Kelfik Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Zdravím, odešel mi jeden repro tak jsem si koupil středobasy od Blaupunktu do předních dvěři. Výškáče v palubce jsou zatím v pořádku a vzadu jsou Pioneery. ALe když už se v tom budu hrabat rád bych koupil i zesilovač, mám doma jednu basovou tubu kompletní cca 150W, je lepší koupit 2kanalový zesilovač na tu tubu nebo 4 kanál na celý auto nebo jak byste to vyřešili vy??? Jsem student takže za ten zesilovač nechci dát velký peníze. Našel jsem něco za zajímavý peníz ale nevím zda je to vhodné vůbec. http://aukro.cz/item493923542_nove_vx_800_2_3_4kanal_s_vykonem_800w.html http://aukro.cz/item493923869_nove_rx_2400_2_3_4kanal_s_vykonem_2400w.html taky mám na nabídku starší MAC Z2100, výkon při 4 Ohm 2x 150W. Kde se dá sehnat materiál na vytlumení a jaký použít?? Díky za rady [upravil dne 4.12.2008 Kelfik] Citovat
Yantschi Odesláno 4. prosinec 2008 Odesláno 4. prosinec 2008 Predpokladam, ze tam vyhybka nebude, ak to mas repraky z vyroby. Odporucam vyhodit aj tie a kupit komplet sadu dvojpasmovych komponentnych reprakov aj s vyhybkou. Pre tlmenie vonkajsieho plechu odporucam pouzit asfaltove platy, ktore dostat bezne v obchode s autohifi, napr., Sinus Live ADM a pre tlmenie vnutroneho plechu uplne postacuje napr. Sikadamp. Citovat
Kelfik Odesláno 4. prosinec 2008 Autor Odesláno 4. prosinec 2008 Díky za rady, už jsem našel schéma zapojení a máš pravdu, žádná vyhýbka tam není. Sehnal jsem si dolů středobasy od Blaupunktu jsou od 35-8kHz, myslíš že je vhodné hodit na ně vyhýbku?? Tak výškáče teda taky vyměním, mám na ně dát vyhybku nebo stačí kondenzátor aspon?? A tlumit nějak prostor u těch výškáčů, ještě jsem to tam nerozebíral. U toho tlumení vnějšího plechu, jde o to úplně celý ten plech vylepit všechny kraje a kouty nebo jen nalepit na to tu lepenku nějak?? U vnitřního počítám s tím, že jde o to aby byl prostor uzavřen z interieru auta. Citovat
Kelfik Odesláno 6. prosinec 2008 Autor Odesláno 6. prosinec 2008 Yantschi: A v čem je lepší ten Sikadamp než Sinus ADM?? A nebo naopak. A kolik toho budu potřebovat na 2 dveře?? Citovat
Yantschi Odesláno 10. prosinec 2008 Odesláno 10. prosinec 2008 Kelfik, odporucam Ti kupit hotovy set, ktory sa sklada zo stredobasov, vysok a vyhybky. Uved cenovy strop (repraky, zosik, tlmenie, pripadne woofer), budeme sa lahsie orientovat. Na Tebou uvedene zosiky by som sa nespoliehal, ale ponukana Z2100 by mohla poriesit predok, teda na tento zosik by si si napojil predne repra. Ak by si chcel aj woofer, tak odporucam bude zobrat tu Z2100 a k nej dokupit monoblok na woofer, alebo este jeden dvojkanal, kde by si v premosteni dal sub, alebo kupit jeden 4kanal, kde by si dal aj predok aj zadok. SinusLive je asfaltovyplat, kdezto Sikadamp (alebo Dynamat) je butylkaucukova zmes, ktora je lahsia a je navyse potiahnuta hlinikovou foliou. Jej nevyhoda je, ze je drahsia (najma Dynamat) a pre nase amaterske ucely bohate staci Sikadamp. TAzko povedat, co je lepsie, ale vseobecne asfaltove platy tlmia rezonancie, preto ich davam na vonkajsi plech a Sikadamp zas aj tlmi, ale skor sa pouziva na odstranenie akustickeho skratu, teda uzavrie otvory a davam ho na vnutorny plech. Presny pocet Ti poviem neskor. Citovat
