Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lhůta nedodržena, ale už jezdím

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Mám problém. Jak někteří ví, tak kupuji nové auto. Ale nastal problém u prodejce, který nedodržel dodací lhůtu. Ve smlouvě mám termín 19.11.2008 a auto ještě nemám. Žádné všeobecné podmínky nemají - řídí se zákoníkem.

Nevíte jaké mám možnosti jednání? Jestli můžou ze zákona překročit dodací lhůtu nebo tak.

V zákoníku se nevyznám.

Díky moc.

[upravil dne 6/12/08 jaudax]

Odesláno
Původně zaslal: jaudax

Zdravím.

Mám problém. Jak někteří ví, tak kupuji nové auto. Ale nastal problém u prodejce, který nedodržel dodací lhůtu. Ve smlouvě mám termín 19.11.2008 a auto ještě nemám. Žádné všeobecné podmínky nemají - řídí se zákoníkem.

Nevíte jaké mám možnosti jednání? Jestli můžou ze zákona překročit dodací lhůtu nebo tak.

V zákoníku se nevyznám.

Díky moc.

Jaké to bude jestli se můžu zeptat? :)

U nás je to tak, že se do objednávky se píše předpokládaný termín dodání, jaký dokáže splnit výrobce, ale je to vždycky měsíc, ne přesně na den, to by bylo šibeniční..

Odesláno

Tak ked som si ja kupoval svoju 207čku tak som tam mal napisane,že mi to dodaju do 3mesiacov.Samozrejme nestalo sa tak,tak som nelenil a prestudoval tie ich papiere(prava a povinnosti),tam som vyčital že ak to auto nedodaju do stanoveneho terminu tak maju ešte mesiac na to aby to dodali inak moze ten kupujuci odmietnut auto a bude mu vratena kaucia(ak ju platil).No a ja som sa vybral do Peugeotu(den po termine)s tym že objednavku rušim,samozrejme auto zrovna v ten den priviezli(hned som vedel ze je to moje)tak im tam hovorim ze ja ho uz nechcem!Asi po 3hod sme sa dohodli ze ho predsa len vezmem s tym ze som dostal zimne gumy na plechačoch k autu:super

Odesláno
Původně zaslal: antal

Tak ked som si ja kupoval svoju 207čku tak som tam mal napisane,že mi to dodaju do 3mesiacov.Samozrejme nestalo sa tak,tak som nelenil a prestudoval tie ich papiere(prava a povinnosti),tam som vyčital že ak to auto nedodaju do stanoveneho terminu tak maju ešte mesiac na to aby to dodali inak moze ten kupujuci odmietnut auto a bude mu vratena kaucia(ak ju platil).No a ja som sa vybral do Peugeotu(den po termine)s tym že objednavku rušim,samozrejme auto zrovna v ten den priviezli(hned som vedel ze je to moje)tak im tam hovorim ze ja ho uz nechcem!Asi po 3hod sme sa dohodli ze ho predsa len vezmem s tym ze som dostal zimne gumy na plechačoch k autu:super

Tak to si udělal velmi dobře, že si se nedal!!!:super

Jinak záleží, podle čeho je smlouva (objednávka) psaná a to buď podle občanského či obchodního zákoníku. Jinak před podpisem je třeba si řádně vše přečíst a pokud to tam není, tak chtít to tam dopsat!! Jako např. problém vidím v tom, že se na nová auta lepí různé reklamní samolepky prodejce apod.. Toto není uvedeno ve smlouvě (objednávce). Jedná se o reklamu, která je zadarmo.:bacha:bacha Asi mít štěstí nikdy nebudu, že bych si kupoval nový auto!!:(

Odesláno

požadovat sice můžu, ale jestli mám nějaké páky na ně či oporu v zákoniku. Jinak chyba je na straně dodavatele, protože auto už 14 dní stojí v Praze na parkovišti dovozce! Prý pozdě zaplatili nějaké peníze tak mají pozastaveny všechny vozy (cca 16 aut)

Odesláno

požadovat sice můžu, ale jestli mám nějaké páky na ně či oporu v zákoniku. Jinak chyba je na straně dodavatele, protože auto už 14 dní stojí v Praze na parkovišti dovozce! Prý pozdě zaplatili nějaké peníze tak mají pozastaveny všechny vozy (cca 16 aut)

A tak to vezmi obráceně! Co by se stalo, kdyby se pro auto přišlo pozdě??;) Jinak jejich problém tě nemusí vůbec zajímat!! Jinak opora v zákoně je !!!!

