Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Mám eletricky vyhřívanou lambda sondu,zajímalo by mne jak se projevuje správná funkce vyhřívání.Pro vyhřívání by tam měl být samostatný odpor asi viz.foto ten bílí váleček dva dráty černý konektor.Hodnota odporu 3 ohm.V lambdě by mnělo být topné tělísko.

A ted otázka pokud zapnu klíček do druhé polohy třeba na 5 min mělo by se vyhřívání lamda sodny projevit zahřátím tělesa lamdy,má stím někdo skušenosti vyvede mne někdo z omylu?

Totiž když jsem rozpojil černý konektor u lamdy nenaměřil jsem žádný odpor ani napětí při zapnutém klíčku zkoušel jsem prozvonit oba piny až k odporu,jeden ok druhý bez odezvy nejsem.Ve předu u pravého světla je další pojistková skřínka,není ten okruh jistěn pojistkou? skřínka není kompletně osazená a abych řekl pravdu nevím co všechno je přes skřínku jištěno.Lambdu mál od NGK vedle Bosche je to žížala,ale to je jedno.

Odesláno

Aha,takže sem vedle jak ta jedle.A a nevíš jak je to tedy s tím vyhříváním má se lambda zahřát nebo spíše rozpálit.Když to řeknu takhle lajcky a nebo jsem zas vedle.

Odesláno
Původně zaslal: gogogo

Pak je tedy zajímavý že jsem přes ten odpor teda ke vstřiku prozvonil jeden pin až k lambdě.

To musíš zvonit k žehličce....

Odesláno

Žehlička = konektor řídící jednotky.

Proč je poslední dobou smailíkům špatně :myslim.

[upravil dne 30/11/2008 Hafity]

Odesláno

O nic nejde auto jede v poho jen rád zkoumám jak věci fungujou a z toho co je natu nejsem zrovna moc dvakrát chytrej.

Ale je my teda divný že jsem na kabelech od vyhřívání nic nenaměříl.

A tou žehličkou si měl na mysli?

No jo,tak to my vypadlo.

[upravil dne 30.11.08 gogogo]

Odesláno

Ač nejsem autoelektrikář, tak za pomoci AUTODAT, nebo VIVIDU jsem věděl, kam vedou z řídící jednotky jednotlivé PINy, takže nebyl problém zjišťovat průchodnost jednotlivých kabelů. Naposledy jsem si takhle hrál s BX 16V. Ale od té doby, co jsem placky od zmíněných programů zapůjčil už netuše komu a po pádu PC, jsem v rici a atd. ...:nevim

Odesláno

Vyhrievanie lambdy byva istene. Po otoceni kluca do 2. polohy je vyhrievanie trvale napajané a aj stale po nastartovani.

Ak by bolo vyhrievanie zle, prejaví sa zvýsenými emisiami pri studenom motore, zlým tahom. Vyhrievanie napomaha aby lambda zacala pracovat skor ked je este studena a ak je pokazene tak sa zacne lambda normalne pracovat az po plnom zohriati vyfukovzmi plynmi kdezto s dobrym vyhrievanim uz po cca 30s od startu

Původně zaslal: gogogo

.

Odesláno
:aut Stačí si lambdu proměřit při chodu motoru pač pokud neni zahřáta od vlasstního vyhřívaní - nefunguje. je na ní cca 0,45V a jak je nahřátá na cca 600 C tak se začne pohybovat napětí na ni od 0,2v do 1V dle kyslíku ve spalinách. POři mětění není vhodné používat obyč multimetry s čislicema pač nestihneš odečitat hodnoty. Pak možná multimetr s bargrafem a nej je ručkové měřidlo a velkým vnitřnim odporem........:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...