Kelfik Odesláno 11. prosinec 2008 Autor Odesláno 11. prosinec 2008 Yantschi: Tak středobasy už mám koupený, mám je za výhodnou cenu, nový. Takže chci řešit vytlumení dveří předních a dozadu subwoofer tubu, co mám doma 150W RMS. Takže bych to viděl na koupi toho Z2100 zesilovače a přemostit ho na ten subwoofer asi. Zajímalo by mě ale jak to nejlépe napojit ten zesilovač, odkud vzít signál, kabely atd. Myslím si, že zesilovač na všechny repráky bych nevyužil. Výkon rádia využívám z hlasitosti max 40, tak na 15-25, chybí mi tam ty basy lepší a to vytlumení předku taky určitě udělá svoje. Co jsem rozebíral dveře, tak na venkovním plechu jsou nalepený 4 asfaltový plátky o rozměru 25x25cm a na vnitřním plechu je nalepená taková tlustší pěnová folie ještě originálně, řekl bych že zvukotěsně. Předem díky za pomoc Citovat
vdacny Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 kup si impulsi a mas po probleme s basakom,,,,,, mas tam aj vyhybky a vysky a je to za svelu cenu, a tie repraky co mas supnu dozadu na plato a mas vyriesenu hudbu ako lusk.... tieto impulsy myslim http://audio-video-foto.hyperinzercia.sk/autoradia/inzerat/526600-impulse-comp-6-5-16-5-cm-kompo-set-ponuka/ btw: ja som to tiez od neho kupoval a spokojnost. akurat to tlmenie musim este doriesit..... Citovat
Kelfik Odesláno 12. prosinec 2008 Autor Odesláno 12. prosinec 2008 vdacny: tak reproduktory už mám všechny dobrý, takže nechci kupovat další, vzadu mám 120W Pineery, vepředu středobasy 140W + ještě originál výšky. A když mám doma tu basovou tubu, rád bych ji nějak využil a hlavně vytlumit ty dveře. Citovat
Yantschi Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Kelfik: vytlmenie prednych dveri je zaklad a narast basov je neporovnatelny, len to treba spravit poctivo, ale to nie je problem, je to celkom sranda. Tie povodne asfaltove platy tam kludne nechaj, len to vytlm a uzavri cele. Co sa tyka zosika, tak plusovy kabel budes tahat od baterky, s tym sa trocha potrapis. Minusovy zas ukostris co najblizsie k zosiku, odporuca sa max. 0,5m od zosika, najdi si nejaky srob, ktory je pevne spojeny s kovovou castou auta. Ja to mam pod zadnymi sedadlami na nejakom srobe, samozrejme je tam pridane oko. Mam nafoteny cely postup, takze niekedy to sem urcite dam aj s fotkami. Subik napojis na radio signalovym kablom a premostis zosik. Nie som zastancom tuby, ale ked si nenarocny posluchac, budis, otazne je ako to uspokoji Tvoje poziadavky. Citovat
revilohifi.cz Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Co se týká tlumení, tak v dnešní době asi nejefektivnější a nejlepší tlumení poměru cena/kvalita je Vibraflex. Prodává se ve velikosti 0.5x1m, a tove dvou tloušťkách 2,5mm nebo 4mm.. Ty 4mm jsou spíše už na tlakařinu atd. :-) na kompletní vytlumení jednich dveří ti stačí 2 desky.. Tím ale myslím opravdu komplet vytlumení.. Když si sečteš náklady na ostatní tlumení, tak Vibra nevychází vůbez zle.. Pro ideální práci stačí jen trošku nahřát třeba i jen fénem.. :-) Zkus na ni mrknout.. http://www.revilohifi.cz/vibraflex-25.html Citovat
Soron Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Přátelé potřeboval bych poradi. Koupil jsem 405ku ( před tím jsem měl 205 a 309) a potýkám se s problémem audia. Ve dveřích mi repro hraje, ale výšky na palubce ne. Také neznám rozmístění pojistek v pojistkové skříni. Nemáte někdo schéma? Díky Soron Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.