dr MARTINS Odesláno 29. prosinec 2008 Odesláno 29. prosinec 2008 Mohl by mi někdo poradit jaké jsou rozdíly mezi těmito podvozky? http://www.tuningshop.cz/stavitelny-podvozek-jom-peugeot-206-1-6xsi-2-0-2-0gti-2-0-16v-rc-2-0hdi.htm http://speedpro.cz/koni-podvozek-snizeni-35mmnastavitelna-tuhost-p206-benzinne-p-1935.html Já si nemůžu pomoct, ale přijde mi že to druhý je tak drahý jenom kvůli tomu že to je KONI. Ví někdo proč jedno je \"jenom\" za sedmičku a druhý tak drahý? Případně jaký by byl rozdíl na autě? Jízdní vlastnosti a tak. Díky Citovat
čakom Odesláno 29. prosinec 2008 Odesláno 29. prosinec 2008 koni je tuhej podvozek kterej se sníží o 35mm jom je stavitelnej a mužeš si nastavit snížení od-do na silnici se to bude chovat dejme tomu stejně ale jde o to co to vydrží a proč zrovna koni nebo jom? co třeba weitec nebo kw? kw http://tuning.autodoplnky.cz/kw-suspension/sportovni-podvozek/?smid=3004 weitec pevnej http://www.weitec.cz/default.asp?pgid=4701&iMain=549 weitec stavitelnej http://www.weitec.cz/default.asp?pgid=1151&iMain=547 [upravil dne 29.12.2008 čakom] Citovat
pug Odesláno 29. prosinec 2008 Odesláno 29. prosinec 2008 KOni asi aj kvoli tomu ze to neni len opticky tuning ale aj funguju a ta cena za Koni je naopak velmi slusna a podla mna je dolezitejsie nastavnie tuhosti ako vysky. S tymito Zltymi Koni sa kombinuju aj podvozky pre zavody, co JOM neni a Weitec tazko povedat ale nevidel som ho pre zavodne ucely pouzivat Citovat
čakom Odesláno 29. prosinec 2008 Odesláno 29. prosinec 2008 Původně zaslal: pug KOni asi aj kvoli tomu ze to neni len opticky tuning ale aj funguju a ta cena za Koni je naopak velmi slusna a podla mna je dolezitejsie nastavnie tuhosti ako vysky. S tymito Zltymi Koni sa kombinuju aj podvozky pre zavody, co JOM neni a Weitec tazko povedat ale nevidel som ho pre zavodne ucely pouzivat myslím že dr MARTINS nebude používat podvozek na závodění Citovat
BoneDaddy Odesláno 29. prosinec 2008 Odesláno 29. prosinec 2008 Původně zaslal: čakom myslím že dr MARTINS nebude používat podvozek na závodění A kdyby náhodou tak bude mít Weitec. Někdo musí být vždy první. Citovat
čakom Odesláno 29. prosinec 2008 Odesláno 29. prosinec 2008 Původně zaslal: BoneDaddy Původně zaslal: čakom myslím že dr MARTINS nebude používat podvozek na závodění A kdyby náhodou tak bude mít Weitec. Někdo musí být vždy první. asi tak. weitec není špatnej. jsem s ním spokojenej a má ho tu spusta dalších lidí. Citovat
soptik155 Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 já mám dotaz kdybych koupil zatím jenom pružiny od weiteca stačí mi na to tlumiče monreo Citovat
čakom Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Původně zaslal: soptik155 já mám dotaz kdybych koupil zatím jenom pružiny od weiteca stačí mi na to tlumiče monreo záleží jaký snížení. do 40mm můžou zůstat serie. ale je lepší vyměnit i tlumiče. když necháš seriový tlumiče tak je to nic moc. záleží o co ti jde jestli o funkčnost nebo o vzhled. [upravil dne 22.1.2009 čakom] Citovat
BoneDaddy Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Původně zaslal: čakom záleží jaký snížení. do 40mm můžou zůstat serie. ale je lepší vyměnit i tlumiče. Přesně tak. Koupil jsem pružiny -40mm od weitecu a tlumiče jsem zatím nechal seriové. Citovat
genzer Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 ja to pochopil tak,ze by k tem weitecum koupil nove tlumice monroe Citovat
