Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Poslední dobou se mi tak jedno za 2 - 3 nastartování objeví nápis \"check engine oil level\". Nejhorší je to že oleje je tam jak má být raději to pravidelně kontroluji. V servisu mi řekli, že čidlo je OK..Podle mne jim to bylo ale jedno.. Mátě někdo nějakou zkušenost? Dík za info.

[upravil dne 2/12/08 benik1984]

Odesláno

Také se mi to stalo. Většinou když auto nestálo na úplné rovině. Hladina podle měrky byla také OK. Koupil jsem olej, dolil cca 3 decky a je pokoj. Myslím, že čidlo je nastavené hodně citlivě, že stačí malý pokles hladiny a už to řve. Vzhledem k tomu,že interval výměny oleje je 30 tis. km, tak si myslím, že je to dobře, protože při tomto intervalu motor přece jen trochu oleje sežere a člověka to včas varuje.

Odesláno

mne to zhaslo az tak po prejdeni dakych 40 km , asi 5 startov, ale to v pripade ze som stal zo sikma, ak si nestal, problem je niekde inde, sak skus pobehat, ak ti to nezhasne za dva tri dni, tak hladaj inde chybu

• O 1 měsíc později...
Odesláno

JJ, nevím jestli to dělá i vám, ale já ani nenastartuju, otočím do 1 a už to píská a OIL a hned potom check oil level.

S křivostí zastavení nemá nic společného stávám pořád na stejném místě a dělá to. Když jsem řešil čidlo na motoru dělalo to. Pak už nic půl roku a teď opět, mezitím jsem to dolíval teď půl roku ne. Vždycky to bylo vesměs, když bylo \"blbé\" vlhko.

[upravil dne 28/1/09 Jamesz]

Odesláno

Někdy to hlásilo když jsem měl nedávno dolito (1 cm pod vrchní), někdy když byl 1 cm nad spodní...když jsem to ještě sledoval.

Jinak při kriticky málo oleje to hodí velkou červenenou olejničku...když jsem pustil spojku bez plynu se zařazenou rychlostí (1)...(klasický zdech motoru).

Odesláno

Jak říká Honza očistit kontakty na čidle mohlo by to pomoct.Mě to píše jen u kámošky kde stojím hodně šikmo, levá strana tak o 20 cm víš:DTo se pak i docela blbě vystupuje, když se zavírají pořád dveře:aut.

Odesláno

otočím do 1 a už to píská a OIL a hned potom check oil level, ani nemám ještě nastartováno.

píská Vím to taky hned, nebo vy s těmi diesly hnes startujete?! :mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...