Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: *jose_106*

Jestli Ti postačej elektrický schémata z Jak na to 406, tak mi dej na SZ mail a pošlu (19 stran, necelé 4MB)

Moc dík, ale tu knihu mám... Tahle schemata byla kapku jinak kreslená. V knize není konkrétně zapojení naklápění světometů (nebo jsem to tam aspoň nenašel).
Odesláno

Dík, to je přesně ono. Tak můj záměr by měl jít. ;-) Chci udělat takovej fígl: Při tom, jak mám zapojenej automat pro denní svícení půjde totiž udělat to, aby při denním svícení byla světla sklopena a při nočním svícení v poloze nastavené kolečkem. :-) Navíc by to pak mohlo umět po zapnutí takový ten pohyb charakteristický pro automatický LWR. ;-)

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Dík, to je přesně ono. Tak můj záměr by měl jít. ;-) Chci udělat takovej fígl: Při tom, jak mám zapojenej automat pro denní svícení půjde totiž udělat to, aby při denním svícení byla světla sklopena a při nočním svícení v poloze nastavené kolečkem. :-) Navíc by to pak mohlo umět po zapnutí takový ten pohyb charakteristický pro automatický LWR. ;-)

k čemu to bude dobrý pri denním svícení mit sklopený světla?:myslim

Odesláno
Původně zaslal: čakom

Podstatné snížení rizika oslnění. Už teď světla ve dne sklápím. Takhle by se mi o to postarala automatika. Když je to snadno řešitelné, tak proč to neudělat, žáno. :-)
Odesláno

Původně zaslal: čakom

Podstatné snížení rizika oslnění. Už teď světla ve dne sklápím. Takhle by se mi o to postarala automatika. Když je to snadno řešitelné, tak proč to neudělat, žáno. :-)

tak pokud to děláš ručně tak proč to neudělat tak aby se to dělalo automaticky.

To já mám ty motorky nějaký špatný sem tam se stane že si samy sjenou nahoru a dolu:nevim

[upravil dne 9.12.2008 čakom]

Guest servisman
Odesláno

nevím proč sklápět světla dolů?? jen na okraj u starýho modelu pokud mám denní svícení relátkama tak sklapěcí kolečko není funkční

Odesláno
Původně zaslal: honza406

nevím proč sklápět světla dolů?? jen na okraj u starýho modelu pokud mám denní svícení relátkama tak sklapěcí kolečko není funkční

1. Už jsem o tu psal. 2. To mi přijde divný. Ale to půjde asi o zapojení. Já si dělal vlastní systém a sklápění mi chodí za každých oklností.
Guest servisman
Odesláno

jasný pokud neoslnují tak proč ještě sklápět ne?? jinak já u starýho jen vyměnil modrou a žlutouspojku za relátka která se starají o autozapnutí,nejde osvětlení palubky a regulátor světel.

Odesláno

Při houpání auta za jízdy, přejezdech nerovností a vrchlů kopců i při správném seřízení oslnění prostě hrozí. To je holý fakt a všichni to jistě známe. Sklopení tuto vlastnost výrazně omezí. V tom se snad taky shodnem, ne?

Já si dělal vlastní s kapku jinou logikou, která mi vyhovuje více. Ovšem pořád zapínání odpovídá předpisu.

Guest servisman
Odesláno

nechci nic říkat ale co mne tak oslňují tak v noci a ne přes den,To není tak vážné.Ale je to tvá logika tak ti ji neberu :)

Odesláno

Ještě aby.. Jistě, že v noci je to výrazně horší... ale to s tím neze udělat nic jiného, než mít dobrá a srávně sezená světla. Přes den se s tím setkávám ale taky, tak aspoň z mé stany tomu rád zabráním všemi jenoduchými prostředky. Ono... hlavně jsem se zabýval tou imitací automatickýho LWR a při tom mě napadlo to využít i k tmuto. :-)

Guest servisman
Odesláno

Zajímavý tvoje řešení s tímto jsem se nesetkal,jen přeji úspěšnou prácičku.Taky jsem přemýšlel jak na automatické sklápění,ale to jsem dávat nechci asi bych byl pro smích ;)

Odesláno
Původně zaslal: honza406

Zajímavý tvoje řešení s tímto jsem se nesetkal,jen přeji úspěšnou prácičku.Taky jsem přemýšlel jak na automatické sklápění,ale to jsem dávat nechci asi bych byl pro smích ;)

Nad skutečným automatickým LWR taky přemýšlím... Ale to není tak jednoduchý, jako udělat prostě imitaci. ;-) Práce bude snadná. V práci si připravím časáček a pak jen správně připojit... několik drůtiků pod palubkou. ;-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...