Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Občas vyletí otáčky až 4 000

Recommended Posts

Odesláno

Peugeot 206 1.4i r.v.2001.

Mám problém, že mi občas při jízdě z ničeho nic vyskočí otáčky třeba až na 4 000 a nemohu dělat nic, abych je snížil, jen zastavit a vypnout motor. Když zastavím, chcípnu motor a chci znovu nastartovat, tak nechytne. Vlastně je slyšet jen startér. Nastartuju až po chvíli, ale jen přez sešlapávání plynu a to motor tak zvláštně blafe, musím ho trochu protočit aby se to srovnalo. Nevíte někdo co by to mohlo dělat. Mě napadá, možná zapalovací cívky, ale moc tomu nerozumím.

Chtěl jsem se zeptat nejdřív tady, jestli to není nějaká blbost, než s tím pojedu do servisu. Díky za odpovědi.

Odesláno

Já si myslim, že zapal. cívkou to nebude - jezdí to normálně ne ? Mohl by to dělat krokový motůrek, ten občas hýbe s otáčkami na volnoběh. Ale nevim, jestli ho tvuj motor má, takže můžu jen těžko soudit :nevim. Kdyžtak zkus pohledat ;)

Odesláno

No to to nevím, jestli tam je krokový motůrek, ale ten přeci nemá nic společnýho s tím startováním, který je s tím úzce spojený, protože jinak mi to startuje v pohodě.

Odesláno

Ne s tim startovánim to nic společnýho nemá, ale to taky neznamená, že to nejsou dvě různé chyby :nevim. A těsní ti to dobře kolem škrtící klapky a spol ?

Odesláno

Tak tohle mi přesně delala Renault espase 2,2 benzin byl jsem uplne zoufalej a vlastne kuli tomu jsem to prodal.Byl to ten krokovy moturek černa krabička od bosche nahodou ji otec mnel na svym motoru ve sklepe tak jsme to zkusil a vše fungoval o-k:potleskAle byl jsem tak vypruzelej že jsem to radši prodal:roker

Odesláno

Jo, to vypadá jako krokáč, ten u 1.4 řídí volnoběh. Demontuj tělěso klapky, vyčisti ho od bordelu (prach ve spolupráci s olejem z odvětrávání tam umí udělat pěknej černej sliz a pokud má tvůj motor EGR, tak to bude černý celý). Pokud to nepomůže, tak zkusit vyměnit krokáč, aspoň na zkoušku, z jinýho auta...

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak nakonec to bylo teplotní čidlo. Dávalo někdy impuls, že je -40°C a počítač tak obohatil směs a otáčky tak vyskočili.:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...