotreby tak u karburatoru je to o neco malo horsi ale videl bych to tak kolem 7l/100. Jinak z kopce nevyrazuj nemuselo by se ti to vyplatit a neusetris. Vzpery ke kufru sezenes na vrakovisti nove se na takove auto nevyplati kupovat. To jak popisujes skubani z toho se da tezko usuzovat co to muze byt. Jak se chova motor kdyz stojis motor jde na volnobeh a ty pridas plyn? Jde motor do otacek a nebo se pridusi a pak jde do otacek? Co volnobezne otacky jsou v poradku? Citovat
KoudaK Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 1-počítej tak od 7 do 12... to záleží na tvé nožce... 2-nech tam kvalt a přibržduj brzdou.. 3-cca 300 kč kus... daj se repasovat.. 150 plus poštovný.. 4-zkus vyčistit vzduchovéj filtr,vyměnit palivovéj filtr a svíčky... Citovat
.mycTD Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 ad2) vyrazovani ma smysl (z hlediska spotreby) jen u karburatoru. vstrikovaci systemy pri brzdeni motorem zavrou privod paliva (cca od 1.500 ot/min). jen se mi teda nezda, ze by K1B melo karburator:myslim Citovat
N3R3Z Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 Až se prohřeje tak je volnoběh v klidu... bohužel mi nefunguje sání teplýho vzduchu od svodů (neotvírá se klapka) takže teď v zimě se s těží dostávám s teplotou na 70°. Pokud mám na motoru kolem těch 70° tak se většinou přidusí a pak rozjede. Pokud pod (kolem 60°) tak jedině s minimálně přidaným sytičem. Jinak zdechne Citovat
N3R3Z Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: .mycTD ad2) vyrazovani ma smysl (z hlediska spotreby) jen u karburatoru. vstrikovaci systemy pri brzdeni motorem zavrou privod paliva (cca od 1.500 ot/min). jen se mi teda nezda, ze by K1B melo karburator:myslim jo ale já mám K1G Citovat
N3R3Z Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: KoudaK 1-počítej tak od 7 do 12... to záleží na tvé nožce... 2-nech tam kvalt a přibržduj brzdou.. 3-cca 300 kč kus... daj se repasovat.. 150 plus poštovný.. 4-zkus vyčistit vzduchovéj filtr,vyměnit palivovéj filtr a svíčky... všechno je Ok už jsem kontroloval Citovat
Tomáš Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Tzn takze stale jezdis se studenym motorem? Na studeny motor musi byt sytic vytazenej jinak chcipne to je jasny. Auto topi nebo ne? Citovat
N3R3Z Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 no pokud se kodrcám po městě tak to na těch 70° vyleze... ale jinak je tam těch 60 max 65° což bych řekl že není zrovna teplo :/ Jinak topení funguje to zase jo. Citovat
Tomáš Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Jestli to topi tak je ale zase divne ze se auto neohreje vice jak na 70 stupnu coz neni dobre teplota by mela byt cca kolem 85 stupnu. Co termostat je v pohode? Citovat
AnotherOne Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Ak je v poriadku budík teplomera, tak 70C je málo. Citovat
N3R3Z Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 čidlo je ok... a jak už jsem říkal... nefunguje mi sání teplýho vzduchu od svodů v motoru... nemám tam nataženej ani ten husí krk, ani nefunguje klapka (spíš podtlak, kterej ovládá klapku) Jinak tímto se s vámi momentálně loučím už tu nebudu.. ale zítra sem tu jak na koni, vy můžete zatím řešit můj přiblblej problém [upravil dne 2/1/09 N3R3Z] Citovat
pastorek Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 70 je málo. To vyzerá na vadný termostat. Tpmu trhnutiu pri rozjazde sa hovorí i karburačná diera. Podľa toho čo si popísal to vyzerá na chudobnú zmes. Možno nejaká netesnosť na sacom potrubí, zle nastavený karburátor, nízka hladina paliva. To sanie teplého vzduchu by trochu mohlo pomôcť. Citovat
N3R3Z Odesláno 3. leden 2009 Autor Odesláno 3. leden 2009 Tak dneska jsem udělal s bráchou malý poladění karbecu, doladili sme volnoběžný otáčky, protože to nějak blblo... zahřáli jsme na 80° a pak jelo auto vp ohodě, už pomalu ani necukalo na křižovatkách... ale jak teplota klesla zpět na 70° a níž tak to šlo zas do kelu... no co asi si budu muset počkat na léto Citovat
pastorek Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Pozerali ste i hladinu paliva? Možno by stálo za námahu skontolovať v karburátore osadenie tryskami či sa s tým niekto nehral aby mal menšiu spotrebu. Citovat
N3R3Z Odesláno 3. leden 2009 Autor Odesláno 3. leden 2009 to sme se nedívali... ale co jsem začal počítat spotřebu tak mi zatím vychází kolem 8,5l/100km takže to moc nevypadá na málo žravý poladění Citovat
pastorek Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Tak potom už jedine netesnosť. Na karburátoroch sa po čase vytvorí väčšia vôľa na hriadeli škrtiacej klapky a tadiaľ saje falošný vzduch. Skús na konce klapnúť hustejší olej, trochu by to mohlo pomôcť ak je to tým. Citovat
N3R3Z Odesláno 4. leden 2009 Autor Odesláno 4. leden 2009 tak někde to asi sát vzduch bude... když se nakloním k motoru tak je i slyšet nějaký syčení... teď mi navíc začala týct voda z chladiče... když se ale chladič zahřál tak nic :/ právě nechávám venku pořádně promrazit, jestli zase poteče. Jinak mám další dotázek... kolik stojí čerpadlo a nádobka na zadní ostřikovače... mám tam nataženou hadičku na kapalinu, ale není tam ani čerpadlo ani nádržka. popřípadě jestli je nějaká možnost domácí výroby, nebo použití něčeho jiného Citovat
pastorek Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Zadná nádržka cca 1000 Sk a čerpadlo 700 Sk. Asi by bolo rozumnejšie niečo z vrakoviska. Aspom tá nádržka. Čerpadlo by mohlo pasovať i iné. Kedysi som mal P309. Nádržku som tam mal a čerpadlo som kúpil na Š120. Je riešené ako samostatné a sacia hadička pasovala do nádržky. Cenu si už nepamätám. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.