Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, prosím o radu, posledni dobou mi nedrží otáčky volnoběhu, nejhorší je to při studeném motoru, na každé křižovatce musím znovu startovat, hrůza ! mám 605ku 2litr benzín, nový model.

Odesláno

No to ti děla zničeho nic nebo už delší dobu?A když se to zahřeje to děla taky?A co svíčky?Ale řekl bych že to bude chtít vyčistit krokovy motorek je to takovy oval co vede do motoru?Stači odpojit hadice z každe strany a prostříkat nejakym silikonem nebo wedečkem?mam taky 605 2.0 ale stary model takže by to tam melo byt stejny myslim:superKdyby něco tak pisni když budu vědet rád poradím:super

Odesláno
Původně zaslal: milan vavra

Stači odpojit hadice z každe strany a prostříkat nejakym silikonem nebo wedečkem

Jen ne silikonem :o, stačí silikonový olej - já vím, jak jsi to myslel :papa.

Zároveň vyčisti odporovou spirálu váhy vzduchu - MAF senzoru.

Nebo, co lambda, nebo nějaké čidlo teploty? můžou dávat do ŘJ blbé údaje a ta pak neudrží volnoběh..

[upravil dne 28/11/08 Kdo]

Odesláno

díky moc, snad ten krokovej motorek najdu, prostříknu ho a dám vědět, svíčky jsem měnil před měsícem za nové origo. peugeot, tak snad budou okej. A dělá to pouze u sutdeného motoru, když se zahřeje, tak je vše v pořádku, ale ty starty na každé křížovatce mě fakt točí... :roll

Guest servisman
Odesláno

mě to dělalo taky ale u 406 tak mne pomohlo vyměnit teplotní čidlo co je pro řj /zelené/ od té doby pokoj.Prostě mne to čidlo dávalo data že je motor teplý i když byl studený

Odesláno
Původně zaslal: DAVID

a Honzo, to teplotní čidlo je na Tvém obrázku pod pozicí 13 ? :mad:

Já bych to na něj viděl. Podobné je i v kabině schované pod tou mřížkou vedle tlačítla kaslíku a měří teplotu v kabině pro potřeby regulace topení a klimy.

Edit: ještě bych prověřil čidlo teploty vody - to je asi to \"zelené\" o kterém píše Honza. Bude někde na přírubě, co vede vodu z hlavy do chladiče.

[upravil dne 28/11/08 Kdo]

Guest servisman
Odesláno

čidlo teploty by mělo býti u termostatu asi poz 15 / 16 nemám Vinko tvoje

15

0242 85

01 SNÍM TE CHL KAP

14X1,25 - 118 DEG

- VSTŘIKOVÁNÍ XU10J4R A BEZ KLIMATIZACE

INFORMACE O TEPLOTĚ CHLADICÍ KAPALINY PRO LOGO

1338 09

01 THERMISTANCE

DIAM 14X125-110 DEG

BE - MODRÁ

- VSTŘIKOVÁNÍ XU10J4R A KLIMATIZACE

INFORMACE O TEPLOTĚ CHLADICÍ KAPALINY PRO LOGO

16

1338 55

01 SNÍMAČE TEPL

14X125 HT 56,5 2V

BITRON VIDEO -

MR - KAŠTANOVÁ

- VSTŘIKOVÁNÍ XU10J4R

INFORMACE CENTRÁLNÍ JEDNOTKY TEPLOTY

[upravil dne 28/11/08 honza406]

post-0-14109603416222_thumb.jpg

Odesláno

milan vavra: karbecovej dvoulitr 79kW (nebo tak nějak)? To se moc nevidí.

K původnímu dotazu - rožíná se oranžová kontrolka motoru? (-K)

Já bych na teplotní čidlo nevsázel. Novej model už neměl potenciometr?

Odesláno

No podle motoru v aute a co jsem koukal to jednobod neni je to 2komorovy karburator:mad:cely jsem to cistil a rozebiral takze vim jak to vypada?mnel jsem 405 jednobod 1.6 a to bylo letadlo tohle je mrcha lína:(ale koupil jsem ji za malo od znameho tak uvidim co a jak dal?Mam zalusk na 406 combi to je pecka:roker

Odesláno

2.0-liter 8-valve carbureted inline-4, 84 kW (114 PS/113 bhp)

2.0-liter 8-valve fuel-injected inline-4, 79 kW (107 PS/106 bhp)

2.0-litre 8-valve fuel-injected inline-4, 89 kW (121 PS/119 bhp)

2.0-litre 8-valve fuel-injected turbocharged inline-4, 108 kW (147 PS/145 bhp)

2.0-litre 16-valve fuel-injected inline-4, 97 kW (132 PS/130 bhp)

Odesláno

HM tak to teda čumim:mad:nedohaduju se jen v technicaku je to tak napsane a v motoru je karburator:xvul tak nevim jestli je to origo nebo nejaky paskvil??????????Dá se vubec koupit do toho motor stim jednobodem???????????:myslim A ŠLO BY TO tam vubec bez problemu:myslim

Odesláno

Ve velkým TP by měl být napsanej typ motoru tak to sem kdyžtak opiš.

89kW motor je XU10J2Z nebo tam bude XXX kód. Kdyžtak motor vyfoť, já sem nikdy karbec v 605 na vl. oči neviděl.

Vím, že jde ze 79kW udělat 89kW docela bez problému ale z toho karbecovýho nevím.

Motor se přehodit dá, nevím kolik dneska stojí, spíš bude problém sehnat nějakej slušnej.

Edit: A ve velkým TP by mělo být napsaný aji \"2.0SRi\" apod. Pokud jo tak to je bastl.

A ještě mě napadá, že to mohl úředník poplíst ty kW. Opiš prostě info z TP.

[upravil dne 1/12/2008 Fusion]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...