Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: midiborec307

u starsich aut to tak mozna je, name 307 musis mit zaple potkavacky aby si rozsvitil mlhovky ale kdyz mas pustene dalkove tak ti automaticky mlhovky zhasnou a sviti dalkove a jak se prepnou dlkove zpet na potkavacky tak se zas roznou mlhovky..

což není podle předpisu. Už ho hledám, tak prosím o strpení. Krom toho... rok starý megani to maj tak, jak píšu. Feldy, fábky, oktiny rovněž. Trolejbusy, autobusy, tramvaje rovněž. :-)

[upravil dne 26.10.2008 Edison]

Odesláno

no když už tu řešite mlhovky a předpisy , jak to že u pažouta lze nejdrive zapnout predni a pak az zadni mlhovky ? treba 406 ,307,206 aj to tak maji a v predpisech je ze predni muzou svitit jen pokud sviti zadni .tak co ted?

Odesláno
Původně zaslal: Edison

...což není podle předpisu. Už ho hledám...

Podle předpisu by měl být zvlášť vypínač na přední i zadní mlhovky zvlášť, čemuž odporuje například zapojení u VW gruppe;) Já když v mlze někoho dojedu a za mnou nikdo neni, tak přední mlhovky zhasnu a zadní mám zaplé, což u němců prostě nejde, páč první vytažení knoflíku na světla zapne přední a druhé vytažení zapne zadní mlhovky, tudíž nelze samostatně vypnout přední mlhovky bez toho, abych nechal svítit zadní...

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

no když už tu řešite mlhovky a předpisy , jak to že u pažouta lze nejdrive zapnout predni a pak az zadni mlhovky ? treba 406 ,307,206 aj to tak maji a v predpisech je ze predni muzou svitit jen pokud sviti zadni .tak co ted?

Já mám každý zvlášť:P

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Tak to je u všech aut s točítkovejma vypínačema. Přesněji u těch, kde je ovladač přední a zadní mlhy společný. Nejřív přední mlha, pak zadní. U aut, třeba u feldy, k zadní mlze přední mlha svítit nemusí, musí k ní však svítit obrysovka a současně přední mlha nebo potkávačka nebo dálka. Tak nějak je to i popsáno v předpisu. Faktem je, že užití zadní mlhy je přísněji stanoveno. U přední je napsáno, kdy ji řidič užít MŮŽE, u zadní kdy ji užít MUSÍ. Tomu odpovídá i vybavení vozidel. Zadní mlha je od nějakého roku POVINNÁ, oproti předním mlhám.
Odesláno

no nase oktavka to ma taky tak ze mlhovky sviti i pri dalkovejch

ale ja potrebuju vedet kde ty kabely mam napojit?????

kazdy svetla budou mit zvlast relatka jen potrebuju vedet kde napojit ty ovladaci kabely ktery dam pres vipinac jak mlhovky tak dalkovy

nekde pod palubovkou???? nebo u svetel???? nebo jde pridat kabel k pojistkam??

a co na to rekne dobijeni kdys budu mit zapnuty mlhovky i dalkovy takze mi vepredu bude svitit 6 svetel a kazdy ma 55w:myslim:myslim:myslim kuli tomu jsem chtel aby mi mlhovky svitili jen s tlumenejma ale mate pravdu ze kdys je husta mlha dat obrysky a mlhovky :super

nebo kdys se jezdi v mlze tak stejne bych mel asi dalkovy vypnuty

a kdys jedu mezi vesnicema tak by teda slo mit rozsviceny vsechny us treba kuli zajcum a tak (samo ze kdys nic nejede proti dost to osilnuje ale kdys nikde nikdo neni)

jo a je to 306 rv 97 a jde vubec nak zapojit kontrolka v prostrojovce nebo neni tam neco pripraveny na ty pridavny svetla?????

