Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: Pata

adraj: nediv se - pri poruse smerovek nemas jak dat vedet o zmene smeru :nevim

Otci na 205tce kdysi blbla stahovacka (tzv. \"na heslo\") mno a na STK zrovna nechodila, tak dopadl stejne jako ty :(

Smerovky sa v núdzi môžu dávať aj ľavou rukou vystrčenou cez okienko, ruka vodorovne=vľavo, zvislo=vporavo. To však samozrejme nemá vplyv na výsledok STK.

Tak to je pravda viz z.č.361/2000 Sb.

§ 30

Znamení o změně směru jízdy

(1) Znamení o změně směru jízdy musí řidič dávat kromě případů uvedených v jednotlivých ustanoveních také vždy při změně směru jízdy, vybočování z něho, nebo jestliže to vyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.

(2) Znamení o změně směru jízdy musí řidič dávat včas před započetím jízdního úkonu s ohledem na okolnosti provozu na pozemních komunikacích, zejména na řidiče jedoucí za ním a na povahu jízdního úkonu.

(3) Znamení o změně směru jízdy se dává směrovými světly. Není-li jimi vozidlo vybaveno nebo při jejich poruše, dává se znamení upažením. Paží ohnutou v lokti nahoru se dává znamení o změně směru jízdy na opačnou stranu. Vyžadují-li to okolnosti, zejména není-li znamení dávané směrovými světly nebo paží dostatečně viditelné například pro šířku nákladu nebo za snížené viditelnosti, musí se dávat znamení jiným zřetelným způsobem, například způsobilou a náležitě poučenou osobou. Jinak smí řidič provést zamýšlený jízdní úkon jen tehdy a takovým způsobem, aby nebyli ohroženi ani omezeni ostatní účastníci provozu na pozemních komunikacích.

(4) Znamení o změně směru jízdy dávané směrovými světly ponechá řidič jen do doby ukončení změny směru jízdy, vybočení z něho, nebo pokud vozidlo nezaujme místo v jízdním pruhu, do kterého přejíždí. Znamení o změně směru jízdy paží se dává jen před započetím jízdního úkonu.

(5) Při vjíždění na kruhový objezd a jízdě po kruhovém objezdu, nepřejíždí-li z jednoho jízdního pruhu do druhého podle § 12 odst. 5, řidič nedává znamení o změně směru jízdy; při vyjíždění z kruhového objezdu řidič je povinen dát znamení o změně směru jízdy.

[upravil dne 28/10/08 OK406]

Odesláno

To snad není pravda toto,promiň ale musel sem se smát co za magora muselo být.že ti nedá technickou kvůli ztahování okýnka,přemýšlel sem nad tím co mu manželka vyvedla že byl takovej nepříčetnej:o:o:o:o

Odesláno

Taky jsem nedávno byl na TK a koukal jsem jak blázen,co tam dělá za k.o.k.o.t.y.Nejen že zkoušel okénka jestli fungují,ale šlapal na brzdu s vypnutým motorem a nejvíc mě dostalo,když při zhasnutém motoru rozsvítil a pozapínal snad všechny světla a pět minut kolem toho chodil a kontroloval.Největší perla byla,když zapl stěrače na sucho,jednou lehce odstřikl a nechal je běhat po zaprášeném okně a šel vypisovat protokol.To už jsem opravdu tekl.

Odesláno
Původně zaslal: Žampión

Taky jsem nedávno byl na TK a koukal jsem jak blázen,co tam dělá za k.o.k.o.t.y.Nejen že zkoušel okénka jestli fungují,ale šlapal na brzdu s vypnutým motorem a nejvíc mě dostalo,když při zhasnutém motoru rozsvítil a pozapínal snad všechny světla a pět minut kolem toho chodil a kontroloval.Největší perla byla,když zapl stěrače na sucho,jednou lehce odstřikl a nechal je běhat po zaprášeném okně a šel vypisovat protokol.To už jsem opravdu tekl.

To snad ne!!! To si mu nic neřekl na ohledně těch stěračů???:o:grr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...