mr.SM Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Ahoj pazoutaci, potreboval bych radu ohledne zapojeni svetel doma. Chtel bych si zapojit vypinace na dvou stranach pokoje, tzn. ze na jedne strane zapnu a na druhe vypnu. a k tomu bych si chtel dodelat zapinani na dalkove ovladani. Jsem v pasti a nevim vubec jak na to. predem za kazde rady mockrat dekuji. Citovat
vendelinek Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 v první řadě to chce elektrikáře,kterej tomu rozumí a za druhý na to sou schodištový vypínače,ty už sou na to přizpůsobený Citovat
mr.SM Odesláno 6. prosinec 2008 Autor Odesláno 6. prosinec 2008 Původně zaslal: vendi.stejskal v první řadě to chce elektrikáře,kterej tomu rozumí a za druhý na to sou schodištový vypínače,ty už sou na to přizpůsobený Ano to je mi jasny ale potreboval bych nejake schema jak to zapojit... jak k tomu ty cidla pripojit... Citovat
AnotherOne Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Obávam sa, Že skombinovať schodišťové vypínače spolu s diaľkovým nepôjde. Citovat
Edison Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Přesně tak. Tomu zapojení se říká schodišťová kombinqace pro dva a více \"vypínačů\". Ve skutečnosti se zapojují přepínače. Bohužel jsem se nesetkal s tím, že by to někdo kombinoval s DO, ani jsem správné \"vypínače\" s DO na trhu nepotkal. Ještě by se to snad dalo řešit tlačítkovými ovladači + překlápěcí relé + ovladač DO. Ale ani v případě tlačítka ovládaného DO jsem takový ovladač nepotkal. Tohle by se muselo vyřešit leda strukturovanou elektroinstalací. Citovat
jirka639 Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 samozřejmě že to lze, ale zaleži jaky styl spínání ma dálkové ovládání? pokud je to jednoduchy spinač mezi dvema polohami, zvolil bych náhradu jednoho schodistoveho vypínače za křížový vypínač a pak lze zapinat svetlo z více než 3 mít, resp. z libovolného počtu mít. je proto ale potřeba použít práve křížový vypínač. ted jen záleží zda řešíš novou elektroinstalaci nebo už ji máš hotovou. Citovat
Edison Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 A už jsi potkal na trhu schodiošťový přepínač s DO??? Já teda ne. Citovat
mr.SM Odesláno 6. prosinec 2008 Autor Odesláno 6. prosinec 2008 Původně zaslal: jirka639 samozřejmě že to lze, ale zaleži jaky styl spínání ma dálkové ovládání? pokud je to jednoduchy spinač mezi dvema polohami, zvolil bych náhradu jednoho schodistoveho vypínače za křížový vypínač a pak lze zapinat svetlo z více než 3 mít, resp. z libovolného počtu mít. je proto ale potřeba použít práve křížový vypínač. ted jen záleží zda řešíš novou elektroinstalaci nebo už ji máš hotovou. No bylo by to dodelani do stare elektroinstalace. Asi jsem se spatne vyjadril. Jedna se svetlo ktere by bylo venku. A kdyz bych sel ven tak bych si ho zapnul doma, a venku bych si ho pomoci DO vypnul, a naopak. Kdyz bych treba prijel autem tak bych si pomoci DO rozsvitil a doma pomoci vypinace zhasnul. Jednodussi by bylo venkovni cidlo, a to prave nechci. Citovat
jirka639 Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 neříkám že zrovna schodištový přepínač, ale potkal jsem a programoval toto: ABB i-bus, e-gon http://www.abb-epj.cz/index.asp?thema=8920 Citovat
jirka639 Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 ale jsme cenove trochu vic jinde Citovat
Edison Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 To říkám.... Strukturovaný systémy ano. S tím jde spousta věcí. Jenže... Citovat
jirka639 Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 taky sem našel: Přijímač je jednoduchý na montáž, je možné také dodat přijímač s přepínacími výstupy, který lze použít pro schodišťové systémy. http://azpohony.cz/sada-pro-dalkove-ovladani-svetel-p-360.html jinak to DR2-SD se ovlada pres infra, takze musis svitit \"primo\" na prijimac, coz muze byt nevyhoda, ale zase cenove je to 1/3 [upravil dne 6/12/08 jirka639] Citovat
AnotherOne Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Len je otázka či to pôjde dorobiť do existujúcej kabeláže a tiež je problém DO od televízora vo vonkajšom prostredí za denného svetla. Citovat
Edison Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Jestli jsou trubky, nemusel by to být až tak problém. Jinak sesat, sekat... Za denního světla s tím potíže nejsou. Používám to s jinou verzí tohoto systému. By to chtělo vidět stávající instalaci. Bez toho těžko říct. [upravil dne 6.12.2008 Edison] Citovat
jirka639 Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 další do http://www.bbelektro.cz/abb/dalkove-ovladani/c-3352/ přijímač: http://www.elima.cz/obchod/product_info.php?cPath=4_521_535&products_id=6531 vysílač: http://www.elektro-svitidla.com/abb-klicenka-3299-43900-4-kanalova-ean721581-skup4Zn1ak11.php ale opět cenove jinde, ale profesionalni řešení. Citovat
AnotherOne Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Původně zaslal: Edison Jestli jsou trubky, nemusel by to být až tak problém. Jinak sesat, sekat... Za denního světla s tím potíže nejsou. Používám to s jinou verzí tohoto systému. By to chtělo vidět stávající instalaci. Bez toho těžko říct. [upravil dne 6.12.2008 Edison] Infra diaľkové za slnečného svetla výrazne strácajú dosah a tiež to chce ovládať zvnútra i vonka takže priamu viditeľnosť ťažko dodržať. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.