stres3dcz Odesláno 26. listopad 2008 Autor Odesláno 26. listopad 2008 co je to ta sahara (sry ve vybave sem laik ale motoru se da rict rozumim dobre)? Hele a tobe kdyz brousili tu hlavu tak sis nechal i vybrousit ventily? Na kolik te to vyslo? A gufera to sis tam daval sam nebo vsechno servis? Dik:papa Citovat
stres3dcz Odesláno 26. listopad 2008 Autor Odesláno 26. listopad 2008 Jake mate zkusenosti s tesnenim VICTOR REINZ (komplet za cca 2000kc)? Co vsechno obsahuje? Jeste poradte kde mam hledat termostat dik A svice brisk DR15TC jsou v pohode? Maji 3 elektrody... [upravil dne 26/11/08 stres3dcz] Citovat
Capy Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 sahara je větrák na chladiči. nevim jestli je to na mě, ale mě dělali komplet hlavu u auto pejšek rozebrat (nepodařilo se nám doma odmáčknout pružiny) natlakovat přebrousit zabrousit ventily, vyměnit gufera (dodal jsem svá origo) a smontovat hlavu dohromady to vše za 1300kč 300kč bylo za tu demontáž a montáž ventilů Citovat
stres3dcz Odesláno 26. listopad 2008 Autor Odesláno 26. listopad 2008 Myslis ze jim to pujde poslat postou ? 140km se mi zrovna jezdit nechce kor kdyz to nebude na pockani;) jenze kolik takova hlava vazi to bude prachu za postu jak blazen... Hele a ventily jsou s podlozkama nebo hydra?? je to rv94, ve vinu je KDX, cislo motoru konci 1496529 Citovat
Fusion Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 Takový těžký radši PPLkem, bude to pár stovek. V Brně Bosonohách je super vyhlášená dílna specializovaná na broušení, tlakování, opravy hlav. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 Termostat zabezpecuje spravnou teplotu motora. V motore mas tudiz nevim jak to napsat, mali a velky chladici okruh. Pokial rano nastartujes, tak voda cirkuluje jen v tom malem chladicim okruhu, tj aby si rano za jazdy ze studenym motorem zbytecne nechladil uz tak chladnou vodu, a aby se motor co najrychlejsie ohrial na provozni teplotu. Pri uricte teplote, radove namam sajn kolik (neco kolem 70-75 stupnu) termostat otvori okruh, tj voda se dostane i do predniho chladice, a auto se zacina chladit. Pokud prekrocis nejakou teplotu, je nastavena kazdym autem jinak, spousti se ty predna sahara, tj vetrak, aby ty dochladila motor tym ze fouka na chladic. Je otazne ci mas zly termostat alebo cidlo teploty. Cidlo teploty dava informace budikum a ridici jednotke. ------------- Mne robil vsechno servisman. I tady na foru, i v prodejnach mi vsichni odporucali sadu GOETZE. Na tvym myste bych nevymyslal, a koupil tu. No s tymi ventilami bych klamal, myslem ze ne, ale nevim. Myslim, ze sem po dlouhe dobe nasil normalniho servismana. Menil len to co bylo zle. Povedal som ze pokial budu zle sroby na hlave, ci termostat anebo neco jineho, ze nech zavola, a ze to vymenime taky. Termostat mi nemenil, hovoril ze v poho, sroby ze su tiez v dobrom stave a tak... ----------- A co se tyce svicek, to sou jen vyhodeni penize. Na nase 1.4 ty je 3 kontakt na velke kulovi... Na 1.8 a 2.0 se tusim davaj od vyrobi 2 kontakty.. Tebe to spalovani ale nijak nezlepsi, ani vykon motoru. Proste vyhodis penize za nic pri tve a me motorizaci... Kup radsi kvalitne jednokontakty, napr bosch... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 A termostat najdes na motoru, kdyz otevres kufr, tak na pravy stene (presne opacna jak ta, kde sou rozvody) Kabel nevim jaky tam jde, to mozem pozret, ted nevim z hlavy... Co se tyce termostatu, tak jak sem psal 460 - 540 Sk bud jeden alebo druhy typ. CIdlo teploty stoji myslim do 400 SK... Rozvody Remen 1200 Sk Kladka 1000 SK Vodni pumpa 1100 Sk Toz mas v aute jen jednu kladku. Na tvym myste bych si skorej doma vymenil rozvody sam, pokial uz mas skusenosti. Myslim ze 3300 Sk coz je na ceske tak 2600 KC je mali peniz na to, abys riskoval zniceni motora... Ja se na rozvody v domacim prostredi uz taky chystam Citovat
stres3dcz Odesláno 26. listopad 2008 Autor Odesláno 26. listopad 2008 ja vim jak funguje termostat... teplotu mi to ukazuje ok tak snad to bude v pohode jeste skouknu jak se toci vetrak. Jinak ty svicky jsou 75kc za kus takze to vazne vyhazovani penez neni Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 No jako radsi by sem koupil Jednokontaktni Bosche jak trojkontaknti brisky ... Tak ja nevim, ja mam r.v. 1998 a motor TU5J ci tak nejak, neco na TU Citovat