[upravil dne 27.10.2008 kopr]

Odesláno

Ale to jsem ti už psal... ;-) Napoj to u stávajících vypínačů světel. Já osobně bych přdavný dálky nedával. Na přídavný dálky ani není potřeba zvlášť vypínač a kontrolka, přesto bych je doporučoval. Alťák si s tím špatně poradil většinou jen u felicií. Popis zapojení jsem Ti už dal několikrát. Zkus pohledat schema na Tvý auto. Tam to bude. Kontrolka v palubovce bude, ale bude nejspíš dost pakárna to zapojit.

Odesláno

Napadá mě optimálnější řešení: Zajeď na vrakáč, sežeň páčku světel pro auto s mlhou. Konektor bude snad stejnej. Na mlhu Ti tam asi zbejvá volnej pin. Z tama napoj relé pro mlhu. Přídavnou dálku, jestli jí tak moc chceš neřeš samostatnym vypínačem a spínání dej rovnou k hlavním dálkám. Správnou logiku spínání Ti zajistí ta páčka a budeš mít klid. :-)

Odesláno

Jj,u starších to jde,ale u novějších už je to jinak,taky sem nato nedávno koukal,mě to svítí u obou světel,jak potkávací ,tak dálkový,prostě u dálkových si zkus jet v mlze,co uvidíš,lautr prd,tak se to světlo rozmaže,proto do mlhy jedině tlumený:)

Odesláno
Původně zaslal: vendi.stejskal

Jj,u starších to jde,ale u novějších už je to jinak,taky sem nato nedávno koukal,mě to svítí u obou světel,jak potkávací ,tak dálkový,prostě u dálkových si zkus jet v mlze,co uvidíš,lautr prd,tak se to světlo rozmaže,proto do mlhy jedině tlumený:)

Ano, u \"klasiky\" mlhovky MOHOU (ale nemusej) svítit i s dálkama, i s potkávačkama (s dálkama to má význam leda bez mlhy, kdy si v noci mlhama více přisvítíme na kraje, v mlze je to bohapustý nesmysl). S mlhama MUSÍ svítit obrysovky, podsvícení palubky, odpovídající kontrolka (tuším že musí být oranžové barvy). Ostatní světla tedy zůstávají nedotčena a je MOŽNÁ jejich funkce. Tedy svítit s mlhama mohou ale nemusí (volí se příslušnými vypínači) potkávačky a dálky. Já odobně ve dne v mlze nesvítím ani potkávačkama, jen mlhama (a obrysovky, pochopitelně) V hustý mlze ve dne i potkávačky nadělaj pěkný moloko . Zadní mlhu teď neřeším, dyžtak bokem.

[upravil dne 27.10.2008 Edison]

Odesláno

takze normalne u packy jak se zapinaji svetla jo ???

takze vemu skousecku a najdu kdy mi jde proud na obrysovky tam napojim na vipinac na mlhovky a dal na rele na mlhovky a dam dalkovy a najdu kterej jde na dalkovy a zas na vipinac na dalkovy a dal do relatka

a cim napojit existujou takovy ty zacvakavaci cokolady na napojen i kabelu myslite ze je to bezpecny udelat tim ????

a kolik asi tak proudu bere relatko na sepnuti ?

ja myslel ze bych to vzal u svetel a tam to jde pres pojistky

ale nevim jestli us na pacce je to pres pojistky melo by to bejt ale nevim u nakejch aut je tam ostrej proud

Odesláno

Jo, tak nšějak bych to dělal, kdybych nechtěl měnit páčku. Ta zacvakávátka se dělaj. Relé max 180 mA. Jištěné olvládací cívky budou od pojistek světel, to bych dál neřešil. Na mlhy bych přidal jednu a na dálky druhou poj. před kontakt relé. Kam umístíš relé je spíše na Tobě. Osobně bych je dal k pojistkám v mot. prostoru. Přes poj. to tam nejspíš bude... Aby poj. jistily i dráty dál.

Odesláno

to jsem potreboval vedet diky moc :super dal us se v tom vyznam us sem nakou eletriku zapojil jen se radsi ptam abych neco nepo....... :super takze diky :super

a ted me napadlo ze jednouduse zjistim jestli to je pres pojistku :super kdys ji vyndam tak tam nebude proud

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...