Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny priznivce 406 a nejen tohoto modelu. Mam takovej problem u 1.8 16v 406. V nizkych otackach auto pocukava jakoby spatne spaloval smes a klesl vykon motoru. Motor se ohreje max na 80C . Vymenil sem svicky dal nove filtry jak vzduchovy tak palivovy. Zadna chybova konrolka nesviti. Prosim o pomoc dekuji

Odesláno

zajel bych na diagnostiku... muze to byt vadne cidlo teploty vzduchu, nebo map senzor... tezko rict.. mne neco podobneho delala vadná zapalovací rampa...

Odesláno

jak uz bylo psano, moznosti je vic, od spatne zapalovaci rampy, pres MAP sensor ( cidlo tlaku v sani ) , pres zaneseny krokovy moturek regulatoru volnobeznych otacek ( dej vyhledat zde pojem \"krokac\" ), spatna lambda sonda, pricpany katalyzator

Jake svicky jsi tam dal ? napis typ a oznaceni, maji spravny odtrh, kontroloval jsi ho pred montazi ?

jinak zacal bych vycistenim toho krokace, pujcil si jinaou zapalovaci rampu z auta ktere jezdi dobre, pripadne pak pokracoval dal promerovanim cidel

Odesláno

Svicky jsem poridil NGK No 23 BRK 5 EK. Cukalo to jiz pred vymenou svicek. Ucpany katalizator- je mozne ze by se ucpal tim ze sem jel asi 100 km s upadlym zadnim tlumicem- katalizator asi vycistit tezko jedine novy ze

Guest servisman
Odesláno

podívej se okolo hadic sání zda nění nějaká povolená či děravá,taky nenabral jsi někde jiný benzin?? To jsem už jednou osobně zažil.

Odesláno
Původně zaslal: Blahi

Svicky jsem poridil NGK No 23 BRK 5 EK. Cukalo to jiz pred vymenou svicek. Ucpany katalizator- je mozne ze by se ucpal tim ze sem jel asi 100 km s upadlym zadnim tlumicem- katalizator asi vycistit tezko jedine novy ze

Možné to je. Typoval bych na lambda sondu. Ale nejlepší by bylo zajet na diagnostiku. V případě katalyzatoru na emise. Tam se taky pozná, jestli je v pořádku lambda sonda.

Odesláno
Původně zaslal: Blahi

tak svicky mas ty same jako ja a jezdi mi to s nima dobre,takze tam chyba nebude, upadly zadni tlumic kat neucpe, kat se po nejakem case rozpadne sam, me odesel cca v 250 000km, ale to by asi zase bylo slyset, vetsinou to rachta, docela hlasite, treba pri rozjezdu, kdy rezonuje cely vyfuk, to bys asi poznal.

Takze vycistit ten krokac + teleso klapky, vyzkouset tu jinou zapalovaci rampu a uvidis

Odesláno

Zapalovaci rampa bude problem . Nikoho tu z okoli neznam kdo ma 406 se stejnym motorem. Takze asi budu muset jit na na diagnostiku jezis marja. Benzin sem myslel taky to sem uz resil ale vypada ze je to necim jinym.

Odesláno

Tak sem ted rozebral klapku kompletne vse vycisteno i s krokacem. Skousel sem odpojit i lambdu a jsem porad na stejnem bode jajo predtim. Kolik stoji rampa? Nema ji nekdo funkcni?

Odesláno

Tak sem ted rozebral klapku kompletne vse vycisteno i s krokacem. Skousel sem odpojit i lambdu a jsem porad na stejnem bode jajo predtim. Kolik stoji rampa? Nema ji nekdo funkcni?

Guest servisman
Odesláno

není problém vyzkoušet rampu,ale je to daleko ,jinak jsou 2 typy dle roku výroby

Odesláno

Blahi: Já bych se teda zastavil, abychom vyzkoušeli tu rampu, ale nejdřív v neděli. V sobotu máme totiž zabijačku :D Pokud se nemýlim, tak si mi psal, že máš LFY motor, tudíž by to mělo pasovat:). Jinak rampa co si pamatuju stála kolem 5 000 kč

Odesláno
Původně zaslal: Kekros

no a ty Blahi máš zrovna rok 97, jestli se nepletu :myslim

Když to bude novější třeba od 98, tak moje rampa teda na LFY pasovat teda nebude ?

těžko říct co to bude nebo nebude dělat když se to da z 95-97 na 98-99.

Odesláno

staci kdyz napise, jestli kryty ventilu ma hlinikovy ( stary model LFY ) a nebo plastovy - cerny ( novy model LFY )

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

staci kdyz napise, jestli kryty ventilu ma hlinikovy ( stary model LFY ) a nebo plastovy - cerny ( novy model LFY )

jo neni ten novej a starej model rozdělen ještě výkonem- starej 81 KW, novej 85 KW ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...