pug Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 komu niet rady... znizene pruziny na seriove tlmic enepatria - j eto len opticky tuning - jazdit to ale bude urcite horsie (na beznej ceste to bude v zakrtute odskakovat) pocitovo sa ti to na hladkej ceste moze pacit (mensie naklony) al ever mi bezna ceta je z 99% nerovna a z 99% situacii to bude horsie. Preco? 1.sutava tlmic+pruzina je naladena na hmotnost auta a ak das na ten isty tlmic ktory je navyse uz pouzivanim menej ucinny ako novy, tak ten nebude \"stihat\" kmity pruziny tlmit - preto to odskakovanie (vo vacsej rychlosti moze byt dost nebezpecne auto proste odhodi do boku).2. posle ti uz ciastocne opotrebene tlmice podstatne rychlejsie do vecnych lovist. Ale kludne si davajte smejdy ako JOM, V-maxx..., alebo zrezane pruziny, znizene pruziny na vytrepane tlmice ked vam ide len o vzhlad. Citovat
soptik155 Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 no já tam nové tlumiče mám ale jsou od monrea Citovat
Creams Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Jak to už psali nademnou .... co se týče pér a origo tlumiču je to prasárna a po určitých km se to začne chovat hodně nestabilně v podstatě si vem, ež ten tlumič ma o 3-4cm vyšší zdvih ve stabilním stavu a ty ho stlačíš ... co ti uděla asi kapalina ? ) zezačátku je to tvrdši, ale po té ti začne utíkat a tlumič ti jde srát a v podstatě jezdíš jen po pérech a auto je uskákane a chová se nepřirozeně. Co se týče podvozku JOM cenovka lákava, ale byl jsem hodně odrazen dosti lidmi, že nevydrží a zvláště jak na ebay.de je toho mrtě... a chvála byla na tatechnix což je cenově stejně, ale údajně je lepší a více vydrží kamarád ho má na passatu a najezdil s tím hodně km a říkal vše super... jezdi na 18\" Citovat
Y2K Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Sice mate vsetci s tymi znizenymi pruzinami a seriovymi tlmicmi pravdu... Ale najlepsie sa spytat tych co tak maju spravene co na to hovoria. A ak hovorim za seba, ja to chcem tiez tak spravit ale po case chcem komplet podvozok vymenit, tak snad by to nemalo az tak prilis vadit. Citovat
čakom Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 ja měl pružiny 40/40 na seriových tlumičích. ze začátku to bylo dobrý ale po pár tisících kilometrech se auto houpalo jak lod na vodě. tak jsem koupil komplet podvozek a pohoda. stejně tak kamoš na fabku koupil pružina kw na seriový tlumiče a auto se houpalo a nedalo se s tím pořádně jezdit. ted koupil tlumiče bilstein a je to 100 a 1;) takže z mích zkušeností samotný pružiny na seriový tlumiče nedoporučuju. maximálně na chcvíli. [upravil dne 22.1.2009 čakom] Citovat
Y2K Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Původně zaslal: čakom takže z mích zkušeností samotný pružiny na seriový tlumiče nedoporučuju. maximálně na chcvíli. [upravil dne 22.1.2009 čakom] Co myslis tou chvilou? [upravil dne 22.1.2009 Y2K] Citovat
čakom Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Původně zaslal: Y2K Původně zaslal: čakom takže z mích zkušeností samotný pružiny na seriový tlumiče nedoporučuju. maximálně na chcvíli. [upravil dne 22.1.2009 čakom] Co myslis tou chvilou? [upravil dne 22.1.2009 Y2K] par tisíc km. Citovat
pug Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 ak su tlmice pred smrtou a chcete ich aj tak vymenit tak za mesiac dva kludne ich dorazte:-) resp da sa jazdit aj na vybuchanych tlmicoch niektori tak jazdia, trase to jak sproste, nesedi ale oni hovoria na rovnej ceste to super sedi, len mi mame blbe cesty:-) Keby boli cesty dokonale rovne ziadne pruzenie by sme nepotrebovali to by bolo idealne:-) Citovat
Creams Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Tak mám taky osobni zkušenost pokud jezdiš dle toho jak máš tj 50km v obci mimo 90km a nejsi žáden závodnik tj do zatáček, že by jsi vjížděl jak.... tak ty pera budou i stačit ale nešel bych do toho znovu. Jednou jsem právě věl ještě s feldou trošku rychleji a normálně jsem po té cestě odskákal do protisměru .... když jen péra tak doporučim najit někoho kdo děla tlumiče ... u nás je jeden člověk který ti seriovy zkrátí a přitvrdí vyjde to cca 1000kč Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.