Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 měsíce později...
Odesláno
Původně zaslal: antal

Nechcem zakladat novu temu tak to napišem sem.Zaujimalo by ma či je normalne že si auto zobralo 0,7l oleja po 22000km?

fiha....asi skor nie, podla mna... zeby sa este zabehaavalo? :myslim

to asi uz nie, co... hm..no som zvedavy ako to bude s mojim, keeed uz konecne bude u mna :):mrk

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Osobne to považujem za spotebu v norme. Ak nieje treba dolievať medzi výmenami tak je to v pohode.

Myslím, že práve tých 0,7 je to čo dolial resp. mal doliať medzi výmenami. 22k je tak akurát dosť na výmenu.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: pastorek

Osobne to považujem za spotebu v norme. Ak nieje treba dolievať medzi výmenami tak je to v pohode.

Myslím, že práve tých 0,7 je to čo dolial resp. mal doliať medzi výmenami. 22k je tak akurát dosť na výmenu.

Ja som to pochopil tak že mu od poslednej výmeny pred 22 000 km ubudlo 0,7l oleja. Nakoľko rozdiel medzi min a max býva cca liter preto som to nazval úbytkom v norme. Ak niekto sleduje presne značku na mierke a dolieva každé deci tak to definujem trochu inak.

Spotreba 1 l medzi výmenami oleja je v norme. Platí to pri intervale 15000 km. Ak je interval 30 000 tak to môže byť i viac. Inak plne súhlasím s tvojim názorom že 22 000 je na výmenu dosť. Tiež sa mi tých 30 000 zdá trochu prehnané. Odporúčal by som meniť najneskor pri 20 - 25 000.

• O 1 rok později...
Odesláno

Ahojte ja som tiez hrdym majitelom 207-ky GT : ) (cca 7 mesiacov), mam vsak asi mensi (mozno aj vacsi ) problem. Ako som tu cital a ako som cital aj recenzie na inych strankach medzi minusi tohto motora patri vyssia spotreba oleja. Nikde vsak nie je uvedene co je este v norme a co uz nie. V manuale, ak si dobre pamatam tak je pisane, ze spotreba oleja medzi jednotlivymi vymenami by nemala presiahnut 0,5 litra na 1000 km (dufam ze si pamatam spravne lebo manual nemam po ruke). Myslim si vsak, ze tento pripad by bol uz moc extremny.

Chcel by som vediet, co moze byt pricina vyssej spotreby oleja.

Mna sa tyka tento problem tiez a je asi trochu horsi ako Antalov. Som druhym majitelom auta a blizim sa k 90 000 km, predchadzajuci majitel mi spominal, ze raz za cas treba doliat olej ale nebral som to nejak moc na vedomie. Po prejdeni asi 8000 km so dolial asi 1,5 litra oleja. Ked mi vyskoci varovanie, tak dolejem cca. 2-3 dcl oleja a ide sa dalej. Obavam sa vsak, ze to bude spojene s niecim co asi nebude moc lacne : (- Vedel by mi prosim niekto dat nejaku radu alebo urcit diagnozu : )

Dakujem velmi pekne

P.S. s autom som maximalne spokojny, ide ako o zivot bez jedineho problemu ( okrem tohoto) : (

Guest mischko11
Odesláno

jasne najlepsie je tam supnut interval 20 000 km a je to istejsie

Odesláno

Takze tebe to zozerie cca. 0,5 litra na 8000 km? o 3500 km ma caka servis, takze ked tam budem poviem mechanikovi nech sa na to pozrie ak sa da...Ale motor aj turbo ide uplne bez problemov, tak neviem : (. A este jedna otazocka, co sa meni pri 90 000 km okrem filtrov a oleja?

Odesláno

Tak ja už dlhší čas pozorujem jednu vec a to že to žere olej len ked sa auto drží vo vyšších otáčkach,čiže v mojom prípade dialnice(bohužial nechodím na výlety ako ma pretekar:D:aut ).Ked jazdím v meste tak ani po par tisíc km nevidím ubytok ale stačí dlhšia cesta po dialnici a ejhle.Kedže cesty na SK robím dost pravidelne tak olej dolievam po každých 10t km a to 1L.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...