stres3dcz Odesláno 26. listopad 2008 Autor Odesláno 26. listopad 2008 a hele co budu potrebovat kdyz budu brousit tu hlavu(+zarovnani ventilu) + gufera ventilu? tesneni vyjde 640kc, jedno gufero 20kc(nebo 30 podle toho jakej to bude typ nebo co), tesneni vika ventilu 100 (nebo mam snad priplatit za 300? ). Nebo jsou tam jeste nejaky o krouzky nebo tak neco? Citovat
pastorek Odesláno 27. listopad 2008 Odesláno 27. listopad 2008 Původně zaslal: stres3dcz a hele co budu potrebovat kdyz budu brousit tu hlavu(+zarovnani ventilu) + gufera ventilu? tesneni vyjde 640kc, jedno gufero 20kc(nebo 30 podle toho jakej to bude typ nebo co), tesneni vika ventilu 100 (nebo mam snad priplatit za 300? ). Nebo jsou tam jeste nejaky o krouzky nebo tak neco? Keď je to rozobrané tak sa odporúča vymeniť predné gufero na vačke a dať si pozor na skrutky hlavy aby neboli natiahnuté. Na tom tesnení pod hlavou by som veľmi nešetril, radšej kvalitnejšie a budeš mať dlho pokoj. Citovat
stres3dcz Odesláno 27. listopad 2008 Autor Odesláno 27. listopad 2008 to tesneni za 640 je GOTZE Citovat
pastorek Odesláno 27. listopad 2008 Odesláno 27. listopad 2008 Původně zaslal: stres3dcz to tesneni za 640 je GOTZE Myslel som to všeobecne ale Gotze je dobrá voľba. Citovat
stres3dcz Odesláno 27. listopad 2008 Autor Odesláno 27. listopad 2008 Jj takze to vidim tak ze vemu goetze tesneni, gufera na ventily + na vacku a termostat. Hlavu necham srovnat + tlakovat. Slozit si to slozim sam. Co ty srouby to se nejak meri? Treba 10 zavitu ma mit kolik? Cetl jsem ze je dobry to vycistit treba kartackem pak to namazat treba olejem, utirit aby to bylo fakt jen v zavitu a momentakem to utahnout. Nevite kde bych nasel jakym momentem to utahnout, taky postup jakym to utahovat? Jeste taky ty rozvody jak se meni. Co servomotor da se repas? Zda se mi ze za studena mi tam chrci na volnobeh nebo to budou asi rozvody (lozisko), bliz sem to nezkoumal vzdy se dostanu domu az za tmy, zejtra na to mam cely odpoledne tak to poradne zkouknu:D Videl jsem tam u nej olej nebo mozna pod nim fakt nvm... V nadrzce na chladicku mam videt olej Teplota je tesne pres 90 ale neroste dal:) [upravil dne 27/11/08 stres3dcz] Citovat
pastorek Odesláno 27. listopad 2008 Odesláno 27. listopad 2008 Možno ti pomôže súbor v odkaze. Je to o motoroch TU s popismi postupov. V niektorých detailoch sa to môže líšiť. www.pepanet.sk/servis/motor_TU.pdf (0,7 MB) Citovat
stres3dcz Odesláno 27. listopad 2008 Autor Odesláno 27. listopad 2008 ty jo diky moc to mi urcite moc pichne, ted jeste musim zjistit jakou mam pouzit tloustku tesneni (nebo je to furt 1,6?). Jeste mi prijde zajimavy ze mam utahnout srouby na 20nm ap ak druhej stupen o 270°? To uz pak nemam brat momentovym klicem a proste otocit a ty stupne a prdet na to? Citovat
stres3dcz Odesláno 27. listopad 2008 Autor Odesláno 27. listopad 2008 Jo jeste nevite za kolik se da sehnat klicek s DO ir? mam tu nejakej VALEO s jednim tlacitkem, po dani baterky buhuzel nefunguje, kdyz sem to promeroval tak tacitko spina v pohode, zadny studenaky ale zdalo se mi ze jeden smd tranzistor je pryc kdyz sem ho meril (je to nepresny kdyz sem ho neodletoval). Kdyz klicenku rozsrobuju jde mi vyndat kovovej kus klicku, jestli je to origo nevim Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. listopad 2008 Odesláno 27. listopad 2008 Tak tesneni nevim jakou ma hrubku. Podla typu motoru a roku vyrobi tam pasoval jen jeden rozmer, takze sem nemusel nic resit. Citovat
Capy Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 ventily se štelují jako u šáde žádný podložky ani hydra ale šroubek a matička. těsnění bude víc min 4ks mezi sání a hlavu a po dvou pod výfuk jj je to tak utahuje se momentem a pak o úhel. uvidíš sám že je to docela dost. a šrouby jsem měnit, když ho přetrhneš tak končíš a vše jedeš od začátku Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 Srouby by sem menil len kdyz by boli natazene .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.