Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Problém s otáčkami při zrychlování

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

už nějakou dobu sleduji toto forum, ale odpověď na můj problém jsem zatím nenašel, tak píšu a zároveň prosím o radu. Pokud ve své 407 2.0 HDi (manuál) šlápnu na plyn a nijak moc netlačím, tak je vše ok - otáčky jdou plynule nahoru a rychlost taky. Ale ve chvíli, kdy šlápnu na plyn více, tak se stane, že otáčky jdou nahoru rychleji, ale zvýšení rychlosti tomu neodpovídá. Vypadá to tak, že otáčky jdou rychle nahoru, zůstanou chvíli na určité hladině a poté dále stoupají. Plyn přitom ale držím pořád stejně. Otáčky zkrátka rostou nerovnoměrně vůči samotné rychlosti auta (otáčky rostou, ale rychlost v podstatě zůstává).

Máte s tímto nějaké zkušenosti nebo tušíte v čem může být problém? Moc díky za každý názor... Petr

Guest servisman
Odesláno

spojka to bude měl jsem to samé pokud jsem akceleroval tak při vyšších otáčkách auto jelo stejně ale otáčky byly na maximu

Odesláno
Původně zaslal: 87petr

Ahoj,

už nějakou dobu sleduji toto forum, ale odpověď na můj problém jsem zatím nenašel, tak píšu a zároveň prosím o radu. Pokud ve své 407 2.0 HDi (manuál) šlápnu na plyn a nijak moc netlačím, tak je vše ok - otáčky jdou plynule nahoru a rychlost taky. Ale ve chvíli, kdy šlápnu na plyn více, tak se stane, že otáčky jdou nahoru rychleji, ale zvýšení rychlosti tomu neodpovídá. Vypadá to tak, že otáčky jdou rychle nahoru, zůstanou chvíli na určité hladině a poté dále stoupají. Plyn přitom ale držím pořád stejně. Otáčky zkrátka rostou nerovnoměrně vůči samotné rychlosti auta (otáčky rostou, ale rychlost v podstatě zůstává).

Máte s tímto nějaké zkušenosti nebo tušíte v čem může být problém? Moc díky za každý názor... Petr

To vypadá na odpověď při učňovských zkouškách--,,co se stane

při prokluzu spojky\'\'? Ta 407 je tvé první auto ? :)

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Ahoj,

Nemusíš každou otázku pokládat za přihrávku na smeč!?

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Ahoj,

Guest servisman
Odesláno

třeba to je jeho první já poznal lidi co do auta jen dávají provozní kapaliny olej,benzin voda do ostřikovaču,s udržbou nějak neví co a jak. ;)

Odesláno

Jak jsem psal výše, toho že je to spojka jsem se obával, jen jsem si to chtěl potvrdit. A zatím jsem opravdu naštěstí žádné větší problémy řešit nemusel, ale to je podle mě tady docela nepodstatné.

Myslel jsem to spíše tak, jakou opravu mám čekat, jestli to automaticky znamená nová spojka, za kolik asi tak atd...

Odesláno

Jak jsem psal výše, toho že je to spojka jsem se obával, jen jsem si to chtěl potvrdit. A zatím jsem opravdu naštěstí žádné větší problémy řešit nemusel, ale to je podle mě tady docela nepodstatné.

Myslel jsem to spíše tak, jakou opravu mám čekat, jestli to automaticky znamená nová spojka, za kolik asi tak atd...

nemyslel jsem tím nic špatného--opravdu mi tvá charakteristika

poruchy připoměla učení--ano,ptal jsem se,zda je to tvé první

auto z toho důvodu,že málokdo začíná na 407 a má jakés-takés

povědomí o prokl.spojce...

jestli ti prokluzuje--jak píšeš--řeš to co nejdříve,protože můžeš

spálit setrvák a potom se oprava prodraží...jinak ceny při výmě-

ně spojky na 407 neznám,ale tipuju tak 12--15 tisíc určitě :papa

Guest servisman
Odesláno

raději dříve než pozdě vem že pak cena setrvačníku pokud je dvojhmotnostní a cena přes 15 litrů by nebylo taky nic příjemnějšího

Odesláno

2 87petr: spojková sada orig. peugeot cca 9400,- Kč, pokud třeba setrvák tak orig. cca 16000,- Kč. Neorig. např Elit spojk. sada cca 8000,- Kč, setrvák 13500 až 15000,- Kč podle data výroby. Samozřejmě plus práce.

Odesláno

Ještě jeden dotaz - nemám s tím moc zkušeností, tak se chci zeptat, jak velké riziko je, když budu jezdit s takto asi \"umírající\" spojkou. Jde mi o to, že budu muset jet do servisu, který je asi 30 km daleko, tak jestli taková vzdálenost hraje významnou roli? díky

Odesláno

Jeď plynule, prudce nepřidávej plyn a snaž se jet na nižší rychlostní stupně než jezdíš normálně. Nepoužívej radši 6. kvalt. Čím nižší rychlostní stupeň tím menší namahání spojky. To neznamená aby jsi jel celou cestu třicítkou ale hlavně prudce nepřidávej plyn.

Odesláno

Ok, moc dík! Přesně tak jsem to plánoval:) šlo mi hlavně o tu cestu, délku... No hlavně doufám, že se to všechno nijak nedotkne setrvačníku a zůstane to \"jen\" u té spojky:nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...