[upravil dne 30/11/08 OK406]

Odesláno

Já si myslím, že pokud je na objednávce uveden termín dodání, tak je to termín dodání, nikoli převzetí. Problémy na straně dodavatele jdou jednoznačně na vrub dodavatele a Tebe nemusí zajímat, kde to auto stojí. Tzn., že pokud v den dodání auto k dispozici není, mohu objednávku zrušit a chtít všechny zálohy nazpět. V případě soudního vymáhání by se k tomu daly připočítat i další náklady, nebo i ušlý zisk, či jiné újmy.

Odesláno

To si myslím taky. Jen je problém, že já to auto chci, ale něco k němu by nebylo špatné.... :D

Kdybych tam nedával auto protiúčtem, tak jsem už jinde!

Zítra volám majiteli autosalonu, tak jsem zvědav, co mi řekne. Jen chci mít v záloze nějaký ten paragraf na tu dodací lhůtu. Podle http://www.sagit.cz/pages/lexikonheslatxt.asp?cd=152&typ=r&levelid=OB_029.HTM by to měl být paragraf 414.

Odesláno

To si myslím taky. Jen je problém, že já to auto chci, ale něco k němu by nebylo špatné.... :D

Zítra volám majiteli autosalonu, tak jsem zvědav, co mi řekne. Jen chci mít v záloze nějaký ten paragraf na tu dodací lhůtu. Podle http://www.sagit.cz/pages/lexikonheslatxt.asp?cd=152&typ=r&levelid=OB_029.HTM by to měl být paragraf 414.

myslim ze maximalne si vyrves nahradni vuz do doby nez ti to predaj , nyvic kdyz ti ho poskytnou , tak budou extra rychli aby ti novej dodali co nejdrive :D

Odesláno

Ve smlouvě je jasně uveden přesný termín dodání!!! Nikde není uvedeno nic jiného, kromě toho, že pokud by se zrušila objednávka v termínu, tak je sance 20000,-Kč ze strani objednavatele. Tkže právo je na tvé straně. Pokud by ti dělali problémy, tak se zeptej právníky na danou věc a uvidíš, co ti řekne a to, že došlo k porušení smlouvy ze strany dodavatele. Nedej se. Toto je nešvar, terý je nutno vyřešit. Měl by si dostat nějaké ,,odškodné\" za porušení smlouvy né tvoují vinou!

Odesláno

Tak bohužel musím oznámit, že jsem přestal být majitelem Peugeotu a přesedlal jsem do stáje KIA. Na fórum samozdřejmě nezanevřu a pokud mně nevíhodíte tak i někam přijedu.

Omluvte foto, ale v garáži nebylo moc místa... :D

Jinak před autem mám 5 cm a za autem 13cm :D:D:D

post-0-14109603575036_thumb.jpg

Odesláno

Tak bohužel musím oznámit, že jsem přestal být majitelem Peugeotu a přesedlal jsem do stáje KIA. Na fórum samozdřejmě nezanevřu a pokud mně nevíhodíte tak i někam přijedu.

Omluvte foto, ale v garáži nebylo moc místa... :D

Jinak před autem mám 5 cm a za autem 13cm :D:D:D

Neni snad důvod tě vyhazovat jsou tu i jiní,co nemaji,anebo maji jiné značky než lvíčky,jinak, toho brobečka ,co máš v garáži,a pomalu se nevejde,je to taky pěkný,tak ať ti slouží dobře,hodně km bez nehod :super:potlesk

Odesláno

z fóra bych se vyhodit nenechal (kia forum je celkem mrtvé...) ale ze srazu. :D Ale myslím že to v P-C nehrozí... Jen si nejsem jist co se stane z vozu po páteční/sobotní noci... :myslim:D:D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...