Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

chtěl bych radu...

Jaké koupit svody na GTI myslím tím jakou konfiguraci.

Průměry jednotlivých trubek jsou navrženy vždy pro daný objem a typ motoru a celková konfigurace (4-1 nebo 4-2-1, resp.6-2-1) je vždy uzpůsobena konkrétnímu motoru a způsobu použití. Obecně se dá říci, že svody v konfiguraci 4-1 přinášejí větší výkon a mohou snížit kroutící moment (vhodné pro okruhové závody), naopak svody v konfiguraci 4-2-1 si zachovávají velký kroutící moment (vhodné pro rally).

je to napsáno celkem jasně ale i tak co je podle vás lepší volba?

a jakou značku?

ASHLEY nebo RACELAND

Odesláno

Takhle: konfigurace 4-1 ti dá vyšší výkon, ale jeho špička se zúží a posune směrem nahoru. Tzn. budeš muset udržovat motor v optimálních otáčkách, abys potenciál svodů využil. Předpokládám samozřejmě znalost křivek motoru po úpravách. S konfigurací 4-2-1 nikdy nrdosáhneš tak vysokého špičkového výkonu, jako s 4-1, ale zvýšíš průměrný točivý moment v průběhu otáček, především pak ve středním pásmu. Osobně si myslím, že to je výhodnější, protože je motor pružnější. Pokud s tím teda jezdíš v běžném provozu a občas se rád svezeš, tak bych šel rozhodně do 4-2-1. 4-1 bych volil pouze v případě, že bysis stavěl auto vyloženě na závody (jedno jestli rallye, nebo okruh).

Ashley je dražší a asi i kvalitnější, než Raceland (kterej je levnější kopií Supersprintu), ale otázka je, zda se to vyplatí. Hodně jsem teď pročítal zahraniční fóra a tam panuje na toto konkrétní téma převážně následující názor: \"kup Raceland - poslouží taky dobře z ušetřených peněz šetři na vačky\".

Na 106 máš obrovský výběr různých svodů (zauvažoval bych i o ocelových svodech Janspeed, prý jsou dobré - www.kamracing.co.uk), takže se nemusíš bát, že bys narazil na problémy. Já to mám horší - vyloženě na 206 s tímto motorem dělá Raceland (resp. Supersprint) jen konfiguraci 4-1 a dle mého názoru ještě dost blbou. Já chci 4-2-1, tak budu muset vyjít z nějakých svodů pro Saxo/106 a nejdřív zjistit, jestli se vejdou.

[upravil dne 3/11/08 Fakir]

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Takhle: konfigurace 4-1 ti dá vyšší výkon, ale jeho špička se zúží a posune směrem nahoru. Tzn. budeš muset udržovat motor v optimálních otáčkách, abys potenciál svodů využil. Předpokládám samozřejmě znalost křivek motoru po úpravách. S konfigurací 4-2-1 nikdy nrdosáhneš tak vysokého špičkového výkonu, jako s 4-1, ale zvýšíš průměrný točivý moment v průběhu otáček, především pak ve středním pásmu. Osobně si myslím, že to je výhodnější, protože je motor pružnější. Pokud s tím teda jezdíš v běžném provozu a občas se rád svezeš, tak bych šel rozhodně do 4-2-1. 4-1 bych volil pouze v případě, že bysis stavěl auto vyloženě na závody (jedno jestli rallye, nebo okruh).

Ashley je dražší a asi i kvalitnější, než Raceland (kterej je levnější kopií Supersprintu), ale otázka je, zda se to vyplatí. Hodně jsem teď pročítal zahraniční fóra a tam panuje na toto konkrétní téma převážně následující názor: \"kup Raceland - poslouží taky dobře z ušetřených peněz šetři na vačky\".

Na 106 máš obrovský výběr různých svodů (zauvažoval bych i o ocelových svodech Janspeed, prý jsou dobré - www.kamracing.co.uk), takže se nemusíš bát, že bys narazil na problémy. Já to mám horší - vyloženě na 206 s tímto motorem dělá Raceland (resp. Supersprint) jen konfiguraci 4-1 a dle mého názoru ještě dost blbou. Já chci 4-2-1, tak budu muset vyjít z nějakých svodů pro Saxo/106 a nejdřív zjistit, jestli se vejdou.

[upravil dne 3/11/08 Fakir]

¨

děkuji za pomoc, přesně tak jezdím v normálním provozu a rád se občas svezu:)

Teda ty stránky co jsi sem dal odkaz tam mají takových věcí to je neskutečný dííky

Odesláno

osobně si mylsím že nemáte tak úplně pravdu. žr 4.1 jsou na výkon a 4.2.1 na krouták. dejme tomu že jsou na to vhodnější ale záleží na co jsou průměrem a délkou trubek naladěny tad je pak to na co to má větší vliv.

jinak já mam na 1.6 8v svody 4.1 a odspodu to jede stejně jako původní ale kolem 3tis.kopne a jede až do 5.5

Odesláno
Původně zaslal: jakub106GTI

chtěl bych radu...

Průměry jednotlivých trubek jsou navrženy vždy pro daný objem a typ motoru a celková konfigurace (4-1 nebo 4-2-1, resp.6-2-1) je vždy uzpůsobena konkrétnímu motoru a způsobu použití. Obecně se dá říci, že svody v konfiguraci 4-1 přinášejí větší výkon a mohou snížit kroutící moment (vhodné pro okruhové závody), naopak svody v konfiguraci 4-2-1 si zachovávají velký kroutící moment (vhodné pro rally).

a jakou značku?

ASHLEY nebo RACELAND

ale ale Kubo co sa ti honi hlavou!:bacha
Odesláno
Původně zaslal: antal

Původně zaslal: jakub106GTI

chtěl bych radu...

a jakou značku?

ASHLEY nebo RACELAND

ale ale Kubo co sa ti honi hlavou!:bacha

to víš až dáš čip aby jsi mě neujel daleko:):D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...