Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, koupil jsem si nedávno do auta navigaci, kterou bych chtěl používat také jako handsfree- chtěl bych aby byla v autě pořád, ale už teď po týdnu ježdění mě nebaví při každém zastavení tu navigaci sundavat ze skla a pak jí tam zase instalovat. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte nějaký nápad, popřípadě nějaké osobní zkušenosti s tím, jak by se dala navigace instalovat do auta tak, aby tam mohla být na stálo a případný zloděj si jí nevšiml. Napadlo mě buď nějakým způsobem upravit kapličku od palubního PC a schovat navigaci do ní, ale nevím jak a nerad bych přišel o palubní PC a nebo jsem si řikal, zda by nebylo možné vyříznout do palubky díru a nainstalovat tam nějaký mechanismus pomocí kterého by navigace zajížděla do palubky (něco jako to má třeba Volvo). Nenapadá vás někoho jak by se to dalo pořešit. Díky všem za příspěvky

Odesláno
:D jasný. Nemáte tu někdo takovej systém? Mě spíš zajímá ten mechanismus, tu díru bych snad vyříznout dokázal. Jsem si řikal, že bych ho mohl koupit z toho Volva a dát to nějak dohromady
Odesláno
Původně zaslal: Thor

:D jasný. Nemáte tu někdo takovej systém? Mě spíš zajímá ten mechanismus, tu díru bych snad vyříznout dokázal. Jsem si řikal, že bych ho mohl koupit z toho Volva a dát to nějak dohromady

Aby to nebylo dražší než celá navigace :D

Odesláno

:-) no to bych taky nerad, zeptám se na palubku a kdyžtak se na to vykašlu. A co nějak upravit tu kapličku pro palubní počítač, nebo tu díru vyříznout do ní. Ta bude stát stovku ta kaplička...

Odesláno

Tak do 206 mě teda nenapadá, kam to dát, aby na to bylo rozumně vidět. Do kapličky místo displeje to myslím jen tak nenacpeš, tam je místa dost málo.

Ten samovyjížděcí mechanizmus je zajímavej nápad, ale realizovat to asi nebude úplně jednoduchý :) Že by si to sehnal z Volva, na to zapomeň to bude mít svojí hlavu a nebude to levná záležitost.

//EDIT: Nebo mrkni na inspiraci sem: http://www.peugeot-club.com/topic/37170-panel-na-obrazovku/

Ale to příliš nesplňuje ten požadavek, že by dispej po opuštění vozu nebyl vidět :)

[upravil dne 29/12/08 MirasCC]

Odesláno

někde na internetu jsem viděl jak do 206tky někdo narval RT3 systém s velkou barevnou navigací z 307čky. Ten displej taky narval do tý kapličky, ale nebylo tam popsaný jak jí upravili, i když on to měl jednodužší v tom, že ten RT3 systém zobrazuje data z palubního PC na tý barevný obrazovce, takže nemusí řešit problém kam s displejem do palubáku.

Odesláno

Ono taky záleží na tom, co za navigaci máš. Volvácký displeje jsou pěkně tenký, ať jsou venku nebo schovaný, nepůsobí to nijak rušivě. Představa že by z palubky vyjížděla taková ta velká buclatá auto navigace mi přijde spíš docela komická :)

Kaplička je na šířku velká dost, problém bude s výškou. Ten displej z RT3 se myslím ještě celkem v pohodě do stávajícího prostoru vejde, u navigace o tom dost pochybuju. Ve výsledku by z toho stejně muselo vzniknout něco podobnýho, jako je na tom odkazu.

Odesláno
http://magazin.auto.cz/testy/volvo-v70-t6-awd-stare-dobre-volvo.html myslel jsem jenom na ten mechanismus, do kterýho bych upevnil tu svojí navigaci (ředpokládám, že z volva asi bude docela problém to někde sehnat, nevíte někdo jestli se takovej mechanizmus někde neprodává?), pak udělat díru do kapličky za displejem, zespoda tam namontovat ten vyjížděcí mechanizmus, do něj posadit navigaci a nahoru na tu navigaci přidělat ten vyřízlej kousek kapličky. Ani nevim jesti to Volvo má ten mechanizmus elektrickej nebo manuální, já jsem samozřejmě myslel na manuální, že bych na tu navigaci zatlačil a ona vyskočila a pak při dalšim zatlačení by se zase zacvakla dole
Guest servisman
Odesláno

to si pak raději koupit radio s displejem a navigací a je po řešení ;)

[upravil dne 29/12/08 honza406]

post-0-14109603862965_thumb.jpg

Odesláno

už mam navigaci a rádio docela solidní. Myslim, že ten mechanismus musí jít sehnat do pár stovek, vždyť něco podobnýho co chci má každá cvakací propisovací tužka, potřebuju to samý,akorát aby to uneslo navigaci a jezdilo to na větší dráze a pak si myslim, že už to nebude problém, s tou kapličkou už se to nějak pořeší, nakoupim jich pár z vrakáče a budu řezat dokud se to nepovede :D

Odesláno

Ve Volvu je to vyjíždění displeje zcela jistě ovládáno elektronicky, hezky na motorky. Taky jde o to, že když ve Volvu ten displej vyjede ven, v palubce nezůstává žádná díra. Přídavný auto navigace jsou všelijak kulatý a baculatý, takže když by na nějakým pérku vyskočila ven i s kouskem palubky, bude to podle mě vypadat dost hrozně. Chtělo by to stejnej kus palubky dát i pod ní, aby se ten vzniklej prostor vyplnil, jestli rozumíš, jak to myslím :)

Taky ale prvně tu kapličku sundej a mrkni se, kolik je tam místa. Co si pamatuju, tak ho tam moc nebude. Je tam pár výztuh a příčníků, plus pěkná změť kabelů.

Guest servisman
Odesláno

jen pak dodej fotky jak to vypadá až to bude hotový pro ostatní 206 ;)

Odesláno

som niečo našiel:myslim ,je to hrozné ten nepomer a ktovie kde má výduch na kúrenie.

post-0-14109603869103_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...