pastorek Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Původně zaslal: Lubk0 uFF Dobre, tak se dneska do toho dam, som zvedavy jak dopadnu ... Keby boli zle uhliky, tj ze by boli len prilepene, je lahko sa k nim dostat ked bude starter vonku ? Fakt dakujem moc Stačí dať dole zadné víko zo štartéra ( 2 x M6 ) a vidíš na uhlíky. ....mimochodom, dnes okolo 16 - 17 hod. budem v Trnave. Ak ho stihneš vymontovať tak sa môžem zastaviť a \"trochu pomudrovať\" Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Jo tak ja teraz letim do selpic, tam je 405 tka odstavena, a koukneme co to da... Kdyz bych to stihnul, a bola by nejaka nadeje, tak ty zavolam Uvidime co to povi, kazdopadne zase moc dekuju Citovat
Guest Tomgi Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 ak budes rozoberat tie uhliky..tak si daj pozor pri skladani tej pritlacnej pruziny uhlikov...je zakvacena na taky kolik, ktory sa s radosttou lame . Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Starter je venku, a civka je v haji... Hlavni dotaz. Neda se tam dat civka s jineho startera ? S nejakyho inyho peugeota ? Alebo musi to byt presne ten model ? V autotechnach mi hovorili, ze cievka stoji od 1200 do 2200 Sk podla toho, jaky je to starter, typ atd ... Takze se mi to nejak nezda, kdyz se tu psalo ze cely startery sou za hubicku Po kolik jedou tak cely startery na toto auto pouzite ? A nemate nekdo skusenost ci na vrakacich daju civku i samostatne ? Diki moc Citovat
pastorek Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Na cievke záleží čo je vadné. Ak samotná cievka a nevťahuje jadro (nevysúva pastorok) tak jedine výmena. Ak normálne funguje ale nezopne prívod do štartéra tak je to opraviteľné. Zadné víčko sa dá dať dolu a tam sú len veľké medené kontakty ktoré je možné opraviť. Minimálne núdzovo to vydrží pomerne dlho. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 A jak zistim, ze je to opravitelny ? Teda ono to luskne, jak keby to zepalo, ale nic nejde, tak nevim Citovat
pastorek Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: Lubk0 A jak zistim, ze je to opravitelny ? Teda ono to luskne, jak keby to zepalo, ale nic nejde, tak nevim Keď počuješ cvaknutie tak by mala byť chyba v spínači. Nedoliehajú kontakty. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Lubk0 A jak zistim, ze je to opravitelny ? Teda ono to luskne, jak keby to zepalo, ale nic nejde, tak nevim Keď počuješ cvaknutie tak by mala byť chyba v spínači. Nedoliehajú kontakty. chlapi,nechcu Vám do toho mudrovat,ale ty spínače mají ta víka,kde jsou ty velké kontakty zabertlované (zalisované), tak nevím,jestli půjde spinač rozebrat a opravit... Citovat
pastorek Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: ozzy1956 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Lubk0 A jak zistim, ze je to opravitelny ? Teda ono to luskne, jak keby to zepalo, ale nic nejde, tak nevim Keď počuješ cvaknutie tak by mala byť chyba v spínači. Nedoliehajú kontakty. chlapi,nechcu Vám do toho mudrovat,ale ty spínače mají ta víka,kde jsou ty velké kontakty zabertlované (zalisované), tak nevím,jestli půjde spinač rozebrat a opravit... Ano, máš pravdu. Je to zalisované ale i tak som to už opravoval a úspešne. Písal som tu že je to núdzové riešenie pokiaľ si lacno zoženie inú cievku. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Aha takze opravu tych kontaktov podmienuje zohnatie druhej cievky ? Citovat
pastorek Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: Lubk0 Aha takze opravu tych kontaktov podmienuje zohnatie druhej cievky ? Nie. Oprava ktorú spomínam je núdzová. Možno to potom bude fungovať mesiac, možno rok. Získaš tým čas na nájdenie najvhodnejšej alternatívy repasu alebo zohnanie iného. Ja osobne by som to riešil takouto dočasnou opravou aby sa dalo jazdiť a zháňal druhý štartér. Ten nechal zrepasovať a potom vymenil. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Tak a je to noudzove hotovo :D Ze zufalstvi, ze vsechno je zavrene, a auto potrebujeme, sem rozebrali na starteru co se dalo, vsechno sme vycisitili, troska sem po nem poklepal kladivkem, vlozil do auta, a modlil se. No a ono chytilo na brnk Startovalo sa asi 10 krat, preslo 50 km, a zatim startuje... Budouci tyden vyresime co s tym Panove diky moc za rady, moc ste mi pomohly, bez vas by to auto jeste stalo na parkovisti Citovat
ozzy56 Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: Lubk0 Tak a je to noudzove hotovo :D Ze zufalstvi, ze vsechno je zavrene, a auto potrebujeme, sem rozebrali na starteru co se dalo, vsechno sme vycisitili, troska sem po nem poklepal kladivkem, vlozil do auta, a modlil se. No a ono chytilo na brnk Startovalo sa asi 10 krat, preslo 50 km, a zatim startuje... Budouci tyden vyresime co s tym Panove diky moc za rady, moc ste mi pomohly, bez vas by to auto jeste stalo na parkovisti Až budu na Slovensku a pos..e se mi starter--vím,kam se obrátit :super:papa Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Tak starter zatim necakane stale toci Ale iny problem. Teraz rano, ked nastartuju, a su iba tuhsie mrazi, tak sa auto nastartuje a strasne trase, tak jak keby islo na 3 alebo dva valce a hned skape... Potom sa nastartuje, este chvilu trase a ked mu par krat pridate, tak prestane. Viem ze podobne sa mi spravali zhavice ale myslim ze to ty neni. - auto po prvnym nastartovani vzdy skape, coz my u vadnich zhavicu nerobilo. - s auta s vadnymi zhavkami mi isiel husty biely dym, tuto ide cierny, a za autem ostane na zemi obrovskej cernej flek. Udela se to jen kdyz je fakt tuhy mraz, a jen kdyz auto dlhsi stoji. Kdyz auto odparknu, a za hodinu idem donho, tak bez problemu na brnk chyti a jede se Moje otazka je, muze to byt spusobene i spatnou naftou ? Protoze taky nejaky problem s spetnau naftou u nich boli, a je mozne ze ji ma v aute... Citovat
pastorek Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Toto isté mi urobil benzínový motor takže naftou to nebude. Skonštatoval som že je to vybehaná hajtra ktorá neznáša tuhšie mrazy. Následne som otvoril nalievacie víčko na olej aby ho nevyhadzovalo a mašinka ide ako hodiny. Toto nepatrí medzi odborné rady je to empirický poznatok. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Toz ten motor ma na tachaci neco cez 270 000 km, ale ide na moje pocudovanie fakt vynikajuco, taha, ziadne klepanie, nema spotrebu nic tak som dufam ze by to mohlo byt niecim inym Citovat
strycek2 Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 servus pani, ja mam podobny problem, starter ani nepotoci, ked po nom poklepem tak ide, uhliky?n:myslim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.